De Fanclubdag was Fantastico!

19 October 2017

De Fanclubdag was Fantastico!

Na maanden er naar uitgekeken te hebben, heeft afgelopen weekend de jaarlijkse Fanclubdag en Borsato Bingo eindelijk weer plaatsgevonden. Een heel weekend waar niet alleen mijn fans, maar ook ik heel het jaar naar uitkijk. Ook dit jaar werden zowel de Borsato Bingo als de Fanclubdag wederom in Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee gehouden. 
De Fanclubdag was echt weer fantastico! Voor mij is dit één van de leukste dagen van het jaar, een gezellig samenzijn met mijn fans, waarin het voelt alsof ik onder vrienden ben. 

Zaterdagavond was de Borsato Bingo. Een spelavond met de Borsato Pubquiz, Geluksloten en natuurlijk de beroemde Bingo waarbij alles draait om muziek. Dat was vooral heel relaxt, gezellig samen spelen, aparte prijzen winnen, grappige filmpjes kijken, moeilijke vragen en soms makkelijke vragen beantwoorden. Sommige antwoorden zei ik zelfs een beetje stiekem voor… Een avond vol humor en leuke prijzen, een avond die al jaren lang binnen enkele uren is uitverkocht! Ook werden er weer ritjes in de Porsche gemaakt en natuurlijk aan het eind van de avond met alle 550 aanwezigen op de foto. 
 


Zondag begon al vroeg, want op zo’n dag als de Fanclubdag voel ik altijd een gezonde spanning. Misschien herken je dat wel, dat gevoel alsof je op schooreisje gaat. Ik was dan ook al vroeg wakker en heb op de locatie nog even geholpen met de laatste voorbereidingen. Het thema van de Fanclubdag was dit jaar Italië, nou daar voelde ik me, met mijn Italiaanse roots natuurlijk, helemaal in thuis haha. Net als vorig jaar, was er ook dit jaar een dresscode en het was dan ook geweldig om te zien hoe veel mensen hun best hadden gedaan om de kleuren van de Italiaanse vlag in hun outfit terug te laten komen.
Vlak voor 12.00 uur startte het programma met een grappig filmpje van fans die een soort Olympische fakkel droegen, waardoor de indruk werd gewekt dat we al het hele jaar bezig waren met deze fanclubdag. Een groot deel van de medewerkers van de fanclub is ook al heel lang bezig met alle voorbereidingen voor deze dag, dus die suggestie klopte wel, maar toen het filmpje eindigde kwam ik met diezelfde fakkel op. Wat we wilden laten zien is dat we met elkaar deze dag beleven, dus de medewerkers van de fanclub, ik, maar vooral ook jullie!Na dit filmpje opende Ben Brand de Fanclubdag en kwam Miguel Janssen, mijn personal trainer en goede vriend, het podium op. Miguel zorgt ervoor dat ik altijd in topconditie ben om mijn vak uit te kunnen oefenen. Want ook artiest zijn is topsport. Zeker tijdens het uitvoeren van een concertreeks is het van belang dat ik in goede conditie ben, om tweeënhalf uur te kunnen excelleren op het podium. In de aanloop naar een concertreeks helpt Miguel mij om deze topconditie te bereiken, maar ook het hele jaar door begeleidt hij mij om ervoor te zorgen dat ik in deze conditie blijf, door zowel voldoende beweging als uitgebalanceerde voeding. Maar ook mentaal ondersteunt hij mij, door de fijne gesprekken die we als goede vrienden hebben. Dus ik ben er dan ook helemaal klaar vlak voordat ik het podium betreed. Maar voor mijn fans is tweeënhalf uur Marco ook topsport, haha. En dus had Miguel een warming up voorbereid, waarin er gezwaaid werd, zoals dat op ‘Binnen’ altijd wordt gedaan en er werd gesprongen, net als op ‘Ik Leef Niet Meer Voor Jou’. Ook werd de nek soepel gemaakt om een whiplash te voorkomen wanneer ik onverwacht ineens langs loop, haha. Dit was natuurlijk ontzettend grappig om te zien en zo leuk dat Miguel dit wilde doen.
 


Nadat bij iedereen de spieren lekker los waren heb ik verschillende fans uit het publiek gehaald en verrast met een grapje of cadeautje. Zoals Marianne. Eerder dit jaar ben ik bij een aantal fans op het werk langs geweest. Eén van de fans, die ik een onverwacht bezoekje zou brengen, was Marianne van Kempen, maar helaas was ze nou net precies op die dag ziek. Zul je zien, komt Marco op je werk, ben je ziek! Maar daar hebben we wat op bedacht. Als ik niet naar het werk van Marianne kan, dan brengen we het werk van Marianne naar mij. Op het podium werd een Albert Heijn standje gecreëerd waar Marianne mocht staan om op die manier toch haar werk aan mij te kunnen laten zien. Omdat Marianne gek op varen is hebben we haar ook nog een prachtige picknickmand gegeven en dat viel in heel goede aarde. Marga kwam me twaalf (12!) jaar geleden tegen in de Zoo van Antwerpen en wilde om een foto vragen toen haar man haar tegenhield. Hij vond dat ik recht had op een uitstapje met mijn gezin zonder lastig gevallen te worden door fans. Marga heeft daar nog altijd last van, dus dat gingen we oplossen. We creëerden een dierentuin waar ik dan zou rondlopen zodat Marga me de vraag met terugwerkende kracht kon stellen. Daar liep ik, tussen de aapjes en de pinguïns, toen Marga me aansprak. Of ze even met me op de foto mocht. “Nee natuurlijk niet,”  zei ik. “Je ziet toch dat ik met mijn gezin geniet van een dagje dierentuin?” Hahaha we hebben er met elkaar keihard om gelachen en natuurlijk hebben we de ‘dierentuinfoto’ met pinguïns alsnog gemaakt.
 


Ook Kato Verhagen, die vorig jaar bij The Voice Kids zo prachtig het lied ‘Mooi’ vertolkte, kwam langs. Kato treedt best wel veel op, vindt zingen nog steeds hartstikke leuk en is nog steeds fan van mij, dus had ik haar gevraagd of ze hier voor mij en alle fans ‘Mooi’ wilde zingen en wat deed ze dat onbeschrijflijk mooi! Zo fijn dat je er was, lieve Kato!
Tevens werd het grote Pinokkiospel gespeeld. Normaal spelen we spellen met fans, dus ik was even overdonderd toen bleek dat ik de enige deelnemer aan dit spel was. Het spel paste helemaal in het thema Italië, want Pinokkio, de houten zoon van Gepetto, komt natuurlijk ook uit Italië. Dit spel bestond uit drie rondes, wat hilarische taferelen opleverde maar ik kon dan ook echt iets moois winnen. Bij elke vraag die ik goed beantwoordde kreeg ik een echt Italiaans product van verse oregano tot een heerlijke fles wijn. Wanneer ik een vraag fout had, ging het lekkers aan mijn neus voorbij. 
 


Zo wist ik heel even niet meer dat Italië aan vier landen grenst, ik wist er maar drie te noemen, waardoor de truffelmayonaise aan me voorbij ging. En dat vind ik nou net zo lekker! Maar alles wat ik aan het eind van het spel bij elkaar gesprokkeld had mocht ik mee naar huis nemen. Na de vragen werden er filmpjes vertoond waarbij ik moest vertellen hoe een filmpje af zou lopen. Daar waren ook hilarische fragmenten van Leontine bij! Tot slot waren er fysieke uitdagingen. Fietsen tegen Francien die 51 meter verder fietste dan ik in die minuut, en ijsjes maken tegen Mariska, wat een bloedstollend spannend gelijkspel werd. Maar toen werd ik wel voor een moeilijke keus gesteld, want ik kon ook alles wat ik had gewonnen inleveren voor een enveloppe waarvan ik de inhoud niet kende. Dat vond ik wel even serieus lastig, maar mijn nieuwsgierigheid won het en ik koos voor de enveloppe… Wat ben ik daar ongelooflijk blij mee! Want in die enveloppe zat een bon voor een Photoshoot met Kim Feenstra, waar de datum zelfs al voor geprikt is. Al heel lang wil ik heel graag Kim Feenstra een keer voor mijn lens, dus dit is een grote droom die uitkomt. De fanclub heeft dit gewoon met Kim bekokstoofd, wat een verrassing! Hierna was het tijd voor het eerste fanmoment. Sandra Meeuwsen had als wens om een keertje met mij te pingpongen en dat leek mij ook ontzettend leuk om te doen. Dus was er een pingpongtafel gehuurd en werd Sandra op het podium gevraagd. Dit was niet zomaar een potje pingpongen en het balletje van de ene kant naar de andere kant van de tafel slaan, dit was serieus tafeltennissen, want Sandra heeft me alle hoeken van de tafel laten zien, haha. Misschien komt het omdat ik wel eens pingpong met mijn bandleden en Sandra al dertig jaar in competitieverband speelt? Dank je wel Sandra, ik heb enorm genoten!
 


Ook Job van Halst, eigenaar van Qball internet, was aanwezig. Job is verantwoordelijk voor mijn digitale uitingen. Job heeft een geheel nieuwe stijl voor Borsato Weblog ontwikkeld, een pracht van een tijdlijn waarin al jouw logjes verschijnen, maar ook je Instagram, je Facebook en je Twitter, zo heb je alles netjes bij elkaar. Daarin kan je je vrienden volgen, zij kunnen jou volgen, maar nog belangrijker, ik kan jou ook volgen en iets op je tijdlijn zetten, jaja! Qball is in de laatste fase en we hopen later deze maand live te kunnen gaan. Heb je nog geen weblogje, dan zou ik hem nu meteen registeren. Lijkt het je leuk om te helpen testen? Mail naar info@borsato-fanclub.nl en geef de naam van je weblog door. Dan zoeken we binnenkort contact met je.
 
Er werd een filmpje getoond dat Gert van der Vijver had gemonteerd, waarin hij mijn hele biografie in zandtekeningen had uitgebeeld. Omdat ik op dat moment bij de Meet & Greet was, heb ik dit filmpje op een USB-stick meegekregen. Inmiddels heb ik het ook bekeken en ik ben zwaar onder de indruk. Wat is dit ongelofelijk mooi en bijzonder! Niet normaal hoe sterk ik lijk op mijn portret in zand! Gert, je bent letterlijk een kunstenaar!
 


Wie ook te gast was, was William Rutten. William Rutten is één van de meest bekende en populaire fotografen die Nederland rijk is. William heeft iedere artiest in Nederland al meerdere keren voor zijn lens gehad, weet dus precies hoe het wereldje werkt. Hij was ook jurylid bij ‘Het Perfecte Plaatje’, waar ik aan meegedaan heb. William kwam deze dag om ons wat over fotografie te vertellen en hij vertelde onder andere hoe het is om mij als artiest te fotograferen en over hoe hij mij als fotograaf tijdens mijn deelname aan ‘Het Perfecte Plaatje’ heeft leren kennen. Ook had hij met drie fans een ‘speeddate’ waarbij ze hem vragen mochten stellen. Ik heb vernomen dat deze fans het een hele mooie ervaring vonden en ook William heeft genoten. William is fototechnisch gezien bijzonder ervaren en heeft een onderscheidend oog als fotograaf, maar wat hem misschien nog wel het meest uitzonderlijk maakt is zijn prachtige persoonlijkheid. Iedereen in zijn studio voelt zich bij hem thuis, hij is creatief maar hij respecteert altijd de artiest, terwijl hij tegelijkertijd een foto maakt die nog niet eerder gemaakt is. Uitzonderlijk knap! Geweldig dat je er was, William!
 


Daarna was het weer tijd voor een wens. De éénentwintigjarige Pim werd in het zonnetje gezet. Pim heeft een hele jeugdige uitstraling, waardoor mensen hem vaak jonger schatten dan hij werkelijk is. Pim zit in een rolstoel en soms vinden mensen dat een beetje moeilijk om daar mee om te gaan, maar Pim is gewoon een lieve, gezellig en zeer charmante jongen van éénentwintig jaar, die heel graag een biertje met mij wilde drinken. Nou, dat kon geregeld worden. In een geënsceneerd kroegje hebben we samen een door Asmara gebracht alcoholvrij biertje gedronken. Er kwamen zelfs een paar meiden langs die naar ons wezen en fluisterden. Dat ben ik wel gewend, dus ik zei tegen Pim dat er altijd wel mensen zijn die een handtekening willen of met me op de foto. Maar toen die meiden dichterbij kwamen zeiden ze: “Ben jij het echt Pim?” en wilden een handtekening van Pim. Daarna kwamen er nog meer beeldschone vrouwen tervoorschijn die met Pim op de foto wilden. Of ik de foto misschien even kon maken? Pim glunderde aan alle kanten! Dit was een ontzettend leuk moment, waarop heel veel foto’s zijn gemaakt en Pim zijn wens is uitgekomen. Ook hebben we Pim nog een Duveltje en een prachtig gegraveerd glas cadeau gedaan zodat Pim thuis in alle rust nog van een lekker biertje kan genieten.

 

Het spel ‘Alles Mag Op De Fanclubdag’ was echt hilarisch. We kennen allemaal vast wel het programma ‘Alles Mag Op Zaterdag’, maar ‘Alles Mag Op De Fanclubdag’, was een heel eigen versie van dit geweldige spel. Onder leiding van de Teamcaptains Miguel en William, mochten vier fans strijden om eeuwige roem en een mooie award. Zo was er het koptelefoonspel, hadden we Het Verboden Woord en heb ik zelfs samen met Kelly Turenhout en daarna Sonja Malefijt in één shirt allerlei dingen uitgebeeld. Bastiaan de Goede en Martijn Simon maakten de teams compleet. Spectaculair was ook het feit dat er liedjes moesten worden geraden, die Gert ter plekke ging zandtekenen. Elk teamlid moest een liedje raden. De liedjes werden verrassend goed geraden terwijl het echt maar een kerndeel van het liedje was dat getekend werd. Toen besloot Gert om nog één bonusliedje te tekenen en dan moest iedereen het antwoord op schrijven als ze wisten welk liedje er uitgebeeld werd. Gek genoeg wist niemand die song? Wat bleek, het was een liedje van mijn nieuwe album ‘Thuis’, dat op 17 november uitkomt, dus het kon ook nog helemaal niet geraden worden, daarna hebben we die stiekem met elkaar geluisterd. Een primeurtje voor mijn fans, ssssttt…
 


Vervolgens gingen William en ik de foto’s beoordelen die ingezonden waren voor de expositie, want ook op de Fanclubdag hadden wij ons eigen versie van Het Perfecte Plaatje. De vijfendertig mooiste foto’s waren afgedrukt en zowel het publiek als William en ik mochten deze beoordelen, zodoende was er een publieksprijs en een vakjuryprijs. Terwijl ik samen met William de foto’s aan het bekijken was, kon het publiek een filmpje bekijken, waarin ik fans verraste op het werk. Marjolein Heikoop-Snel werd in de bloemenzaak verrast en fanclubmedewerkster Corine van Namen schrok zich wezenloos, toen ik ineens op de brandweerkazerne voor haar neus stond, maar wat was het te gek dat we samen een brandje konden blussen!
Na het filmpje was de prijsuitreiking van de foto-expositie en vakjuryprijs werd gewonnen door Tienka Vlietstra die bij mij in de studio mag fotograferen en daarbij tips & tricks van mij krijgt. Het leuke is dat ze nog maar sinds februari fotografeert! De winnaar van de publieksprijs heeft een perspas gewonnen en mag op een concert naar keuze in dit najaar het volledige concert en zelfs ook backstage fotograferen. Cindy Oosterom ging er met deze prijs vandoor. Zo leuk om deze unieke prijzen te mogen weggeven!
 


Daarna was het tijd voor de loterij met unieke prijzen… Concertkaartjes, een tochtje in een Italiaanse Gondel, een dag mijn assistente zijn, naar de albumpresentatie, de picknickmand die ik geruild had voor de shoot met Kim, een toffe zitzak en nog veel meer kon er gewonnen worden. Dit moment is altijd heel erg spannend. Wat hebben we gelachen toen mijn moeder de picknickmand won! Ik herkende haar stem meteen toen ik haar hoorde gillen. Ze doet altijd aan alles mee, koopt sloten met lootjes maar wint nooit iets. En nu had ze een echte Marco Borsato Picknickmand, haha! Ze was als een kind zo blij! De mand was natuurlijk ook goed gevuld met al het lekkers wat ik gedurende het Pinokkio spel bij elkaar gesprokkeld had, helaas geen truffelmayonaise dus, maar toch nog heel erg vol! 
 


Tot slot was er natuurlijk ook muziek op de fanclubdag. Fans hadden aangegeven dat ze wel een keertje voor mij wilden zingen of een liedje van mij ten gehore wilden brengen. Er waren maar liefst negen kandidaten hiervoor geselecteerd die onder de bezielende leiding van Daniël Kist op de piano live hun liedje brachten. Dat is supermoeilijk en natuurlijk heel erg spannend, maar wat hebben ze dat ontzettend goed gedaan. Je kon ze zien genieten en het publiek zong ook alles mee. Floriaan, Toon, Demi, Laura, Lizzy, Ruby, Ellen, Megan en kleine Jonna zongen de sterren van de hemel en het plezier spatte ervan af! Op Toon na, zijn dit allemaal fans die gewoon heel erg van muziek genieten maar zingen geen dagelijkse bezigheid is. Lizzy bijvoorbeeld had nog nooit een microfoon vastgehad of voor publiek gezongen voor ze zich opgaf en ook Megan zingt vooral onder de douche. Geweldig dat jullie dit dan aandurven, echt waar! Ook ik heb hier enorm van genoten. We hebben geprobeerd ze lekker te verwennen, eerst een heuse soundcheck in de ochtend, daarna naar de visagie voor make up en haarstyling, dan een lekkere lunch backstage en na het zingen bloemen en een award, zoals het hoort wanneer je een een succesvol artiest bent! En wat een heel lieve reactie kregen we van Demi! Dikke kus terug, Demi! Speciale dank ook voor Daniël Kist die alle pianopartijen ingespeeld heeft voor de kandidaten en ze live wilde begeleiden. Hij heeft het fantastisch gedaan en speelde daarna op ons verzoek ook nog spontaan en onvoorbereid zijn nieuwste single ‘Adem’. Dat deed hij betoverend!En toen was de Fanclubdag alweer bijna voorbij en was het echt tijd om af te gaan sluiten. Er werd een Flashmob vertoond die was opgenomen in de binnenstad van Almere, waar zo’n zestig fans tegelijkertijd begonnen te dansen. Wat was dat bijzonder om te zien! Niet normaal wat jullie allemaal altijd weer organiseren om mij op zo’n dag als deze te verrassen!
Alle medewerkers van de fanclub werden daarna het podium opgeroepen. Maar liefst twaalf vrijwilligers werken het hele jaar door aan de voorbereiding voor deze dag en ik wilde ze laten weten hoe bijzonder ze voor me zijn. Ze doen dit allemaal naast hun werk, gezin of studie, en geloof me, het is veel, veel werk. Niet alleen de organisatie van de fanclubdag nemen ze op zich, ook het fanmagazine, de ledenadministratie, alle post die binnenkomt, social media, ze zijn actief op Borsato Weblog, ze organiseren workshops en nog veel meer! Daarom gaf ik Bianca, Corine, Diana, Eric, Hillie, Imke, Kimberley, Lunarda, Marja, Monique, Venice en Yaiza, een pracht van een trolley, voor alle leuke uitstapjes die we samen nog gaan maken. Voor haar onmisbare rol als voorzitter, presentatrice én vriendin bood ik Nathalie een stedentrip aan, ze mag met haar Roger een lekker lang weekend weg! Overigens kreeg ik van haar daarop prachtige bloemen en… de truffelmayonaise, YES! Hahaha!

Iedereen bedankt voor deze geweldige Fanclubdag en tot volgend jaar! Waar en wanneer deze plaats zal vinden is nog niet bekend, maar ik kijk er nú al weer naar uit!


 
Ik wil Jan Vens, Mariska Over en Martine Westerlaken bedanken voor de prachtige foto’s!

Groetjes,
 
Marco

P.S. Bij deze de foto’s. Klik op de afbeelding van je keuze om te vergroten, en bewaar vervolgens op je eigen computer!

Bingo 2017

Op de foto met Marco

https://borsato-foto.nl/fotos/fcd2017-bingo

Bingo sfeerfoto’s
https://borsato-foto.nl/fotos/fcd2017-bingo-sfeerfotos

Fanclubdag 2017:

Meet & Greet kinderen

https://borsato-foto.nl/fotos/fcd2017-mg-kinderen

Meet & Greet mindervaliden
https://borsato-foto.nl/fotos/fcd2017-mg-mindervaliden

Fanclubdag sfeerfoto’s en foto’s met gasten
https://borsato-foto.nl/fotos/fcd2017-sfeerfotos

Vrijwilligers
https://borsato-foto.nl/fotos/fcd2017-vrijwilligers