De genomineerden voor de TMF Borsato Award zijn bekend!

18 April 2011

De genomineerden voor de TMF Borsato Award zijn bekend!

Vandaag, maandag 18 april, mocht ik in Amsterdam de nominaties bekend maken voor de TMF Borsato Award, een prijs die speciaal in het leven is geroepen als stimulans voor de meest veelbelovende acts van het afgelopen jaar.
Nadat ik maar liefst 22 TMF Awards in ontvangst heb mogen nemen vond ik dat er binnen deze awardshows ruimte moest komen voor jong en veelbelovend talent. Ik besloot mezelf terug te trekken uit de competitie omdat Nederland vol talent zit wat alle aandacht verdient. TMF besloot vervolgens de TMF Borsato Award in het leven te roepen waarvoor ik ieder jaar de genomineerden mag kiezen. Als je de namen van de eerdere winnaars ziet dan maakt dat wel duidelijk dat we in de opzet van de TMF Borsato Award meer dan geslaagd zijn. Eerdere winnaars waren Nick en Simon, Dio en ook Waylon, namen die inmiddels duidelijk gevestigd zijn binnen de Nederlandse muziekindustrie.

Er is zoveel talent in ons kleine landje dat het beslist geen gemakkelijke keuze is geweest om uit al dit talent de vier genomineerden te kiezen. Ook dit jaar vond ik het weer buitengewoon moeilijk, maar ik denk dat ik erin geslaagd ben vier toptalenten te selecteren!

Krystl zal tijdens mijn 3Dimensiesconcerten het voorprogramma verzorgen en is een enorm talent. Haar single Golden Days kent bijna iedereen wel en daarmee heeft ze de eerste stappen gezet naar een glansrijke carrièrre. Krystl is inmiddels bezig met een tweede single en hoopt later dit jaar haar eerste album uit te kunnen brengen. Een prachtige stem en een prachtige verschijning, het wordt tijd dat heel Nederland haar beter leert kennen!

Go Back To The Zoo zijn de TMF Borsato Award misschien al bijna ontgroeid omdat het eigenlijk een aanmoedigingsprijs is. Deze jongens zijn al zo goed bezig dat ze wellicht niet helemaal meer in deze categorie thuishoren maar toch wilde ik Go Back To The Zoo graag nomineren om ze hiermee het laatste zetje te geven tot de gevestigde orde te kunnen komen. Een geweldig debuutalbum, fantastische optredens en een trouw publiek, dat is GBTTZ!

MakeBelieve is een band bestaande uit 5 Groningse jongens, die het belang van social media heel goed inzien en via kanalen als Twitter en Hyves hun achterban uitstekend weten te mobiliseren. De jongens van MakeBelieve begrijpen goed dat contact met hun achterban een heel belangrijk onderdeel binnen dit vak is. MakeBelieve is eerder al uitgeroepen tot 3FM Serious Talent en hebben succesvol opgetreden op Sziget en Lowlands. Het eerste deel van het albumproject City Lights is inmiddels uitgebracht. Het tweede deel heb ik vandaag gekregen, ik ben heel benieuwd!

Ben Saunders is iemand die eigenlijk geen introductie meer nodig heeft. Hij won natuurlijk glansrijk The Voice Of Holland waardoor iedereen zijn naam eigenlijk al kent. Toch gaat het voor Ben nu pas echt beginnen want hij moet iets met deze bekendheid gaan doen en ervoor zorgen dat hij het podium en het publiek dat hij dankzij The Voice Of Holland kreeg ook vasthoudt. Niet alleen is Ben te gast bij de 3Dimensiesconcerten, zijn eerste album komt volgende week uit.

Alle vier de kandidaten hebben één ding gemeen, ze timmeren allemaal al lekker aan de weg, spelen veel op festivals en dergelijke en maken veel kilometers oftewel podiumuren. Alle kandidaten moeten laten zien hoe hard zij kunnen en willen werken en ook inzien hoe belangrijk het is hun achterban te stimuleren. Tenslotte zijn ze wel door mij genomineerd maar komt het nu aan op de stemmen van het publiek, hun eigen achterban. Stemmen voor de TMF Awards en natuurlijk de TMF Borsato Awards kun je via http://www.tmfawards.nl/nl/stemnu/

Op eerste Pinksterdag, zondag 12 juni zal op de Javakade in Amsterdam de uitreiking van de TMF Awards plaatsvinden. Op diverse podia zullen optredens te zien zijn van niet alleen MakeBelieve en Go Back To The Zoo maar ook bands als Kane en The Partysquad zullen hun opwachting maken. De volledige line up en meer informatie voor deze dag vind je via http://www.tmfawards.nl.  

Ik ben ontzettend benieuwd wie ik van deze vier genomineerden de TMF Borsato Award mag overhandigen. Het stemmen op deze genomineerden is nu aan jullie! Heel veel succes allemaal!

Groetjes,

Marco