De Grootste Nederlander!

12 October 2004

De Grootste Nederlander!

Afgelopen voorjaar startte de KRO de campagne rond de Grootste Nederlander. Dat begon met de presentatie van een nominatielijst van 200 Grote Nederlanders. Daarop is vervolgens gestemd door ruim 40.000 mensen. Iedereen mocht 5 namen noemen; er zijn dus meer dan 200.000 stemmen uitgebracht. Uit die stemming is de Top 100 Grootste Nederlanders voortgekomen.

De Top 100 werd bekend gemaakt tijdens een 3 uur durend televisieprogramma op maandag 11 oktober. Het programma eindigde met de onthulling van de Top 10 Grootste Nederlanders. 

Er zaten hele grote namen bij de top 100 en ik had nooit verwacht dat ik maar liefst op nummer 38 zou eindigen! Ik vind het uiteraard een enorme eer! Achter mij staan namelijk een aantal mensen die ik zelf eerder tot de grootste Nederlanders vind behoren, als Koningin Beatrix en Wubbo Ockels. Als ik zo bescheiden mag zijn vind ik dat ik eigenlijk hoger ben geëindigd dan me toekomt.

Ik ben overigens erg benieuwd wie er uiteindelijk als eerste eindigt, misschien Vincent van Gogh? Anne Frank? Of misschien wel Johan Cruijff! Op 15 november weten we het!

Groetjes,

Marco