De halve finale van The Voice of Holland!

22 January 2016

De halve finale van The Voice of Holland!

Vijf liveshows had mijn Team Borsato inmiddels al overleefd want vanavond startte Liveshow 6 met Jared, Melissa en Maan en dat is natuurlijk fantastisch!
Dat is tegelijkertijd ook het mooie aan deze nieuwe opzet van The Voice of Holland waarna na The Battles en The Kock-Outs ieder team met een beperkt aantal kandidaten naar de liveshows gaat. Als coach heb je dan geen invloed meer op het feit of een kandidaat doorgaat naar een volgende liveshow, omdat uitsluitend het publiek zijn stem nog kan laten gelden. 
In vorige seizoenen kon een coach natuurlijk een kandidaat veilig stellen. Doordat dat element nu uit het programma is gehaald blijft ook het het beste talent over en maakt het niet meer uit in welk team je als kandidaat zit. Met twaalf kandidaten gingen we de liveshows in en ik kan gerust stellen dat hiervan de sterkste zes kandidaten over waren gebleven. Zes kandidaten mochten vanavond het podium betreden, drie van Team Borsato en de overige coaches hadden ieder nog één kandidaat. 

Maan en Melissa mochten openen met Charlie Puth en dat was echt zo tof! Charlie Puth heeft op het moment een enorme hit met ‘Marvin Gaye’ en Maan en Melissa mochten die hit met hem zingen.
 


Jared zong een mash-up van ‘Are You Gonna Go My Way’ en ‘Higher’ en Jared doet dat iedere keer zo fantastisch. Jared maakt van elk liedje echt een show. Zijn moves zijn te gek, de zaal stond op zijn kop, iedereen klapte mee en het klonk fantastisch. Het maakt niet uit hoeveel Jared danst of swingt en in welke mate hij zich fysiek in moet zetten tijdens het zingen, elke noot die hij zingt zit er altijd precies bovenop! 

Melissa zong ‘Euphoria’! Het grappige was dat Melissa zelf had aangegeven dit liedje te willen zingen. Normaal gesproken is het gebruikelijk dat er een demo gemaakt wordt en dat dit dan met het volledige team van The Voice bekeken wordt. We hebben uiteraard alle procedures gevolgd zoals dat van ons verwacht wordt maar iedereen, inclusief John de Mol, wist direct dat Melissa dit liedje zou nailen. En of ze ‘Euphoria’ nailde! Zoals Melissa nu op het podium staat, zoals ze geniet van wat op haar pad komt is heerlijk om te zien!  ‘Euphoria’ is een liedje dat eerder een competitie aankon want Loreen won in 2012 voor Zweden er tenslotte het Songfestival mee. Dit liedje bleek voor Melissa ook een fantastische keuze!

Maan mocht als laatste van Team Borsato haar nummer zingen. Zij zong ‘Say My Name, Say My Name’. Hoewel ik Maan altijd het liefste in een betoverende ballad hoor deed ze ook dit nummer weer geweldig. Het is voor iedere zanger of zangeres heel belangrijk dat je je veelzijdigheid laat zien en dat is iets dat Maan heel goed doet. 
 


De laatste tussenstand die binnenkwam bezorgde me bijna een hartverzakking. Alledrie mijn kandidaten stonden ineens in de Danger Zone. Dat is natuurlijk ook het programma. Wanneer men ziet dat een eigen favoriet in de Danger Zone zit wordt er massaal gestemd en op degenen die ogenschijnlijk veilig zijn wordt minder gestemd. Voor mij heeft het publiek altijd gelijk en het laatste woord, dus wat de uitslag ook zou worden, ik moest me er maar bij neerleggen. Melissa werd als eerste veilig gesteld en daarna bleven Maan, Jared en Jennie staan. Wat had mijn hart het zwaar toen Jennie en Brace doorgingen. Ik kon niet anders dan tussen Maan en Jared gaan staan om met zijn drieën de uitslag af te wachten. Maan bleek een plekje in de volgende ronde te hebben veroverd, wat was ik blij voor haar! Afscheid nemen van Jared valt me heel zwaar, want wat vind ik hem te gek! Hij had er zelf eigenlijk wel vrede mee, al had hij graag zijn ballad ook laten horen. Maar ik weet zeker dat multitalent Jared zijn muzikale weg zal vinden en dat we in Nederland nog niet het laatste van hem gehoord hebben!

De vijf overgebleven kandidaten mochten ieder nog een nummer zingen. Maan zong een ballad, een liedje van Pink getiteld ‘I Don’t Believe You’. Ze zong het ingetogen, breekbaar, je kon een speld horen vallen toen ze begon. Echt fantastisch, heel à la Maan. Dat Nederland Maan in haar hart heeft gesloten dat was eigenlijk al duidelijk. Dat ze het zo kon brengen, zo direct na dat hele moeilijke moment waarop de keuze tussen haar en Jared zou vallen, is bewonderenswaardig. De emotie zat hoog bij haar maar daar zong ze dwars doorheen, zo knap!
 


Melissa zong een nummer van Bon Jovi, ‘Always’. Melissa kon in dit nummer zo goed haar veelzijdigheid laten horen. Ze kan klein en breekbaar zingen en enorm uithalen en daar was dit liedje zo geschikt voor. Ze zag er trouwens ook spectaculair uit, als een echte stoere rockchick!

Hierna werd het wel echt heel spannend want van de laatste vijf zou er nog één kandidaat wegmoeten. Uiteindelijk stonden Brace, Jennie, Dave, Melissa en Maan nog op het podium. Groot was mijn vreugde toen ik hoorde dat Maan als eerste door ging. Dave ging door, Brace ging door, Jennie ging door. En dat betekende dat Melissa niet genoeg stemmen kreeg voor de finale. Wat? Melissa? Die zo spectaculair gezongen had? Die zo’n enorme groei heeft doorgemaakt? Die geen noot er naast heeft gezongen? Ik kon het bijna niet geloven! Ik baalde daar verschrikkelijk van! Helaas zit de finale er voor haar dus niet in maar wat ben ik trots op hoever Melissa is gekomen.
 


Twee kandidaten los moeten laten is wel een heel zware aderlating en dat vind ik wel even heel lastig. Het is tegelijkertijd ook het programma en volgende week is de grote finale dus we moeten door! In de finale mogen de laatste vier finalisten nog één keer het achterste van hun tong laten zien, krijgen ze nog één keer de kans te strijden voor de titel en volgende week weten we ook wie zich dit seizoen The Voice of Holland mag noemen. 
Ik vind het spannend!

Tot volgende week!


Groetjes,

Marco

P.S. Met dank aan William Rutten voor de groepsfoto!