De kandidaten van Team Borsato…

12 June 2014

De kandidaten van Team Borsato…

Eén van de dingen die ik al mijn kandidaten bij The Voice of Holland en The Voice Kids altijd probeer mee te geven is dat ze ervoor moeten zorgen dat ze gezien en gehoord worden en nooit hun droom opgeven zonder er echt voor gevochten te hebben. Alle kandidaten die ik tot nu toe bij The Voice of Holland en The Voice Kids heb gehad beschikken over een talent. Maar zonder doorzettingsvermogen, zonder door te gaan bij tegenslag, kom je er niet. Wat ik erg mooi vind is dat ik zie hoe hard veel van mijn kandidaten aan hun professionele carrière werken en hoeveel van hen er al in slagen die carrière op te bouwen. Niet voor iedereen is een carriere in de muziek weggelegd. Voor sommigen was het ook een spannend avontuur maar hebben ze toch niet de droom er ook werkelijk hun werk van te maken. Ook dat is natuurlijk prima, want een avontuur was het! 
Zoals ik heb beloofd zal ik mijn kandidaten, waar mogelijk, steunen en die belofte kom ik ook graag nu weer na!

Iris Kroes heeft niet alleen een album en diverse singles uitgebracht maar ook een theatertour gehouden. Nu zingt Iris de titelsong van de nieuwe film ‘Stuk’ getiteld ‘Look Up Lizzy’. ‘Stuk’ is een film van regisseur Steven de Jong en heeft als thema pesten. ‘Look Up Lizzy’ is niet alleen een door Iris zelf geschreven liedje maar vertelt over Lizzy, de hoofdpersoon uit deze nieuwe film. De single van Iris is inmiddels ook te downloaden via iTunes en kun je hier vinden.

Iemand die een bijzondere en autobiografische single heeft uitgebracht is Ivanildo Kembel. Ivanildo schreef zijn single ‘Daddy’ over zijn jeugd, het feit dat hij zonder vader is opgegroeid en wat dat met hem heeft gedaan. Heel bijzonder dat juist de eerste single van Ivanildo zo’n autobiografisch karakter heeft en ik nam hem graag in ontvangst. Wanneer je denkt dat het daarmee een zware single is geworden heb je het mis want er zit een heerlijke soulsound in dit nummer en ik kan hem je absoluut aanraden! Ivanildo maakte ook een videoclip bij ‘Daddy’ die je hier terug kunt zien. De single van Ivanildo is ook in iTunes te downloaden en dat kan via deze link

Ook Sharon Doorson blijft lekker doorgaan! Sharon heeft dit keer een Nederlandstalige single uitgebracht samen met Jayh. De single heet ‘Blijf Hangen’ en is een vrolijke aanstekelijke plaat geworden die je terug kunt vinden op het album ‘Retro’ van Reverse. ‘Blijf Hangen’ is natuurlijk ook terug te vinden via iTunes en daar ook te downloaden. Sharon heeft tevens haar eerste acteerrol te pakken in de film ‘Heksen Bestaan Niet’, waarin ze een rol speelt naast o.a. mijn vrouw Leontine en onze zoon Senna! Ook acteren doet Sharon overigens uitstekend!

Christiana Bohorquez reisde als ambassadeur voor International Justice Mission afgelopen november door India. Ze liep door de straten van Mumbai, langs de bordelen daar en had contact met de daar bevrijde slaven. Deze ervaringen raakten haar zo dat ze ’s nachts op haar hotelkamer met haar iPad een demo opnam van een liedje dat nu een single is geworden. ‘The Unknown’ heet deze single, waarbij ook een indrukwekkende videoclip is opgenomen. De single van Christiana kun je ook in iTunes terugvinden en hier downloaden.

Angel d’Amor is helemaal in WK-stemming en heeft haar WK-single ‘Holanda’ uitgebracht in… jawel, het Portugees. De bijbehorende videoclip is lekker zomers en hierin zie je naast Angel ook Yes-R en Justin Kluivert, de zoon van Patrick! De clip kun je hier terugzien, ook deze single is in iTunes te downloaden!  

Nog iemand uit Team Borsato die lekker aan de weg timmert is Omri Tindal. Omri is ook heel druk bezig met muziek maar in een net iets andere richting dan de meeste van zijn mede-kandidaten. Omri gaat namelijk een rol spelen in de bekroonde musical ‘Jersey Boys’ waarin hij onder andere nummers van Frankie Vallie and the Four Seasons zal gaan zingen. ‘Jersey Boys’ is niet zomaar een musical want deze is geproduceerd door niemand minder dan Joop van den Ende Theaterprodukties. Gaaf dat ook Omri op deze manier heerlijk met muziek bezig is!

Tot slot wil ik Laura van Kaam nog even aanhalen die in 2013 The Voice Kids won. Zo jong als Laura is, zo talentvol en gedreven is ze. Laura werkt enorm hard aan haar carrière en gaat nu zelfs haar eerste eigen concert geven. Op 1 november 2014 zal Laura te zien en te horen zijn in het Amphion in Doetinchem. Het leuke is dat ook Joep Reijnen, het finalemaatje van Laura tijdens The Voice Kids, maar ook Ivar Oosterloo (The Voice of Holland) een gastoptreden zullen verzorgen. Meer hierover lees je op de website van Laura, www.lauravankaam.nl. Ik heb begrepen dat veel van mijn fans inmiddels een kaartje hebben bemachtigd, maar ook ik ga mijn best doen te komen, dat begrijp je!

Groetjes,

Marco