De Kleine Prins

31 July 2015

De Kleine Prins

Na ‘Happy Feet 2’ en ‘Flits & het Magische Huis’ heeft onze dochter Jada onlangs wederom een stem mogen inspreken voor een heel bijzondere film.
Ditmaal betreft het de grappige, ontroerende animatiefilm ‘De Kleine Prins’, een verfilming naar het gelijknamige jeugdboek van Antoine de Saint-Exupéry. Van dit boek zijn al meer dan 145 miljoen exemplaren verkocht.
 
Het verhaal gaat over een klein meisje van negen jaar wiens moeder haar hele leven al heeft uitgestippeld via een ‘levensplan’. De hele zomer zit het meisje te blokken achter haar bureau. Totdat op een dag haar oude buurman contact met haar zoekt. Deze buurman was piloot en vertelt haar over een magische ontmoeting van lang geleden met een kleine prins. De wijze prins opende een wereld van kansen en avontuur voor de piloot en dat is wat er bij het kleine meisje ook gebeurt. Door de vriendschap die ze krijgt met haar oude buurman opent er een nieuwe wereld voor haar en leert ze dat er meer is dan leren alleen om in het leven te slagen.
 
Jada leende haar stem aan het kleine meisje en Bram van der Vlugt sprak de rol in van de oude buurman.
Regisseur Marc Osborne (van o.a. de film ‘Kung Fu Panda’) brengt met diverse animatietechnieken de verschillende werelden van het meisje en de prins ingenieus tot leven.
 
Vanaf nu in de bioscoop!Ik ben misschien een tikkeltje bevooroordeeld maar zeg nou zelf, deze film is toch beslist het bekijken waard?!

Groetjes, (een trotse vader)
Marco