De Kuip concerten, in één woord SPECTACULAIR!!!

07 June 2019

De Kuip concerten, in één woord SPECTACULAIR!!!

Het zit erop, mijn De Kuip concerten. Maandenlang heb ik samen met een heel groot team keihard gewerkt om deze concerten naar een ongekende hoogte te brengen. Alles was tot in de puntjes uitgedacht en uitgewerkt, zoiets gaat niet vanzelf. Maar wat ben ik ongelofelijk trots op wat we met zijn allen hebben neergezet. De geweldige recensies, die dan ook over de show geschreven zijn, maken mij apetrots!
 
Vijf shows, vier avonden en één middagshow, mocht ik geven in De Kuip. Mijn grote stadionconcerten begonnen hier 15 jaar geleden en nu 15 jaar later hebben we weer nieuw leven geblazen in deze oude dame, wat voelde het goed om hier weer te staan! Woensdag 29 mei was de eerste show en hoe ik deze eerste show heb ervaren, kun je in dit artikel terug lezen.
De dag erna mocht ik een show geven voor de winnaars van de postcodeloterij, maar dat was nog niet alles, ik mocht een aantal winnaars ontmoeten en ze zelfs nog verrassen met een mooie prijs. Altijd leuk om mensen blij te maken! De show op 1 juni was ook een avond om nooit meer te vergeten. Het was prachtig mooi weer met een heerlijk avondzonnetje, de spanning die ik voelde bij de eerste avond was nu afgezakt en het dak ging er dan ook helemaal van af!
De show op 2 juni was een middagshow, een hele warme middagshow, haha! Want wat was het ongelofelijk warm! Deze show was bij uitstek geschikt voor families. Veel mensen die 15 jaar geleden aanwezig waren hebben nu ook kinderen, hoe mooi is het dan dat mijn muziek de verschillende generaties bij elkaar brengt en verbindt!

 
Iedere show heeft voor mij iets unieks, maar de allerlaatste show op 5 juni was voor mij wel heel bijzonder! Net zoals bij elke show verzorgden Maan en Davina Michelle het voorprogramma, zo mooi om te zien hoe deze twee jonge meiden het publiek opwarmden met hun prachtige songs, ze hebben het echt waanzinnig goed gedaan!
De shows zitten elke keer hetzelfde in elkaar, de gastartiesten zijn hetzelfde evenals de nummers die er gezongen worden, maar bij deze laatste show werd zelfs ik verrast! Diggi Dex had voor alle shows een eigen rapversie gemaakt bij het nummer ‘Als Er Nooit Meer Een Morgen Zou Zijn’, wat hij overigens geweldig goed heeft gedaan! 15 jaar geleden was Ali B. een verrassing en rapte hij er goed op los. Nadat het eerste couplet was ingezet hoorde ik ineens een hoop gejoel en geklap uit het publiek komen. Al snel werd duidelijk waarom dit was, niemand minder dan Ali B. verscheen achter mij op het podium om zijn rapversie ook te doen. Zo stond ik met twee geweldige rappers op het podium, wat een verrassing was dit! Maar ook André Hazes had nog een verrassing voor mij, nadat wij samen het nummer ‘Afscheid Nemen Bestaat Niet’ hadden gezongen. Ten overstaande van een vol stadion ging hij voor mij op zijn knieën en vroeg of ik als gastartiest aanwezig wilde zijn bij zijn shows in Ahoy in oktober. Hier hoefde ik zeker niet lang over na te denken en heb ik ook volmondig “JA” gezegd, want onze liefde voor elkaar moet een vervolg krijgen, haha.


Nadat de laatste tonen van ‘De Waarheid’ wegstierven en Armin van Buuren letterlijk omhoog kwam, barstte De Kuip compleet uit zijn voegen. Armin had niemand minder dan Sam Martin uit Los Angeles uitgenodigd om het nummer ‘Wild Wild Son’ te laten horen, hoe vet! Hierna was het tijd om boven iedereen uit te stijgen en eens te kijken hoe iedereen danst. Samen met Armin en Davina Michelle steeg ik dan ook de lucht in en zongen we ‘Hoe Het Danst’. Het was duidelijk, niemand was al moe, want iedereen danste, zong en ging compleet uit hun dak. Fantastisch!

 
Maar het einde was nog niet in zicht, in 2004 liep ik samen met Jada, van toen bijna twee, op mijn arm over het podium. Hoe bijzonder zou het zijn als wij nu weer samen op dat podium zouden staan? Op mijn arm past ze al lang niet meer, maar naast mij op een pianokruk gaat nog prima. Alleen deze avond voegden we een extra nummer toe aan de setlist, ‘Samen Voor Altijd’ zong ik samen met mijn dochter die zichzelf ook nog eens begeleidde op de piano. Dit was wel zo bijzonder voor mij, zo speciaal. Mijn dochter waar ik zo ongelofelijk trots op ben en haar eigen weg in het leven nu aan het zoeken is, zat naast mij op die kruk in een uitverkochte Kuip! Dit was een heel emotioneel moment.

 
Hierna zette ik samen met Marcel van DI-RECT in met het nummer ‘De Bestemming’, en dat er een bestemming was, was duidelijk. Even ervoor had ik nog gezegd hoeveel mazzel we hadden gehad met het weer. Het was de goden verzoeken, want de sluizen gingen open en er kwam me toch een partij water uit de hemel vallen. Binnen een paar seconden waren Marcel en ik dan ook drijfnat, hahaha. Dit kon de pret zeker niet drukken en eigenlijk werden we er nog een soort van vrolijk van ook! Lekker springen en zingen in de regen.
 
Bij ‘Als Alle Lichten Zijn Gedoofd’ regende het nog steeds heel hard, maar de regendruppels leken wel te veranderen in glinsterende lichtjes doordat iedereen in De Kuip het lampje op haar of zijn mobiel aandeed. Het voelde magisch! Ik denk ook dat de regen de tranen waren van mijn vader, omdat hij er niet bij kon zijn. Maar ik weet zeker dat hij trots zou zijn, dit nummer was die avond speciaal voor hem en alle anderen die er niet meer bij konden zijn.
Nadat de laatste klanken van ‘Binnen’ tezamen met vuurwerk uit het stadion vloog was mijn show ten einde. Inmiddels is er een enorm gave aftermovie gemaakt, zo kun je nog even nagenieten van de shows!
 
Vijf shows in De Kuip, bijna 250.000 bezoekers, ongekend! De recensies die zijn gegeven, ik ben er stil van. Samen met mijn gastartiesten, Maan, Davina Michelle, DI-RECT, Diggy Dex, Lil’ Kleine, André Hazes, Armin van Buuren, Laura van Kaam en mijn vriend, steun en toeverlaat, John Ewbank, hebben we geschiedenis geschreven. Op mijn eigen YouTube kanaal kun je zien hoe mijn gasten deze dagen hebben beleefd. Het succes is altijd een optelsom van heel veel talenten. Mijn bandje, waar ik ontzettend trots op ben, de crew, licht, geluid, video, content, beveiliging, productie, het stadion. Teveel om iedereen op te noemen, maar ik realiseer me heel goed dat jullie mij die spotlights hebben gegeven.
Dank, dank jullie wel!
 
 
Groetjes,
 
Marco
 
Met dank aan SetVexy, Bart Heemskerk, Ben Houdijk en William Rutten voor de prachtige foto’s.