De liveshows zijn begonnen!

15 November 2014

De liveshows zijn begonnen!

Na een reeks van indrukwekkende Blind Auditions, gevolgd door ontzettend spannende Battles, zijn we vanavond van start gegaan met de mogelijk nog spannendere liveshows van alweer het vijfde seizoen van The Voice of Holland. Ik had er ontzettend veel zin in maar de gedachte dat ik na deze show afscheid moest gaan nemen van twee van mijn kandidaten bezorgde me toch wel een beetje buikpijn. Ik weet het, net als mijn kandidaten, al ruim van te voren, maar als het moment daar is doet het toch zeer.

 
De opening van deze eerste liveshow werd gedaan door niemand minder dan wereldster Ariana Grande, die samen met de kandidaten van Team Trijntje haar grote hit ‘Problem’ zong. Later in de show bracht ze ook nog haar nieuwste single ‘Break Free’ ten gehore. Vele fans hadden zich al uren voor de show voor de studio verzameld en toen ze opkwam klonk er dan ook een gegil van jewelste. De spectaculaire opening kun je overigens hier terug zien!
 
Met de introductie van ‘The Clash’ zag deze eerste liveshow er anders uit dan voorheen. Per team worden er steeds twee kandidaten tegenover elkaar gezet. Zij mogen dan zelf ieder twee nummers kiezen waarvan ze om beurten een deel mogen zingen. Per Clash zijn dat dus vier nummers, elke kandidaat zingt er twee.  
  
Van mijn acht kandidaten die de Battles hebben overleefd, moesten er vanavond vier tegen elkaar strijden. De eerste Clash van Team Borsato, en ook meteen de eerste van deze avond, ging tussen Graziëlla Hunsel en mijn steal van Team Ilse, Rob de Nijs.
Deze fantastische Clash werd een mix van de nummers ‘Hit ‘Em Up Style ‘(Blu Cantrell), ‘With You’ (Matt Simons), ‘It’s a Man’s World’ (Seal, James Brown cover) en ‘Feeling Good’ van Michael Bublé. 

Graziëlla is een zelfverzekerde vrouw met attitude en flair waar de ervaring van af spat. Rob heeft ook veel ervaring, maar wel altijd op de achtergrond. Om nu zelf in de spotlights te staan is enorm wennen voor hem maar hij ontwikkelt zich buitengewoon goed en pakt zijn moment. Ik besloot uiteindelijk om een lichte voorkeur voor Rob uit te spreken en gaf hem 60% van de door mij te verdelen stemmen. Deze keuze is voor mij een optelsom geweest van de afgelopen weken, de mogelijkheden in deze competitie en het optreden van deze avond. Rob bleek ook populair bij het publiek want met een ruime meerderheid van de stemmen won hij deze Clash en is hij door naar de volgende ronde van de liveshows!

Dynah Dettingmeijer nam het op tegen Sjors van de Panne in een Clash waar Engelstalige en Nederlandstalige nummers elkaar afwisselden. ‘Price Tag’ (Jessie J.) werd gevolgd door ‘Alles Is Liefde’ (Bløf), ‘Lost’ (Anouk) en afgesloten werd met het gevoelige ‘Mag Ik Dan Bij Jou’ van Claudia de Breij.

Wat was ik trots op mijn talenten want ook dit was een geweldige Clash. Ik vertelde dat tijdens het volwassen worden we ons proberen te wapenen tegen teleurstelling, pijn, verdriet en stress. Sjors laat echter tijdens zijn optreden zijn kwetsbaarheid zien, en dat is juist zijn kracht. Dynah heeft iedereen verrast en vooral haarzelf overtroffen deze avond met haar mooie stem en prachtige sound. Ze valt ook zo goed in de groep, ze is namelijk zo lief, maar ze is ook nog duidelijk op zoek naar een eigen muzikale identiteit. Het proces waarvan Dynah nu aan het begin staat is bij Sjors al in volle gang. Ik heb dan ook mijn duidelijke voorkeur uitgesproken voor Sjors met 70% van de door mij te verdelen stemmen. Van het publiek kreeg Sjors ook een ruime meerderheid van de stemmen, wat hem de overtuigende winnaar maakte van deze clash. Maar Dynah, zoals ik al zei, ik laat je niet los! 
 

Ook voor de andere coaches en hun kandidaten was het een zware strijd deze avond. Team Ilse gaat door met Sietske en Mean, Team Trijntje met Emmaly en David, en Team Ali zal met Guus en Renee verder gaan in de liveshows.   

Volgende week zal er nog een serie clashes zijn. Dan nemen O’G3NE, Bella, Abigail en MELL de handschoen op. Dat belooft wederom een spannende avond te worden. Ik zeg: kijken! 

Groetjes, 

Marco


Rob, Sjors en #meselfie