De Vliegende Vrienden was fantastisch!

17 September 2018

De Vliegende Vrienden was fantastisch!

Ik heb al bij veel festivals opgetreden maar wat er afgelopen zaterdag bij De Vliegende Vrienden van Amstel Live! allemaal gebeurde was echt heel bijzonder en volstrekt uniek!
Wauw, wat een belevenis en unieke samenwerking tussen de vele artiesten die Nederland rijk is was dat! Een enorme logistieke operatie en hoe gaaf is het dan als alles zo vlekkeloos verloopt. Alle locaties waren bomvol enthousiaste mensen en het weer werkte ook geweldig mee. Wat een dag!
 


De Vliegende Vrienden werd georganiseerd ter gelegenheid van het twintigjarig jubileum van De Vrienden van Amstel Live! en het vijfjarig bestaan van The Flying Dutch, het evenement waarbij de top van de Nederlandse dancewereld per helikopter Nederland aandoet.
Bij De Vliegende Vrienden van Amstel LIVE! werden de DJ`s en artiesten samengevoegd en stond ik in een ongekende line-up samen met Anouk, Douwe Bob, DI-RECT, Typhoon, Nick & Simon, Chef’Special, Xander de Buisonjé, André Hazes, Bløf, VanVelzen, Guus Meeuwis, Jeroen van Koningsbrugge, Rowwen Hèze, Broederliefde, Diggy Dex, Lil’ Kleine, Maan, Jacqueline Govaert, Coen & Sander, Kraantje Pappie, Ronnie Flex, Lucas & Steve en Fedde le Grand.

Op maar liefst drie plaatsen in Nederland, (Eindhoven, Zwolle en Amsterdam), werd dit festival tegelijkertijd georganiseerd en dat was zoals je zult begrijpen nog een hele logistieke operatie. Maar het ging allemaal foutloos en op elke locatie begonnen de optredens op tijd. Alle artiesten werden per helicopter van de ene naar de andere locatie gevlogen. Het weer werkte geweldig mee en doordat het onbewolkt was werden de mooiste foto`s en filmpjes gemaakt vanuit de heli. Het was zo cool om aan te komen vliegen en al die mensen op het festivalterrein te zien staan. Onvergetelijk!
 
Ik mocht deze dag met Roel van Velzen en Jeroen van Koningsbrugge vliegen en dat is altijd feest, gekkigheid en gezelligheid. Maar naast de gekkigheid is er ook altijd kwaliteit en dat maakt de Vliegende Vrienden ook zo uniek. Wat hebben we lol gehad in de heli maar ook was het heerlijk om te mogen knallen samen op het podium.


 
De optredens wisselden elkaar in rap tempo af, iedereen heeft een beknopte maar krachtige setting neergezet, het was een tsunami aan hits. Je merkt dat door de jaren heen bij de Vrienden van Amstel en nu de Vliegende editie dat de vriendschappen en dwarsverbanden in de industrie, in alle muziekrichtingen sterker wordt. De vriendschappen in het vak worden versterkt en bevestigd en daardoor is het een heel bijzonder evenement geworden.
 


Ik heb enorm genoten en hoop stiekem dat er een vervolg komt!
Was je erbij en wil je nog eens nagenieten of wil je zien wat je gemist hebt?
Aanstaande zaterdag 22 september om 21.00 uur bij SBS6 kun je een compilatie zien van dit geweldige festival!
 
Groetjes,
 
Marco