De Vrienden van Amstel Live!

07 February 2013

De Vrienden van Amstel Live!

Dit jaar vond van 18 tot en met 27 januari de jubileumeditie van de Vrienden van Amstel Live plaats, de 15e editie om precies te zijn en bij deze bijzondere editie was tegelijkertijd de eerste editie waarbij ik in de line up stond. Ik was al eerder gevraagd één van de Vrienden van Amstel te zijn maar mijn agenda of een eigen tour hield dit steeds tegen. Dit jaar had ik er bewust ruimte voor gemaakt, na al die keren als toeschouwer wilde ik dolgraag als Vriend van Amstel op het podium staan.

Bij veel van de voorgaande edities was ik al als gast aanwezig en iedere keer trof de sfeer van de Vrienden van Amstel Live me. Het wordt gehouden in Ahoy en Ahoy wordt omgetoverd tot de grootste kroeg van Nederland. Ondanks de grote zaal blijft de sfeer intiem en heerst er een enorm gezellige en uitbundige sfeer, heerlijk om hier deel van uit te kunnen maken! 

Kenmerkend voor de Vrienden van Amstel zijn de bijzondere duetten die gevormd worden. Zo zou je bijvoorbeeld niet snel verwachten dat Gers Pardoel een duet zou zingen met Rob de Nijs en verwacht je waarschijnlijk ook niet dat Simon Keizer van Nick en Simon ook kan rappen! Over de vliegende pianobar heb ik al eerder verteld en die ervaring was geweldig! Samen met Roel van Velzen, Jeroen van Koningsbrugge en Paskal Jakobsen zittend aan een pianobar, vliegen door Ahoy terwijl we ieder een liedje van een gerespecteerd collega zongen. Zo nam ik Kronenburg Park van Frank Boeijen voor mijn rekening terwijl Paskal Zij Gelooft In Mij van André Hazes zong.

Ilse de Lange die wonderschoon op de bovenste ring van Ahoy verscheen met alleen haar gitaar en een duet met Dinand Woesthoff zong die aan de andere kant van deze ring zong. Heel puur, twee gitaren, twee stemmen en twee spotlights. Daartegenover stond Di-rect die rockend de zaal veroverde en De Dijk die hun grootste hits vertolkten. Nick en Simon die onder andere samen zongen met Acda en De Munnik en Xander de Buisonjé die samen met Sandra Nieuwland het podium betrad. Heel veel artiesten in nog meer combinaties!

De Vrienden van Amstel Live was ook achter de schermen een feest voor me. Onderling wordt de band gedurende zo’n langere periode van intensief met elkaar optrekken flink aangehaald. De meeste van mijn collega-artiesten kom ik geregeld tegen maar tijdens een langere periode heb je meer tijd voor elkaar en dat is zo ontzettend leuk! Alleen al de voetbalwedstrijd die we hebben gehouden tegen oud-internationals was onbetaalbaar en bewijst dat het achter de schermen net zo’n feest is als tijdens de optredens zelf. Van deze voetbalwedstrijd is een leuk filmpje gemaakt dat je via deze link kunt bekijken: http://youtu.be/JbfyfpnCqVg.

In totaal hebben we acht shows gedaan en van alle acht shows heb ik enorm genoten. Omdat de kaartverkoop voor de Vrienden van Amstel Live altijd enorm hard gaat en de shows al snel uitverkocht waren kan het zijn dat je deze gemist hebt en dat is heel jammer. RTL4 heeft op 7 februari een groot deel van de Vrienden van Amstel Live uitgezonden en dat was fantastisch om terug te zien! 

Groetjes,

Marco

PS. Wist je overigens al dat wanneer je een krat Amstel bij de Jumbo Supermarkt haalt je nu tijdelijk een dvd gratis krijgt met alle hoogtepunten van de Vrienden van Amstel Live van de afgelopen 15 jaar? Deze actie loopt tot 24 februari a.s.