De Vrienden van Amstel LIVE! – Het laatste rondje

06 February 2017

De Vrienden van Amstel LIVE! – Het laatste rondje

Het is alweer een week geleden sinds de laatste show van De Vrienden van Amstel LIVE! en ik kijk graag nog even met jullie terug op die geweldige tijd met maar liefst 9 fantastische shows!
Waarom ik zo intens van De Vrienden van Amstel LIVE! genoten heb? Het is de sfeer die er heerst in Ahoy, de warmte en gezelligheid van het publiek. Het gevoel van zo welkom te zijn, de sfeer onderling tussen de diverse artiesten en crew, de fijne samenwerking met de organisatoren en zo kan ik nog wel even doorgaan want het is een bijzonder feestje hoor, dat Vrienden van Amstel LIVE!.

De kracht van De Vrienden van Amstel LIVE! is lastig in woorden uit te drukken omdat eigenlijk alle elementen samen het een ijzersterk concept maken, maar één van die elementen is de samenstelling van bijzondere duetten, van artiesten die je eigenlijk helemaal niet bij elkaar zou bedenken. Typhoon met Rowen Hèze bijvoorbeeld, Marcel Veenendaal van Di-rect met BLØF, Nicky Romero samen met mij, maar ook een Douwe Bob die een nummer van André Hazes zingt. Het zijn allemaal niet of minder voor de hand liggende combinaties en dat pakt iedere keer weer zo te gek uit!
 


In de show zaten heel wat hoogtepunten, soms ook letterlijk! Neem bijvoorbeeld de vier boven de zaal zwevende podia waarop Douwe Bob, The Common Linnets, Racoon en VanVelzen een tribute aan The Beatles brachten. Of de enorme kroonluchter die er boven de zaal hing en die tijdens mijn ‘Rood’, dat ik samen met Nicky Romero mocht brengen, zich uitvouwde tot een enorme wenteltrap waarvan ik uit de nok van Ahoy mocht afdalen naar het podium. Echt zo gaaf, zo’n enorm spektakel! Nicky speelde tijdens ‘Rood’ niet alleen drums, ook zijn DJset kwam er uiteraard aan te pas en ik vond het te gek om ‘Rood’ zo spectaculair te mogen doen. Vanaf de wenteltrap had ik een fantastisch overzicht over de gehele zaal en dan zie je ook echt de hele zaal compleet uit zijn dak gaan. Dat doet zoveel met me! Ik realiseer me dan ook iedere keer weer wat een bijzonder mooi vak ik heb en hoe gaaf het is dat ik hier mag staan. Hier zie je een leuk filmpje! 

Samen met Paskal van BLØF zong ik ook ‘Mooi’ en het leuke hierbij was dat we op piano werden begeleid door Nicky Romero. Dat deed hij dus echt heel goed, wat een multitalent is dat. Nicky en ik delen, naast muziek, nog een andere passie want net als ik had ook hij zijn camera meegenomen en maakte tijdens De Vrienden van Amstel LIVE! de prachtigste foto’s van de diverse optredens. Samenwerken met hem vond ik echt te gek en juist tijdens een reeks als die van De Vrienden van Amstel LIVE! heb je de tijd en ruimte langere tijd met elkaar door te brengen. Tijdens De Vrienden van Amstel LIVE! worden er niet alleen nieuwe vriendschappen gesloten, maar het geeft ook de tijd om banden weer even stevig aan te halen. Met Jeroen van Koningsbrugge bijvoorbeeld die mijn ‘Wit Licht’ bracht en dat zo fantastisch doet!
 


Een ander hoogtepunt voor mij was absoluut het optreden van Marcel Veenendaal waarin hij ‘Papa’ van Stef Bos zong. Dat raakte me enorm! Marcel heeft een fantastische stem, maar vooral de manier waarop hij in het Nederlands zingt zorgt ervoor dat het kippenvel over je lijf gaat. Wat een fantastisch optreden zette hij daar even neer!

Tijdens De Vrienden van Amstel LIVE! had ik, zoals ik al eerder aangaf, ook mijn camera meegenomen. Ik vind het heerlijk om te fotograferen en wilde graag tijdens deze VvAL mijn portretskills oefenen op mijn mede-artiesten. Van hen worden over het algemeen al heel vaak foto’s gemaakt omdat dat onderdeel van dit vak is, maar ik wilde echte portretfoto’s maken. Niet gekunsteld, geen bijzondere setting maar eigenlijk heel sprekende, bijna basic portretfoto’s. Als ik het resultaat hiervan zie, dan denk ik dat ik daar zeker in geslaagd ben want wat zitten er een gave portretten tussen! 
 Het YouTube-kanaal van De Vrienden van Amstel LIVE! heeft een aantal filmpjes online staan waar je nog eens op deze editie kunt terugkijken. In het filmpje hieronder kijken we met de deelnemende artiesten terug en wat is dat een leuk filmpje geworden met prachtige hoogtepunten. Het leuke vind ik dat je in dit filmpje ook exact de sfeer terugziet zoals deze onderling is, gezellig met een enorme dosis humor.

De Vrienden van Amstel LIVE! is voor dit jaar dan wel ten einde gekomen maar volgend jaar zal er weer een editie plaatsvinden en een bijzondere ook want dit wordt een jubileumeditie waarvoor in plaats van de gebruikelijke negen zelfs vijftien shows zijn ingepland. Ik weet zeker dat ook die editie weer een uniek feest zal worden en ik hoop dat ik ook volgend jaar in de line up mag staan. 
Maar mocht ik niet in de line up staan, dan zal ik er als bezoeker toch zeker zijn! Want dit soort avonden wil ik, maar ook jij echt niet missen!

Groetjes,

Marco