De Vrienden van Amstel LIVE! – Indrukwekkend!

29 January 2019

De Vrienden van Amstel LIVE! – Indrukwekkend!

De 21e editie van De Vrienden van Amstel LIVE! in Rotterdam Ahoy zit er weer op. Ook dit jaar was ik van de partij op dit geweldige feest in de grootste kroeg van Nederland. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik elf avonden van iedere minuut heb genoten. Ik kijk graag nog even met jullie terug naar deze spectaculaire shows, met die gezellige warme sfeer. En dan bedoel ik niet alleen de sfeer tussen de artiesten onderling, maar ook het geweldige publiek, die het voor elkaar krijgt om in deze grote zaal iedere artiest te omarmen.


 
Het meest bijzondere aan De Vrienden van Amstel LIVE! vind ik toch echt de samenwerking tussen de artiesten. Er komen op zo’n avond heel unieke samenstellingen voorbij en door de variëteit aan muziekstijlen worden sommige nummers in een heel andere jas gestoken.

De show begon met een bijzondere opening, want in het midden van de zaal hingen 70 meter lange gordijnen. Aan de ene kant van de zaal hoorde en zag het publiek Marcel Veenendaal van Di-RECT met het nummer ‘Young Ones’, maar de andere kant van Rotterdam Ahoy genoot van Joshua Nolet van Chef’Special met het nummer ‘Peculiar’. De gordijnen vielen naar beneden en de show was echt begonnen!

Zeer speciale duetten kwamen er voorbij zoals De Dijk en Miss Montreal met ‘Ik Kan Het Niet Alleen’, Jeroen van Koningsbrugge, die samen met Anouk op prachtige wijze het nummer ‘Een Beetje Verliefd’ vertolkte. En toen Guus Meeuwis met Sunnery James & Ryan Marciano op het podium stond is het feest in de zaal losgebarsten. 
 


Dit jaar mocht ik weer met een aantal topartiesten het podium betreden. Als eerste mocht ik samen met Glennis Grace het nummer ‘Waarom’ ten gehore brengen. Wat een ongelooflijk mooie stem heeft deze vrouw. Als zij vanuit de nok naar beneden daalt, dan staat het kippenvel op je armen! Daarna was het tijd voor een wel heel unieke versie van ‘De Waarheid’, doordat Thomas Acda het publiek met zijn mondharmonica betoverde en Kraantje Pappie het nummer wel heel speciaal maakte met zijn rap.

Met mijn enthousiaste vriend André Hazes zong ik ‘Afscheid Nemen Bestaat Niet’ en wat doet hij dit toch op een fantastische manier. Later op de avond mocht ik nog een keer met André op het podium staan om het mooie nummer  ‘Ik Leef Mijn Leven’ te zingen. Maar dit was nog niet alles, want ‘De Bestemming’ was door Marcel Veenendaal opnieuw gearrangeerd en de koren, de strijkers en de prachtige beelden van IJsland maakten van deze uitvoering een spektakelstuk. Het was een eer om met deze zeer muzikale man op het podium te staan.
 


Er waren deze editie ook weer een aantal debutanten zoals Sunnery James & Ryan Marciano, Chef’ Special, Frenna, Wulf, Lee Towers en niet te vergeten Maan. Na het winnen van The Voice of Holland in 2016 heeft ze een geweldige ontwikkeling doorgemaakt. Ook op dit podium liet ze tijdens de duetten met Ronnie Flex en Kraantje Pappie zien dat ze een rasartiest is. Ik ben zo ontzettend trots op haar!

De afsluiting van deze avonden werd verzorgd door Lee Towers. Eigenlijk kan ik niet geloven dat dit pas de eerste keer voor Lee Towers is bij De Vrienden van Amstel LIVE! De wijze waarop hij zijn lied ‘You’ll Never Walk Alone’ samen met Di-RECT opvoert is echt een hoogtepunt van de avond. Het hele publiek zingt uit volle borst mee en krijgt er net als wij maar geen genoeg van. Deze man hoort gewoon op dit podium thuis.

Het is inmiddels een traditie geworden om bij De Vrienden van Amstel LIVE! mijn fotocamera mee te nemen en ook nu was mijn kleedkamer weer omgebouwd tot een fotostudio. Een aantal van mijn collega’s en vrienden heb ik weten te strikken voor de kleedkamer fotoshoot. Het doel was om pure basic portretfoto’s te schieten en volgens mij is dit goed gelukt!  

Dit jaar zit deze editie van De Vrienden van Amstel LIVE! er al weer op. De kaartverkoop voor volgend jaar is inmiddels gestart en gaat zeer snel, dus wil je dit spektakel volgend jaar niet missen, wees er dan snel bij.Heb je dit feestje gemist of wil je er gewoon nog een keer van genieten, kijk dan op 2 februari om 20.00 uur naar de compilatie van De Vrienden van Amstel LIVE! op SBS6.
 
Groetjes,

Marco

(Met dank aan @setvexy en Paul Bergen voor de mooie foto’s)