De Vrienden van Amstel LIVE! spectaculair!

03 February 2018

De Vrienden van Amstel LIVE! spectaculair!

Het zit er weer op, samen met 23 muzikale vrienden hebben we 14 dagen lang Rotterdam Ahoy op z’n kop gezet! Want wat hebben we deze jubileumeditie van De Vrienden van Amstel LIVE! gevierd. Ik neem jullie dan ook graag even mee terug naar deze fantastische dagen.

De opening was, vond ik, echt spectaculair, Armin van Buuren stond onzichtbaar op het hoofdpodium en ondertussen zong ik samen met Mr. Probz, Marcel Veenendaal, Nick & Simon, Nielson, Jan Dulles, VanVelzen, Paskal Jakobsen en Rikki Borgelt, (zangeres van Rondé) ‘This Is What It Feels Like’ op het podium midden in de zaal. Daarna wezen we allemaal naar het podium waar Armin stond en barstte het feest helemaal los. Je voelt het gelijk, de sfeer is zeer ontspannen, het is één en al gezelligheid, een kroeg waar je je echt thuis voelt, wie je ook bent!
Wat maakt De Vrienden van Amstel LIVE! nu zo uniek? Het bijzondere is dat vele muziekstromingen, denk aan pop, rock, dance, urban, rap, Nederlandstalig en volksmuziek, bij elkaar komen. Door al die verschillende genres muziek, ontstaan er bijzondere samenwerkingen tussen de beste en meest populaire artiesten die Nederland rijk is. Ieder jaar is het weer een verrassing welke duetten er tijdens de drie en een half uur durende show te zien zullen zijn.  

Zo waren Guus Meeuwis, Mr. Probz en Armin van Buuren samen te horen, maar ook VanVelzen, BLØF en de 3JS. Maar liefst 32 unieke samenwerkingen kwamen er voorbij. Het optreden van Kensington en Armin van Buuren was wel letterlijk een hoogtepunt. De mannen stonden namelijk op een podium dat over het publiek zweefde en in de lucht hing Armin. Toen Kensington aan de andere kant van de zaal was, draaide Armin helemaal rond, zo kicken! 
 


Samen met Guus en Nielson deed ik ‘Ik Leef Niet Meer Voor Jou’. En hoe gaaf was het dat Guus en ik hierbij allebei een soort kanon hadden, waarmee we rook de zaal in spoten. Dat was zo te gek! Ook ‘Rood’ ontbrak dit jaar niet en samen met Nick & Simon werd de tent op zijn kop gezet. Tijdens deze avonden staat vriendschap centraal en dat is iets wat je de hele avond ook merkt en voelt. Er ontstaan niet alleen nieuwe vriendschappen, maar ook oude banden worden weer even extra aangehaald. Want door onze drukke agenda’s zien we elkaar soms een hele tijd niet.

En wat ben ik er trots op dat mijn single ‘Vrienden’ het themanummer werd voor de jubileumeditie van De Vrienden van Amstel LIVE! Vorig jaar zijn we met elkaar in september naar Ibiza gegaan, hier is een deel van de clip opgenomen. Maar ook een deel van de eerste show van VVAL staat erop. Geweldig om avond aan avond de show samen met VanVelzen, Xander de Buisonjé, André Hazes, Nick & Simon, Jeroen Van Koningsbrugge en Diggy Dex met het nummer ‘Vrienden’ te mogen afsluiten. Dat maakt me zo trots, om dat samen met mijn vrienden te mogen doen.

Ook deze keer had ik natuurlijk mijn camera meegenomen, want tussendoor vind ik het heerlijk om mijn grote passie fotograferen uit te kunnen oefenen. Net als vorig jaar heb ik mijn kleedkamer-studio weer in gebruik genomen en vele foto’s gemaakt van mijn collega artiesten, mijn ‘Vrienden’. Een deel van de portretfoto’s die ik vorig jaar heb gemaakt van mijn muzikale collega’s waren nu tijdens De Vrienden van Amstel LIVE! te bezichtigen in de hal van Rotterdam Ahoy. Dat is natuurlijk echt geweldig om ze daar te zien hangen.

Deze editie van De Vrienden van Amstel LIVE! is inmiddels afgelopen, maar de kaarten voor volgend jaar zijn alweer bijna uitverkocht. En wat een fijne samenwerking is er bedacht om de jubilea te vieren van The Flying Dutch en De Vrienden van Amstel LIVE! Ben jij dit najaar bij De Vliegende Vrienden?
 
Groetjes,

Marco

P.S. Een extra shoutout naar Set Vexy: Roald en Debbie Jansen, een creatief koppel gespecialiseerd in fotografie- en videoproducties, die deze editie echt supergave foto’s hebben gemaakt! Dank jullie wel voor deze onvergetelijke platen!