De Vrienden van Amstel LIVE!

21 January 2017

De Vrienden van Amstel LIVE!

De eerste twee avonden van De Vrienden van Amstel LIVE! zit erop en wat heb ik genoten! Wat is De Vrienden van Amstel LIVE! toch te gek en wat is het heerlijk dat ik hier mag staan. Gelukkig zijn er pas twee avonden voorbij, haha, en mag ik hier nog zeven avonden staan. Negen avonden duren De Vrienden van Amstel LIVE! en deze avonden zullen doorlopen van 19 tot en met 28 januari, om precies te zijn, zijn de exacte data 19, 20, 21, 22, 23, 25, 26, 27 en 28 januari.

Kenmerkend voor De Vrienden van Amstel LIVE! is dat het ieder jaar stijf uitverkocht is. Sterker nog, de kaartverkoop voor de editie van 2018 is nu al in volle gang. Omdat het een jubileumeditie is, is zelfs besloten het aantal avonden te verhogen van negen naar maar liefst veertien en dat is ongekend! De line-up voor deze shows is echter, zoals al jaren gebruikelijk, geheim. Op het moment dat je kaarten koopt weet je dan ook niet wie je op het podium zult gaan zien, maar dat alleen al maakt de verrassing des te groter wanneer één van jouw favoriete artiesten in de line-up staat. Het feit dat VvAL, ondanks het niet bekend maken van de line-up, ieder jaar volledig uitverkocht is geeft wel aan hoe bijzonder dit unieke evenement is. De sfeer is ongekend, het is echt een groot feest en daar is geen woord van overdreven. Negen avonden is het voor mij dus ook feest en ik geniet me binnenstebuiten!
 


Ik heb het al eerder gezegd, De Vrienden van Amstel LIVE! is zo’n mooi concept met zoveel verrassingselementen. Ik wil jullie daar zo graag meer over vertellen al wil ik de verrassing voor jullie ook niet weghalen. Zal ik er dan maar even bij zeggen dat hieronder doorlezen een spoileralert behoeft?

Eerder werd al bekend dat de Golden Earring, VanVelzen, Rowwen Hèze, Douwe Bob, Diggy Dex, Nicky Romero, BLØF, Typhoon en ik in de line-up stonden maar uiteraard lieten presentatoren Nick en Simon ook zingend van zich horen. Wie niet bekend waren gemaakt waren onder Racoon en Matt Simons als eerste buitenlandse artiest in de geschiedenis van De Vrienden van Amstel LIVE! en ook The Common Linnets, Jeroen van Koningsbrugge, Broederliefde en Marcel Veenendaal van Di-rect maakten hun opwachting. Het decor van VvAL is adembenemend! Er zijn twee grote podia en daarnaast diverse kleine podia maar ook zwevende podia vind je terug in het decor! 
 


Matt Simons en Racoon zingen samen een te gekke Nederlandstalig/Engelstalige versie van ‘Oceaan’ en wat ook echt tof is, is dat Barry Hay van de Golden Earring samen met BLØF een nummer van Ramses Shaffy vertolkt. Barry Hay in het Nederlands klinkt ook te gek, net als Marcel Veenendaal! Eén van de vele hoogtepunten deze avonden zijn de vier zwevende podia waarop een tribute aan de Beatles wordt gebracht door Douwe Bob, the Common Linnets, Racoon en VanVelzen. Nick en Simon komen verrassend uit de hoek met Diggy Dex en Broederliefde laat heel Ahoy springen. Ik kan nog zoveel meer vertellen over deze avonden, maar eigenlijk wil ik nog niet al teveel verklappen en dat maakt het lastig. Ik ben superenthousiast en geheimen bewaren is niet mijn sterkste kant, haha! 

Wat ik zeker nog wel wil vertellen is dat er voor mij in de shows een aantal bijzondere samenwerkingen en gave dingen staan gepland. Voor ‘Rood’ mag ik samenwerken met DJ Nicky Romero en wat is dat een ontzettend leuke, bescheiden en getalenteerde gast! Hij blijkt niet alleen te kunnen drummen, maar speelt ook nog eens verdienstelijk piano en dat laat hij deze avonden dan ook horen. Ik kan het goed vinden met Nicky en vind het te gek voor deze shows met hem samen te kunnen werken. Nicky doet samen met mij ‘Rood’ en gebruikt hiervoor niet alleen een drumstel, maar ook zijn DJset. De enorme kroonluchter die in Ahoy hangt is ook veel meer dan een kroonluchter want behalve zwevende podia is dit ook nog eens een enorme ronde trap die helemaal de mijne is tijdens dit nummer. Samen met Nicky en Paskal van BLØF doe ik nog een nummer, maar… nee, ik verklap niet alles! Na De Vrienden van Amstel LIVE! zal ik vast nog even terugkijken en dan kan ik jullie alles vertellen en wellicht ook laten zien!
 


Gelukkig hebben we pas twee avonden gehad en mag ik er nog zeven, heerlijk!

Groetjes,

Marco