De Wandeling van de KRO!

01 April 2010

De Wandeling van de KRO!

Al bijna vier jaar wandelt Hella van der Wijst met bekende en onbekende Nederlanders door een stuk Nederlands natuurschoon waarbij ze tot indringende gesprekken komt voor het programma De Wandeling. Ik heb een jaar of (wat zal het zijn, zeven misschien?) geleden ook meegedaan aan De Wandeling en ook deze week heb ik mijn wandelschoenen aangetrokken!

En niet alleen mijn wandelschoenen!

We hadden een bijna herfstige dag gekozen voor ons sportieve uitje! We kwamen vergezeld van herfstige wind- en regenbuien aan in Vinkenveen. De laatste keer dat ik daar was, was volgens mij samen met Bart de Graaff voor zijn programma Waar Kan Ik Je ‘S nachts Voor Wakker Maken? Toen stond hij middenin de nacht opeens voor mijn deur met de vraag of ik mee wilde gaan duiken. Dat heb ik uiteraard gedaan en ik vond het geweldig! Weer in Vinkenveen zijn bracht dus mooie herinneringen boven en tegelijkertijd werd er een mooie ervaring gekweekt! 

Want wat een bijzondere wandeling was het! We hebben het over veel verschillende onderwerpen gehad, we hebben serieuse gesprekken gehad en heel erg gelachen, we hebben koffie gedronken en zijn bijna weggehageld, want wat een noodweer was het! De dag na de uitzending is de opening van de Nationale Sportweek en zowel Hella als ik zijn ambassadeurs van de Nationale Sportweek. Ik ben die van de Watersport, omdat mijn passie duiken is, en Hella als verstokte Wandelaar, is uiteraard van de wandelsport de ambassadeur.  Omdat ik met haar mee wandelde, wilde zij wel met mij mee duiken!

En dat hebben we dan ook gedaan!

Het water was maar vier graden, en we waren allebei al koud en rillerig, maar uiteraard zetten we door! Eigenlijk ben ik een beetje een mooi weer duiker, maar zodra ik te water ging, ging mijn hart alweer sneller slaan. Ik vind duiken echt geweldig om te doen! We doken een mooi parcours waarbij ook gefilmd werd en ik vond trouwens ook nog een heuse schatkist… Op 16 april kun je bij de KRO zien wat er in zat!

Ik heb een heerlijke dag gehad! 

Groetjes,

Marco