De winnaar van de Photohunt juli is…

01 August 2017

De winnaar van de Photohunt juli is…

Hoewel ik op dit moment van een heerlijke vakantie geniet met mijn gezin in Griekenland, houd ik natuurlijk wel de Borsato Photohunt in de gaten! Elke dag ben ik weer benieuwd naar welke opdracht jullie ook alweer moeten doen en naar de foto’s die jullie daarvan plaatsen. En nog steeds vind ik het verbazingwekkend hoe snel jullie zijn met het uitvoeren daarvan. Inmiddels is ook de maand juli al weer voorbij en weten we wie de meeste punten heeft verzameld en daarmee de winnaar van de Photohunt van de maand juli is geworden. Ook deze maand hebben we jullie weer proberen uit te dagen met uiteenlopende opdrachten, van maak een foto van jezelf bij een benzinepomp, of met een zelf gemaakt veldboeket tot maak een foto van jezelf met de ondergaande zon. Maar ook voor de foto met een videoband draaiden jullie je hand niet om, want zelfs in dit digitale tijdperk hadden een aantal van jullie nog een videoband binnen handbereik. Heerlijk dat jullie nog steeds zo enthousiast meedoen aan dit spelletje en er vooral ook zo van genieten. Daar geniet ik dan weer van!
 


De uiteindelijke winnaar van de Photohunt van deze maand is Manon Lesparre! Zo knap hoe het jou vaak lukt de snelste te zijn met een opdracht en je zo de tien punten weet binnen te slepen, Manon. Je bent ontzettend goed in dit spelletje. Het was tot het laatst nog wel even spannend of je je voorsprong op de nummer twee zou behouden, maar het is je gelukt! Gefeliciteerd Manon, jij mag jezelf de winnaar van de Photohunt van de maand juli noemen.  

Ook deze maand wil ik weer iemand in het zonnetje zetten. In juni was dat Rebecca Struik-Mooij, omdat ze bij elke opdracht die ze uitvoerde een ander hoedje op had. Deze maand viel mijn oog op Gerda de Wit-Verhaaf die, net als meerderen van jullie, op de oproep om leuke ideeën voor de Photohunt in te sturen had gereageerd en zo blij verrast was dat haar idee ook echt gebruikt is. Ze heeft namelijk nog een andere passie en dat is Mickey Mouse. Dus toen ze de opdracht ‘Maak een foto van jezelf en iets wat met Mickey Mouse te maken heeft’ in de Photohunt zag verschijnen was ze dan ook enorm trots. Ze is niet altijd in de gelegenheid om mee te doen met de Photohunt, maar deze wilde ze echt niet overslaan. Omdat ze de tien punten niet meer kon halen, heeft ze de tijd genomen om een kleine collectie van haar Mickey Mouse verzameling uit te stallen en met de selfiestick een foto te maken. Wat een prachtige verzameling heb je, Gerda! En ik begrijp dat dit nog niet alles is? Van dit verhaal en het zien van jouw foto werd ik zo blij dat ik jou graag de originaliteitsprijs geef. Zou je je adresgegevens waar we de prijs naartoe kunnen sturen willen mailen naar info@borsato-fanclub.nl

​Heb jij nu, net als Gerda, ook een leuk en origineel idee voor de Photohunt, stuur ons dan een mailtje met jouw idee(ën) en wie weet zie jij deze op een dag in de photohunt terug. Hoe leuk zou dat zijn?
 


Let op! Het is echt belangrijk dat de gemaakte foto een selfie is, je moet er zelf opstaan met het genoemde voorwerp. Nog steeds gebeurt het soms dat we een foto weigeren en de deelnemer in kwestie zich dan afvraagt waarom dat is. Negen van de tien keer gaat het om een foto op een tablet of op een computer, of een foto van een foto. Maar het is juist de bedoeling dat je de foto op dat moment maakt en niet een oudere foto gebruikt als inzending. Dat dit niet bij elke opdracht even makkelijk is, is dan ook de moeilijkheidsgraad die bij dit spelletje hoort. Om het niet al te makkelijk te maken, proberen we daarin zoveel mogelijk te variëren. Ook wordt er weleens door spelers gemaild dat iemands foto niet aan de voorwaarden voldoet. Wanneer dit echt zo is, wordt deze foto afgekeurd en verdwijnen ook de bijbehorende punten. Let dus goed op, dat je gemaakte foto aan de opdracht voldoet. Het is geweldig om te zien hoe fanatiek men elke maand weer is, maar dat maakt ook dat wij goed in de gaten moeten blijven houden dat iedereen zich wel aan de regels houdt, zodat iedereen een eerlijke kans krijgt. 

De teller staat voor de komende maand weer op nul, zodat iedereen weer evenveel kans op de hoofdprijs maakt. Het blijft een kwestie van geluk hebben dat je de opdracht als snelste uit kunt voeren. Het scheelt soms echt maar tienden van een seconde tussen de nummers één en twee, wie de snelste is bij een opdracht. Dus geef de moed niet op, blijf vooral genieten van dit leuke spelletje en veel succes met de nieuwe opdrachten! 

Groetjes,

Marco