De winnaar van de Photohunt van april is…

01 May 2019

De winnaar van de Photohunt van april is…

De maand mei is begonnen en daarmee gaan we alweer de vijfde maand van dit jaar in. De temperaturen stijgen gestaag en hoewel het nog lang geen zomer is, hebben we al wel kunnen genieten van heerlijk zomerse dagen. In de afgelopen weken zijn de voorbereidingen voor De Kuip natuurlijk volop doorgegaan, want over een paar weken is het dan zover. Ik heb er enorm veel zin in. Ook heb ik nog een aantal dagen genoten van een duikvakantie op Curaçao om even de batterij weer op te laden. Ondertussen waren jullie druk met het uitvoeren van de opdrachten in de photohunt en wat zaten daar weer leuke, afwisselende opdrachten bij, van ‘Maak een foto van jezelf… met een half zoetje!’  tot een zoektocht naar een lammetje in de wei om samen mee op de foto te gaan tussen. Soms moesten jullie ook geduld hebben voor de juiste foto, zoals bij de opdracht ‘Maak een foto van jezelf met een pannetje kokend water’ en voor een ritje naar de brandweerkazerne draaiden jullie ook je hand niet om. De opdrachten worden elke keer weer zo verrassend snel uitgevoerd, petje af! Straks maak ik de winnaar van deze maand bekend, maar eerst wil ik nog even de spelregels benoemen. 
 


Voor de fanatieke spelers zijn ze vast inmiddels wel bekend, maar toch zijn er elke maand wel foto’s, die we helaas moeten afkeuren. Dat kan om verschillende redenen zijn. Een selfie, moet echt een selfie zijn. Dus jij moet zelf de foto maken en er zelf ook duidelijk herkenbaar op staan. Ik wil jou zien met de opdracht, die je uit moet voeren. Vragen we om een foto met of bij een lammetje. Dan willen we jou met een echt lammetje zien, die vlakbij je staat en geen speelgoed/knuffel of een lammetje ergens in de verte. Het vraagt wel eens wat creativiteit en soms zelfs lenigheid om een opdracht juist uit te voeren en er zelf duidelijk zichtbaar bij op te staan, maar dat is juist de uitdaging van dit spelletje. Afbeeldingen op een tablet of een computerscherm worden altijd afgekeurd, behalve wanneer we er expliciet om vragen, zoals in de opdracht ‘Maak een foto van jezelf … met een foto van jezelf op een tablet!’ of ‘Maak een foto van jezelf … terwijl je de nieuwsbrief leest!’. 
 
Het leuke aan de photohunt is dat iedereen er aan mee kan doen, op zijn eigen manier. Er zijn deelnemers, die elke maand heel fanatiek deelnemen om maar die hoogste score in de wacht te slepen, maar er zijn ook mensen die niet met elke opdracht meedoen, maar zo af en toe een opdracht uitvoeren of die de opdrachten op een later moment uitvoeren als ze het onderwerp toevallig tegenkomen. Daar straalt zoveel plezier in het spel vanaf, waar ik weer van geniet. Ook zie ik elke maand weer nieuwe gezichten voorbijkomen, die het spel hebben ontdekt. Zoals deze maand bijvoorbeeld Jeffrey Masselink, zo superleuk.
 


In de laatste dagen van de maand is het altijd weer spannend wie de winst vast kan blijven houden. Soms is het nog net voor het einde van de maand stuivertje wisselen en gaat een ander er onverwacht met de winst vandoor en een andere maand heeft de winnaar zijn positie vast weten te houden. Deze maand was het tot aan het einde weer spannend, Miriam Korevaar-Langendam en Mia Brant-Wubben hadden een nek aan nek race en stonden op 29 april met 104 punten bovenaan. Als één van deze twee op 30 april de 10 punten wist te bemachtigen, met een zadeldekje, dan zou diegene uiteindelijk de winnaar worden! Maar Monique van de Wetering wist met deze laatste hunt van de maand de 10 punten binnen te halen, waardoor de eindscore voor zowel Miriam als Mia op 106 punten kwam. Het is dus ook mogelijk om een gelijke stand te behalen en mogen Miriam en Mia zich de winnares van de Photohunt van de maand april noemen. Gefeliciteerd meiden, binnenkort kunnen jullie een leuke prijs op de deurmat verwachten. Zouden jullie ons even een mailtje willen sturen met jullie adresgegevens, zodat we zeker weten dat we het naar het juiste adres sturen?
 
Er staan weer een aantal leuke hunts ingepland en ik ben heel benieuwd naar jullie uitvoering daarvan. De stand is weer op nul gezet, zodat iedereen weer evenveel kans heeft. Geef de moed niet op, want wie weet ben jij deze maand wel de snelste met de opdrachten. Zet hem op allemaal en vergeet vooral niet te genieten van het spel. Mocht jij nog leuke ideeën hebben, die we kunnen gebruiken in de photohunt, stuur ons dan even een mailtje en wie weet zie je op een dag je eigen opdracht terug. 
Veel huntplezier!
 
Groetjes
 
Marco