De winnaar van de Photohunt van januari is…

31 January 2017

De winnaar van de Photohunt van januari is…

De maand januari is voorbij, vanmiddag sprong de laatste opdracht online en dat betekent ook dat er een nieuwe winnaar voor de Photohunt bekend is! Wat ik ontzettend leuk vind om te zien is dat de Photohunt meer en meer gaat leven. Ik vind het soms ongelofelijk als ik zie dat wanneer de opdracht is jezelf met een lollie te fotograferen hoeveel mensen er dan ook daadwerkelijk lollies in huis hebben. Dat blijken er superveel te zijn! Een flink aantal van de deelnemers herkende ik en ik weet dat er een heel aantal geen kinderen in huis hebben, maar blijkbaar toch lollies, haha!

Wat me ook opvalt is hoe fanatiek mensen zijn en dat is te gek, maar het dwingt ons ook om de regels van de Photohunt netjes in acht te nemen. Iedereen moet tenslotte dezelfde kansen krijgen! Het gebeurt soms dat we een foto moeten blokkeren en de deelnemer in kwestie dan vraagt waarom dat is. Negen van de tien keer gaat het om een foto van een tablet of computer, of een foto van een foto. Dat is alleen niet de bedoeling want het is juist de bedoeling dat je de foto op dat moment maakt en niet een oudere foto gebruikt als inzending. Ook gaat het altijd om een selfie, je moet er dus zelf ook opstaan. Het gebeurt zelfs af en toe dat iemand mailt over de foto van een ander die in hun optiek niet helemaal de regels heeft gevolgd. Zo fanatiek dus, haha! Heerlijk! Reken er maar op dat iedere foto door ons bekeken wordt en dat we, indien echt niet aan de regels voldaan is, een foto weigeren. 
 


Iemand die ik hier toch speciaal wil benoemen is Anja van Wijk. Anja zit in een rolstoel en is dus niet zo mobiel als de meesten van jullie. Voor haar is het veel lastiger om even snel de deur uit te schieten om een foto te maken bij bijvoorbeeld een bord verboden te parkeren. Anja heeft echter haar ouders gemobiliseerd om haar te helpen bij de hunts die voor haar lastiger zijn. Ze mailde ons om te zeggen hoeveel plezier zij hierin had en dat dan wel niet iedere hunt voor haar te doen was, maar dat het plezier mee te doen aan de hunts die haar wel lukken haar zoveel meer oplevert. De opdracht voor een foto op een schommel was voor Anja eigenlijk niet te doen, maar die van de dag erna met een sticker op haar voorhoofd weer wel en daar doet Anja, op haar eigen manier en eigen tempo, met veel plezier aan mee. En daar gaat het om! Het moet leuk zijn, gewoon een beetje lol maken met elkaar en plezier hebben in dingen. Anja is niet de winnaar van de Photohunt van deze maand maar haar sportiviteit, haar leuke insteek en de manier waarop ze ontzettend haar best doet vind ik bijna ontroerend en daarom heb ik niet alleen besloten haar als voorbeeld voor het doen van de Photohunt te stellen, maar ik zorg er ook voor dat er voor al haar inspanningen een leuk aardigheidje haar kant op komt. Ik hoop dat je op dezelfde manier doorgaat Anja, want ik geniet enorm van je inzendingen!
 


De uiteindelijke winnaar van de Photohunt van deze maand is Manon Lesparre! Manon is echt bloedje fanatiek want zij haalt vaak de 10 punten voor de hunt binnen en dat is knap, want je moet wel supersnel zijn en de gevraagde foto binnen no time kunnen maken.
Gefeliciteerd Manon, jij ontvangt binnenkort een activity tracker! Je bent zo actief in deze app, dat je zo mooi bij kunt houden hoe actief je precies bent én wat voor invloed dat op je hartslag heeft, haha!

Met de start van de maand februari start ook het nieuwe huntingseason en ik hoop dat jullie de wijze waarop Anja het spel speelt een beetje in jullie achterhoofd houden.
Blijf zo heerlijk fanatiek, doe de hunts die je kunt doen en heb vooral veel plezier! 

Groetjes,

Marco