De winnaar van de Photohunt van januari is…

01 February 2019

De winnaar van de Photohunt van januari is…

De maand januari heb ik alweer van mijn kalender afgescheurd en ik ben benieuwd wat februari mij zal brengen. De afgelopen maand was een maand waarin weer veel gebeurd is. Zo mag ik mezelf finalist noemen voor de 100% NL Awards in twee categorieën, waarvoor jullie nog tot 7 februari je stem uit mag brengen, maar ook stond januari voor mij in het teken van De Vrienden van Amstel LIVE!. Ondanks deze drukke periode, heb ik de Photohunt zeker niet overgeslagen en ben ik jullie blijven volgen. Het blijft ook gewoon zo leuk om de foto’s te bekijken en te zien hoe jullie de opdrachten uitvoeren. Jullie draaien ook nergens je hand voor om. Geven we jullie de opdracht om een foto te maken van jezelf terwijl je frietjes bakt, dan toveren jullie snel de frituurpan tevoorschijn om frietjes te bakken. Geweldig! En er waren er ook best wel veel die een Minion in huis hadden. Ook melden er zich nog steeds nieuwe deelnemers aan. Mia Brant-Wubben bijvoorbeeld, die zelfs gelijk een plekje in de top 3 heeft veroverd. Leuk om te zien hoe actief en enthousiast je gelijk meedoet, Mia. Daar word ik blij van. Heel veel plezier in de photohunt! 
 

 
En nu zijn jullie natuurlijk nieuwsgierig wie de uiteindelijke winnaar is geworden! Zoals elke maand was het weer een pittige strijd in de top drie, maar Jolanda Dobbelaar had uiteindelijk de langste adem en heeft de felbegeerde titel ‘winnaar van de photohunt van januari’ behaald. Man, man, man wat ben jij heerlijk fanatiek. Het is je gelukt om maar liefst elf keer de 10 punten in de wacht te slepen deze maand. Knap gespeeld, chapeau!
 
Maar ook wil ik deze keer weer een originaliteitsprijs uitreiken. Naast het uitvoeren van de opdracht van die dag, zie ik soms ook wat extra’s of creatiefs op die foto’s. Zo had Miriam Korevaar bij de hunt met de chocoladesaus, mijn initialen in chocoladesaus erbij gefotografeerd. Mariska van Niersen was niet voor één gat te vangen bij de opdracht met de kletspot. Want wat doe je als je die niet in huis hebt? Dan maak je er gewoon één. Slim opgelost. Maar de originaliteitsprijs gaat naar Marina Linnebank. Met mijn liefde voor de fotografie viel mijn oog natuurlijk meteen op die mooie Camera VIP-pas, die Marina bij elke foto die ze maakte in de hunt, toevoegde. Ik heb in de afgelopen maanden al veel extraatjes voorbij zien komen, die deelnemers toevoegden aan hun huntfoto, maar dit vond ik heel origineel Marina. Leuk gedaan! Jij kan binnenkort een beloning in je brievenbus verwachten.
 
Voor alle genoemde winnaars nog even het volgende. Zouden jullie je adresgegevens willen mailen naar info@borsato-fanclub.nl, zodat het pakketje naar het juiste adres gestuurd kan worden?
 


Ook deze maand hebben we helaas weer foto’s moeten afkeuren en ik begrijp dat dat wel eens vragen oproept. Wanneer we om een foto met chocoladesaus vragen, dan wordt een foto met een pot chocoladepasta afgekeurd, want dat is geen saus. Ook zagen we bij de foto’s met huisnummer 77 dat soms het huisnummer niet goed zichtbaar was, zelfs met inzoomen was het nog lastig te zien. Bij zo’n opdracht moet je echt zorgen dat je dichtbij staat en we het, zonder moeite te hoeven doen, meteen kunnen herkennen. Bij de opdracht met een pak koffie zagen we een foto met koffiecups, het is wel koffie, maar geen pak koffie zoals gevraagd. Dat het soms verwarrend is kan ik me heel goed voorstellen, maar we moeten streng zijn en goed kijken of de foto aan de eis voldoet. De foto moet dus ook echt een selfie zijn, waar jij en het juiste voorwerp of activiteit duidelijk op te zien zijn. Deze mag dus niet door een ander gemaakt zijn, want dan is het geen selfie. Sta jij niet duidelijk herkenbaar op de foto, alleen het voorwerp of is het duidelijk geen selfie, dan wordt de foto niet goedgekeurd. Vragen wij bijvoorbeeld om een foto met een Minion, dan willen we ook echt een speelgoed of knuffel Minion zien en niet een plaatje van een Minion. Dat betekent dat je soms echt op zoek moet naar het juiste voorwerp. Dat is juist de uitdaging in het spelletje. Je moet soms letterlijk op jacht. We proberen de opdrachten zoveel mogelijk te variëren in moeilijkheidsgraad en uitdaging, maar heb jij nou één of meerdere leuke ideeën, mail ze dan gerust en wie weet zie je jouw idee op een dag terug in de Photohunt.
 
De maand februari is een korte maand, dus dat betekent dat jullie minder dagen de tijd hebben om de hoogste score te behalen. Maar de teller staat weer op nul, dus iedereen heeft weer evenveel kans om zich aan het einde van de maand winnaar van de photohunt te mogen noemen. Dus kom maar op met jullie enthousiasme en creativiteit. Ik verheug me al weer op de foto’s. Succes allemaal!

Groetjes,

Marco