De winnaar van de photohunt van juni is…

05 July 2018

De winnaar van de photohunt van juni is…

De afgelopen weken hebben we heerlijk kunnen genieten van een aantal warme zomerse dagen en inmiddels is de zomer ook officieel begonnen. De kalender geeft de maand juli aan en daarmee staat voor de meesten ook de vakantieperiode voor de deur. Misschien ben je zelfs al wel op vakantie geweest, lees je dit artikel nu op je vakantiebestemming of ga je ergens in de komende weken genieten van je welverdiende rust op een fijne plek. Zelf heb ik ook al genoten van een heerlijk duikvakantie op Curaçao en ga ik deze zomer heerlijk met mijn gezin genieten. Maar zoals jullie inmiddels wel weten betekent het begin van een nieuwe maand ook dat de winnaar van de photohunt bekend is. Inmiddels is het ongeveer 588 dagen geleden dat de allereerste hunt online ging en nog steeds worden er weer elke dag leuke, creatieve en soms wel heel vindingrijke selfies gemaakt met de op dat moment uit te voeren opdracht. Heerlijk om te zien hoe enthousiast jullie zijn en hoe fanatiek dit spelletje nog steeds gespeeld wordt. 
 


De opdrachten waren weer heel divers, van een foto met een zoutvaatje, terwijl je de afwas doet of je auto wast tot een foto bij de bushalte. Ook voor een foto van jezelf met een koe draaien jullie je hand niet om. Mireille De Kort Smits was er zelfs voor het weiland ingelopen en stond lachend heel dichtbij de luierende koeien. Alles is mogelijk in de photohunt en elke dag is het weer een verrassing welke opdracht je mag uitvoeren. Ik heb het vaker gezegd, maar ik blijf het verbazingwekkend vinden hoe snel jullie steeds weer zijn en vraag me wel eens af waar jullie die spullen toch zo snel vandaan toveren. Zeg eens eerlijk, heb je wel eens iets aangeschaft wat je niet nodig had, maar waarvan je dacht dat het misschien wel eens van pas zou kunnen komen in de photohuntstrijd? Mocht je nog leuke ideeën hebben voor uit te voeren opdrachten in de photohunt mail ze dan gerust naar info@borsato-fanclub.nl en wie weet zie je jouw idee op een dag terug. Ik kan in ieder geval niet wachten om de nieuwe opdrachten te zien en natuurlijk jullie selfies.

In de laatste dagen van de maand wordt het altijd extra spannend, want kan degene die bovenaanstaat zijn plekje tot het eind van de maand vasthouden of gaat toch een ander er met de hoogste score vandoor. Met maar vier punten verschil met degene op de tweede plek, heeft Manon Lesparre wederom de wedstrijd gewonnen. Gefeliciteerd Manon, jij mag je de winnaar van de photohunt van de maand juni noemen, er komt een Big Shopper jouw kant op!

Bij het bekijken van de gemaakte selfies kijk ik ook altijd even hoe origineel ze zijn. Vaak valt het me meteen al op. Zo vond ik de foto van Kimberly Demulder met de deegroller erg komisch gemaakt, maar ook Cindy Oosterom-Wijling gaf een extra invulling aan de foto met de pleister op de neus door haar mimiek. Leuk om te zien dat steeds meer deelnemers iets extra’s aan hun selfie toevoegen. Steeds vaker zie ik dat mensen geïnspireerd raken door anderen en iets toevoegen aan hun foto. Voor deze prijs zijn we echt op zoek naar originaliteit, dus iets waarmee je je onderscheid van anderen.
Vorige maand won Esther Louter de originaliteitsprijs, omdat zij bij elke foto mijn logo gebruikte waardoor bijvoorbeeld een doosje aardbeien ineens een doosje Borsato aardbeien werd. Deze maand gaat deze prijs naar Monique van de Wetering. Bij de opdracht ‘Maak een foto van jezelf.. bij een bushalte!’ koos Monique voor een bushalte met een poster van mij in het bushokje. Dat vond ik erg origineel bedacht en daarom krijg jij een leuk dienblad, Monique!Voor alle genoemde winnaars nog even het volgende. Zouden jullie je adresgegevens willen mailen naar info@borsato-fanclub.nl, zodat we het pakketje naar het juiste adres kunnen verzenden? 

Omdat er vaak gevraagd wordt waarom een foto afgekeurd wordt, wil ik tot slot nog even de belangrijkste spelregels benoemen. Ten eerste moet jij zelf duidelijk zichtbaar op de foto staan, het is tenslotte een selfie. Dat betekent dat een foto van alleen je benen en voeten, of alleen het voorwerp niet goedgekeurd zal worden. Maar ook het voorwerp moet kloppen, het mag geen speelgoed zijn, wanneer we daar niet specifiek om vragen. Ook moet het voorwerp of bijvoorbeeld een dier duidelijk zichtbaar op de foto staan. Een foto met een koe, waarbij de koe zo ver weg staat dat je hem niet kan herkennen wordt dan ook niet goedgekeurd. Wanneer je de hoogste score bij een opdracht wilt bereiken en behouden is het dus belangrijk dat je de opdracht goed uitvoert. 
 


De teller is weer op nul gezet, dus iedereen maakt weer evenveel kans. Ben je deze maand op vakantie? Ook op je vakantieadres kan je natuurlijk meedoen aan dit leuke spelletje. Ik ben weer heel benieuwd naar jullie foto’s en hoop dat jullie er net zoveel plezier aan blijven beleven als ik.

Groetjes,

Marco