De winnaar van de Photohunt van november is…

02 December 2018

De winnaar van de Photohunt van november is…

Het jaar is alweer bijna voorbij, want we zijn al weer in de gezellige wintermaand december aanbeland. Een maand waarin ik mijn Thuis tour feestelijk af mag sluiten in Ancienne Belgique en Koninklijk Theater Carré. Maar ik mag ook terugkijken op een bijzondere novembermaand. Wat was het gaaf om op 13 november op ludieke wijze eindelijk bekend te hebben mogen maken dat ik volgend jaar, na 15 jaar, weer in De Kuip mag staan. En dat zelfs drie keer, wat de stand op twaalf keer De Kuip zet, waarmee ik het record van de Stones heb verbroken. Hoe gaaf is dat! En als klap op de vuurpijl ontving ik tijdens de wedstrijd Nederland-Frankrijk in De Kuip, waar ik samen met mijn zoon Luca aanwezig mocht zijn, een prachtige Award en stond er op het scorebord 12-10, verwijzend naar het aantal concerten van mij en de Stones. Mijn week kon niet meer stuk, dat begrijp je vast wel. Ook mocht ik in november het programma Jij&Ik voor War Child presenteren. Dit jaar mag ik alweer 20 jaar ambassadeur zijn en tijdens dit programma klom ik letterlijk op de zeepkist om te vertellen hoe belangrijk het werk van War Child is. Op deze avond hebben we weer heel veel Friends mogen verwelkomen, waardoor we meer dan 22.000 kinderen kunnen helpen.

Maar ook jullie hebben niet stil gezeten. Er waren deze maand weer 30 opdrachten uit te voeren in de photohunt en daar hebben jullie je weer vol enthousiasme op gestort. Wat een leuke foto’s heb ik weer voorbij zien komen en wat werden sommige opdrachten ook snel uitgevoerd! De opdracht met het spijkerjasje bijvoorbeeld, die maakte Jolanda Dobbelaar, binnen 22 seconden en de nummer 2, Monique van de Wetering zat daar 14 seconden na. Dus binnen 22 seconden had Jolanda dat jasje gevonden en aangetrokken, of had je het al aan, Jolanda? Ik probeer me dan altijd voor te stellen hoe dat gaat, wanneer de opdracht binnenkomt en zie het al helemaal voor me hoe jullie door het huis rennen of zelfs naar buiten, haha.

De regels zijn bij de meeste deelnemers inmiddels wel bekend, want de opdrachten worden over het algemeen goed uitgevoerd. Toch wil ik nog even benadrukken dat je je echt goed aan de opdracht moet houden. We zien nog wel eens dat er een opdracht is bij of met een voorwerp, bijvoorbeeld bij een kinderwagen of met vijf dingen uit de natuur, dat die wagen dan heel ver weg staat of die dingen gezocht moeten worden en daardoor niet meteen herkenbaar en dat je echt even moet inzoomen om het te herkennen. Dat is eigenlijk niet echt bij of met voorwerp. Het voorwerp moet echt duidelijk herkenbaar, zonder dat je de foto hoeft in te zoomen, op de foto staan. Hebben jullie nog leuke ideeën voor nieuwe opdrachten, schroom dan niet, mail ons jouw voorstellen en wie weet voer je dan binnenkort je eigen bedachte opdracht uit.

Net als de vorige maanden was het ook nu weer spannend wie er met de hoogste score vandoor zou gaan. Een paar dagen voor het einde van de maand stond Jolanda Dobbelaar bovenaan, maar wist ze die felbegeerde plek te behouden? Ondanks dat het haar bij de laatste hunts niet elke keer lukte om de 10 punten binnen te harken, is het haar gelukt om op de nummer 1 positie te blijven staan. Gefeliciteerd Jolanda, goed gespeeld! Binnenkort komt de postbode bij jou aan de deur met een leuke prijs. 

Naast de prijs voor de winnaar van de photohunt, beloon ik ook regelmatig iemand voor zijn of haar originaliteit bij het uitvoeren van de opdrachten. In oktober mocht Annelies de originaliteitsprijs ontvangen, omdat ze een thema aan haar foto’s had toegevoegd. Deze maand wil ik graag een aanmoedigingsprijs weggeven. Liam heeft het Syndroom van Down, en was tijdens mijn concert op 1 december aanwezig. Man, wat was jij aan het genieten Liam en daar genoot ik weer van. In oktober heeft hij zich aangemeld voor de photohunt en doet dit met zoveel enthousiasme, wat echt van de foto’s afspat. Helaas zaten er wel eens foto’s tussen, die niet aan de opdracht voldeden, waardoor we ze op inactief moesten zetten. Maar dat hield Liam niet tegen en hij blijft onverminderd enthousiast meedoen. Dat vind ik geweldig, want daar gaat het ook om bij dit spelletje, dat je er vooral heel veel plezier aan beleeft! En dat wil ik graag belonen. Blijf ook vooral elke dag of zo vaak mogelijk meedoen aan de Photohunt.

Voor de genoemde winnaars nog even het volgende. Zouden jullie je adresgegevens even willen mailen naar info@borsato-fanclub.nl, zodat we het pakketje naar het juiste adres kunnen verzenden? 

Voor de komende maand zijn er natuurlijk weer uitdagende en leuke hunts klaargezet en de stand is weer op nul gezet. Ik ben er klaar voor om te genieten van al jullie inzendingen. December is altijd een drukke maand met alle feestdagen, maar jullie vinden vast wel even tijd om de opdrachten uit te voeren. Succes en vooral veel plezier!

Groetjes,

Marco