De winnaar van de Photohunt van Oktober is…

01 November 2017

De winnaar van de Photohunt van Oktober is…

De maand november is aangebroken en dat kunnen we qua temperatuur best merken. Het is allemaal iets guurder en kouder geworden en waarschijnlijk hebben jullie allemaal al heerlijk de kachel af en toe weer aan staan. Het Fanclubweekend ligt ook alweer achter ons en jongens, jongens wat heb ik hiervan genoten! Het is helaas veel te snel voorbij gegaan. Gelukkig kunnen we terug kijken op een fantastisch, geslaagd weekend! 
Ook in de maand oktober is er veel meegedaan aan de Photohunt. Ik blijf het leuk vinden hoe enthousiast jullie hier in zijn. Ik sta soms versteld hoe snel jullie zijn met het plaatsen van de foto die gevraagd wordt bij de hunt. Want ik kan me best voorstellen dat het soms moeilijk is om de opdracht te vervullen. Niet alles staat altijd binnen handbereik. Want staat er bij jou voor de deur toevallig een witte volkswagen, of heb jij een brommer in je garage staan? Een trappetje dan en waar liggen de stickers bij jou thuis… Waarschijnlijk zul je hiervoor toch even eropuit moeten. En toch komen de foto’s heel snel online. Soms ook echt hilarische foto’s!
 


Ook deze maand hebben we natuurlijk een uiteindelijke winnaar. Het was weer ontzettend spannend, maar deze keer was Barbara Aberson toch geregeld iedereen te snel af en sleepte heel vaak de tien punten binnen. Barbara, jij bent de winnaar geworden van deze maand en jij ontvangt een unieke toilettas!

Maar we kijken niet alleen naar de hoogste score, ook originaliteit kan zomaar in de prijzen vallen. Natuurlijk moet de foto wel aan de opdracht voldoen, maar de invulling kan natuurlijk heel creatief. Vorige maand was Neske Bron de winnaar van de originaliteitsprijs. Ze had namelijk mijn CD ‘Marco in de ijskast geplaatst en nam daar een aantal eerdere hunts bij, wat haar een uniek notitieboekje opleverde. Deze maand was er weer iemand die me door haar originaliteit eigenlijk meteen opviel. Petra Jakobs had namelijk bij bijna iedere foto een briefje of een bordje bijgevoegd met daarop een tekst. Vaak had dit ook heel toepasselijk met ‘Thuis’ te maken. Dit heb je echt heel leuk bedacht en uitgevoerd, Petra! Gefeliciteerd, jij hebt de originaliteitsprijs van deze maand ontvangen. Houd je brievenbus maar goed in de gaten, want er komt een prachtig kussen jouw kant op. Mag ik je kussen? Hahaha…
 
De spelregels van de Photohunt zullen voor de meesten van jullie wel bekend zijn, maar toch wil ik ze nog even benoemen. Er worden namelijk toch wel eens foto’s afgekeurd, omdat deze niet aan de eisen voldoen. Regelmatig ontvangen we mails met de vraag waarom een foto is afgekeurd. De foto moet dus een #selfie zijn, wat betekent dat jij er duidelijk op moet staan en je moet hem zelf gemaakt hebben. Zien we alleen een deel van je lichaam, bijvoorbeeld alleen je voet, of heb je een foto van alleen het voorwerp wat we zoeken gemaakt, dan wordt je foto niet goedgekeurd. Maar ook als we bijvoorbeeld vragen om een foto met een hond, willen we natuurlijk geen speelgoedhond zien. En nee, tablets en afbeeldingen op de computer tellen ook niet. Soms is de opdracht zo moeilijk dat je echt je creativiteit moet benutten. Maar ik vind het echt te gek hoe jullie er iedere keer weer invulling aan geven. Ik geniet echt van jullie foto’s! We willen natuurlijk de opdrachten zo gevarieerd mogelijk houden. Heb jij nu een leuk idee dat we voor de Photohunt kunnen gebruiken, stuur ons dan gerust een mailtje en wie weet komt jouw idee op een dag terug in de Photohunt.
 

 
De maand november is alweer begonnen en dus staat de teller van de Photohunt ook weer op nul. Een nieuwe ronde betekent weer nieuwe kansen. Ik wens jullie allemaal weer heel veel succes en ik ben benieuwd welke leuke foto’s er weer voorbij komen!
 
Groetjes,

Marco