De winnaar van de Photohunt van oktober is…

31 October 2018

De winnaar van de Photohunt van oktober is…

In de afgelopen maand is er weer heel veel gebeurd. Zo mocht ik begin deze maand voor mijn album ‘Thuis’ de Buma Award ‘Meest Succesvolle Album’ in de categorie Populair ontvangen. Maar ook vond het jaarlijkse fanweekend plaats, deze keer in Markant in Uden. En wat heb ik enorm genoten van dit weekend en al die enthousiaste aanwezige fans. Maar ondertussen is er ook een strijd gestreden, namelijk in de Photohunt, want die gaat elke dag onverminderd door. Het is alweer zo’n 2 jaar geleden dat dit uitdagende spel van start ging in de app en de jacht werd geopend. En elke maand geniet ik weer van al die leuke foto’s die het dagelijks oplevert, het enthousiasme dat me vanaf de plaatjes tegemoet straalt en jullie vindingrijkheid om maar zo snel mogelijk, en soms zelfs heel creatief, de opdracht uit te voeren. Zo leuk ook dat ik ook deze maand weer nieuwe namen in het klassement heb zien verschijnen, zoals bijvoorbeeld Recy Vrijens-Mares, wat leuk dat je ook dit fotospel hebt ontdekt en zo actief meedoet. Welkom!

Nu de maand voorbij is, is ook duidelijk geworden wie de hoogste score heeft bemachtigd, maar daarover lees je verderop meer.
 


Diegenen die regelmatig meedoen, kunnen de spelregels vast al dromen, toch wil ik ze nog even benoemen. We zien namelijk nog een enkele keer dat iemand foto’s instuurt, die duidelijk door iemand anders zijn gemaakt, waardoor het dus geen echte selfies zijn. Het is echt belangrijk dat het duidelijk zichtbaar is dat jij zelf de foto maakt. Hoe lastig uitvoerbaar de opdracht soms ook is, maar dat is juist het leuke en uitdagende van dit spelletje. Ik wil jou zien, ook als je je in duizend bochten moet wringen om het voorwerp er samen met jou zichtbaar op te krijgen. Daarnaast is het belangrijk dat de opdracht goed is uitgevoerd. Wanneer we vragen om een foto met een auto, dan wil ik een echte auto zien en geen speelgoedauto. We proberen de opdrachten zoveel mogelijk te variëren van makkelijk tot wat moeilijker, zodat het voor iedereen ook leuk en uitdagend blijft. En ik ben ook heel blij dat jullie nog steeds leuke suggesties via de mail sturen en hoop dat jullie dat ook vooral zullen blijven doen. Dus kom je iets tegen waarvan jij denkt dat het leuk kan zijn voor een Photohunt opdracht? Twijfel dan niet en mail ons via info@borsato-fanclub.nl jouw ideeën door.

En nu willen jullie natuurlijk weten wie de winnaar is deze maand. Wie meespeelt heeft dit vast al gezien in het klassement, maar deze keer is het Miriam Korevaar-Langendam gelukt om iedereen te snel af te zijn. Het was even spannend, maar in de laatste paar dagen wist ze haar nummer één positie te behouden. Van harte gefeliciteerd Miriam. Binnenkort mag jij een leuke prijs verwachten. 
 


​Naast de prijs voor de winnaar van de hunt, beloon ik ook altijd iemand voor zijn of haar originaliteit bij het uitvoeren van de opdrachten. In september ontving Anja van Wijk de originaliteitsprijs, omdat voor Anja niet elke opdracht even makkelijk uitvoerbaar is als voor de andere hunters en ik het bewonderenswaardig vond dat ze bij elke opdracht er zelfs nog iets extra’s aan toevoegde. Wie de originaliteitsprijs mag ontvangen is wel eens een lastige keuze, want wanneer ben je echt origineel? Wat maakt jouw foto of jouw uitvoering van de opdracht echt bijzonder. De ene maand springt dat er duidelijker uit dan de andere maand. Zo heeft Rebecca Struijk een keer gewonnen, omdat ze bij elke foto een ander petje op had, hiermeer refererend aan mijn mugshots op twitter een aantal jaren geleden of bijvoorbeeld Kimberly Demulder, bij wie, in de maand juli, op elke foto iets in de Belgische kleuren zichtbaar was. Maar ook zien we regelmatig dat jullie iets toevoegen dat met mij te maken heeft. Wat maakt zo’n foto dan nog onderscheidend van de rest, die dat ook hebben gedaan? Mijn oog viel op de foto’s van Annelies Krabshuis-Manten, die weliswaar vaker iets extra’s aan haar foto’s toevoegt, maar nu vielen ze mij toch extra op. Ze had er namelijk een thema aan toegevoegd. Bij elke opdracht zag ik een item, zoals een toegangskaartje, een cadeautje of een foto, die te maken had met de fanclubdagen van de afgelopen jaren. Daar heb je goed over nagedacht, Annelies! Houd je brievenbus maar in de gaten, want binnenkort mag jij een leuke beloning verwachten. 

Voor de genoemde winnaars nog even het volgende. Zou je je adresgegevens willen mailen naar info@borsato-fanclub.nl, zodat we het pakketje naar het juiste adres kunnen verzenden? 
 
In november staat onder andere Ancienne Belgique en Carré in mijn agenda, maar ook houd ik de photohunt in de gaten hoor. Want de teller is op nul gezet en de nieuwe opdrachten staan alweer gereed. Ben jij er klaar voor? Ik kan niet wachten om jullie foto’s weer te zien verschijnen. Zet hem op en vooral heel veel plezier!

Groetjes,

Marco