De Ziggo Dome is geopend!

25 June 2012

De Ziggo Dome is geopend!

24 juni 2012, de dag van de opening van de Ziggo Dome en dat stond al maanden met hele vette letters in mijn agenda. Ik heb enorm naar deze dag uitgekeken. Het is natuurlijk een enorme eer is om als allereerste artiest te mogen spelen in deze volledig nieuwe poptempel! Het symbolische aan deze dag was dat ik onze Dichtbijtour afsloot met deze opening. Maar ik kan jullie vertellen dat ik van plan ben hier zeer regelmatig terug te keren!

Waar bijna 3 jaar geleden nog slechts een kale vlakte was, staat nu een concertzaal waar Nederland buitengewoon trots op mag zijn. De Ziggo Dome is spectaculair geworden en heeft de meest moderne technieken in huis, waaronder een geweldige akoestiek. Als bezoeker ervaar je dat er alles aan gedaan is van deze concertzaal een locatie te maken waar zowel artiest als publiek zich helemaal thuis voelt.
Vanaf het eerste nummer deed de hele zaal mee, er waren zoveel enthousiaste en blije gezichten in het publiek! De energie van de mensenmassa was voelbaar op het podium. We hebben geprobeerd er een feest van te maken en alles te geven wat we in huis hebben, zeker ook mijn band, want ook zij gaven alles en wat hebben ze toch veel!

Als gasten had ik Krystl meegenomen, die in alle Dichtbij-shows te gast was, maar ook mijn finalekandidaat van The Voice of Holland, Iris Kroes. Ook Lange Frans, die al eerder te gast was tijdens de tour 3Dimensies in het GelreDome was er om samen met mij Vrij en Wat Zou Je Doen te zingen. Tot slot had ik de 3Js uitgenodigd om het podium met mij te delen. Ik ben elke keer weer onder de indruk van het talent van deze drie mannen!


nze tour is weliswaar voorbij, maar dit is pas het begin van al het moois dat de Ziggo Dome te bieden heeft en dat is heel erg veel zijn, neem dat van mij aan!
De ZiggoDome krijgt binnenkort artiesten van Internationale klasse op bezoek, denk aan Pearl Jam, Madonna en Lady Gaga, maar ook nationale helden als de mannen van Bløf gaan hier optreden net als LIVE38XXL.

De ZiggoDome is een ideale locatie. We hebben prachtige zalen als de Heineken Music Hall waar plaats is voor ruim zesduizend mensen, we kunnen genieten in Ahoy, waar plek is voor ruim 11.000 mensen, maar daarna was eigenlijk een groot gat. Dan kwamen meteen de stadions, waar 30.000 of 40.000 plekken te vergeven zijn. De Ziggo Dome biedt plek aan 17.000 mensen die je kunt bedienen onder de meest ideale omstandigheden. Dat betekent dat er een enorme doorgroei plaats kan vinden onder nationale artiesten, maar er ook een enorme zuiging en aantrekkingskracht zal zijn vanuit het buitenland. De kwaliteit van de concerten blijven met het Ziggo Dome op een ongekend niveau voor zowel de artiest als het publiek. En hoewel het een grote zaal is, is hij zo ideaal ingedeeld dat je, waar je ook staat of zit, altijd de show optimaal kunt zien en uitstekend kunt horen.

Voor mij geldt dat ik van deze tour van de eerste tot de laatste minuut intens genoten heb. Alle shows die ik gedaan heb waren bijzonder te noemen door het contact met het publiek dat zo letterlijk dichtbij was. De kleine zalen, de intimiteit die er heerste, ik heb er zo intens van genoten. Ik heb het al heel vaak gezegd maar tijdens deze concerten besef ik iedere keer weer hoe mooi het vak is dat ik mag uitoefenen en met hoeveel liefde ik dat doe.

De afsluiting van deze tour, samenvallend met de opening van de Ziggo Dome, was de spreekwoordelijke kers op de taart en ik kan je vertellen dat ik de Ziggo Dome nog heel vaak van binnen hoop te mogen aanschouwen. Als artiest vanaf het podium, maar zeker ook als publiek bij één van de absolute wereldsterren die allemaal staan te popelen om in de Ziggo Dome te mogen staan.

Tot slot wil ik nog een mooi filmpje met jullie delen dat gemaakt is van de bouw van de Ziggo Dome en de aanloop naar de opening. Niet alleen geeft het een prachtig beeld van de bouw, ook zie je hoe de voorbereidingen en de opbouw van ons concert verloopt.

Groetjes,

Marco