Deze had ik nog niet: Sims Award 2003!

03 March 2004

Deze had ik nog niet: Sims Award 2003!

Ik had nog nooit van de prijs of het spel gehoord, maar ik voel me desalniettemin zeer vereerd dat ik de prijs gewonnen heb! Het spel Sims blijkt razend populair te zijn bij gamers, en speciaal voor het spel The Sims Superstar werd er een prijsvraag in het leven geroepen: Wie is de meest SIMpathieke filmster, fotomodel en popzanger?

Mensen konden hun stem uitbrengen via internet en hebben dat dan ook massaal gedaan. Froukje de Both won de award in de categorie filmster, Sylvie Meis in de categorie model en in de categorie popster kreeg ik de meeste stemmen.

Aangezien ik in die periode dag en nacht in de studio zat en bij wijze van spreken geen daglicht te zien kreeg, was ik helaas niet in de gelegenheid de award zelf op te halen. Inmiddels heb ik hem echter toegestuurd gekregen en ik moet zeggen: het is een bijzonder stukje kunst! En nee, deze award had ik nog niet!

In Sims, een strategisch spel, heb je de controle over een familie gecomputeriseerde mensjes, die ‘sims’ worden genoemd. Je helpt deze sims met hun dagelijkse beslommeringen . Mocht je toch behoren tot de inmiddels zwaar met uitsterven bedreigde soort aardbewoners die nog nooit van The Sims heeft gehoord, waar ik overigens ook bijhoorde, dan kan je het concept misschien wat flauw vinden. Echter, het blijkt een zwaar verslavend en immens populair spel te zijn waar miljoenen spelers al plezier aan beleven.

In het spel The Sims Superstar wat nog ontwikkeld moet worden, kan de speler in de huid kruipen van een beroemdheid en diens leven leiden. Of dat nou veel boeiender is dan dat van de huidige familie vraag ik me ook af, maar het idee dat ik met mezelf zou kunnen spelen is wel weer grappig!

Met de prijs ben ik in ieder geval blij, ik zal hem een mooi plekje geven.

Eens zien, als die Succes Award van Leontine nou een klein stukje opschuift…

Groetjes,

Marco.