Dichtbij de Nadine Foundation

07 February 2012

Dichtbij de Nadine Foundation

Maandag 6 februari was de inhaalshow in Den Haag, nadat ik half januari door de griep te pakken was genomen. De eerste keer dat ik in Den Haag speelde deze tour was ik ook al niet lekker, de tweede keer moest ik helaas afzeggen, maar drie keer is scheepsrecht! En scheepsrecht was het! Want wat was dit een bijzondere avond. Ik kreeg ongelofelijk veel energie van het publiek en volgens mij vice versa, want ik heb alleen maar stralende gezichten gezien!
Mijn gasten van deze avond, Bart Brandjes en Marieke Dollekamp, beiden kandidaten van The Voice of Holland uit @TeamBorsato, zongen het dak eraf en ook het publiek heeft nauwelijks stilgestaan deze avond.

Ik zeg nauwelijks, omdat er een paar momenten waren waarop er wel degelijk stil gestaan werd. Je kon een speld horen vallen toen ik vertelde over Nadine.
Nadine was twintig toen ze, nadat ze haar relatie verbroken had, op verzoek van haar ex nog één keer met hem afsprak om hem te helpen verwerken dat ze uit elkaar waren. Deze daad vol vertrouwen en met de behoefte te helpen, heeft Nadine het leven gekost. Haar ex-vriend stak haar dood met tientallen messteken. Inmiddels is dat vijf jaar geleden en moeten Wanda en Jacques Beemsterboer zonder hun dochter Nadine verder zoals Jacqueline al vijf jaar geen zus meer heeft. Ik kan me zo goed voorstellen dat het verlies van je dochter en zus, zeker op deze zinloze manier, gevoelens van wraak, verbittering en misschien zelfs wel haat kunnen oproepen. Maar daar heb ik niets van gemerkt, niets. Voor de show sprak ik met dit warme, liefdevolle gezin en hoorde hoe zij verder gaan en handelen in het gedachtengoed van Nadine. 

“Als levend monument voor haar is de Nadine Foundation opgericht. De stichting heeft als hoofddoel het bestrijden van zinloos geweld, maar zet zich daarnaast ook in ter bevordering van het dierenwelzijn. Hiermee beogen wij de dromen van Nadine alsnog uit te laten komen.”

Hoewel het verdriet voelbaar was, werd ik vooral geraakt door de veerkracht van deze mensen, door hun drive om Nadine levend te houden via deze Foundation. En dat lukt ook! Als ik naar mezelf kijk en constateer hoeveel ik over Nadine weet, heb ik eigenlijk het gevoel haar al jaren te kennen hoewel ik haar nooit heb ontmoet. Op deze bijzondere avond in Den Haag, waar Wanda, Jacques en Jacqeline mijn gasten waren, zong ik Niemand Weet speciaal voor hen.

Wil je de Nadine Foundation steunen? Dat kan oa. door het boek ‘Mam, ik bel je zo terug’ te bestellen, dat kan hier: http://www.nadinefoundation.nl/nieuws/180910.htm

Al met al was het een gedenkwaardige avond met weliswaar gevoelens van verdriet maar vooral vreugde. Ik zal deze avond niet snel vergeten.

Groetjes 

Marco

 

P.S. Met dank aan Paul Barendregt voor de prachtige foto’s!