Drink water, geef water!

05 January 2013

Drink water, geef water!

Het zal velen van jullie niet verbazen als ik zeg dat ik iets met water heb. Ik vertoef graag op het water, in het water maar ook zeker onder water als ik weer eens de mogelijkheid tot het maken van een duikje heb. Om die reden is water al heel belangrijk voor me maar water speelt in ons dagelijks leven natuurlijk een nog veel grotere rol. Feitelijk zo’n grote rol dat water voor ons iets heel vanzelfsprekends is. Denk maar eens aan de douche die je regelmatig neemt, de wasmachine die draait, het toilet dat gewoon doorspoelt maar natuurlijk ook het water waarin je eten kookt of de kraan waar je gewoon uit kunt drinken.

Wat voor ons hier in de westerse wereld zo gewoon is is dat voor veel mensen niet en daar kunnen we met zijn allen iets aan doen en eigenlijk op de meest simpele manier die je je maar kunt bedenken. Hoe? Door zelf water te drinken, geef je water en deel je dit met de mensen in de wereld voor wie dit helemaal niet zo vanzelfsprekend is.

In Nederland is Marie-Stella-Maris-water te koop bij een aantal grote supermarktketens als de Albert Heijn, C1000, Jumbo en Plus supermarkten. Van elke fles water die verkocht wordt gaat er 15% van de brutowinst naar drinkwaterprojecten. Dankzij deze drinkwaterprojecten kunnen er waterputten geslagen worden waardoor hele gemeenschappen voorzien kunnen worden van schoon drinkwater, waardoor landbouwgewassen bewaterd kunnen worden en de hele gemeenschap profijt van deze waterputten heeft.

Marie-Stella-Maris controleert iedere maand hoeveel flessen er verkocht zijn en stort de 15% bruto winst van deze flessen water direct op een derdengeldenrekening bij een notaris. Omdat we het hier over brutowinst hebben zijn kosten als salarissen en kantoorkosten dan ook helemaal niet van invloed op de hoogte van het bedrag dat er naar deze derdengeldenrekening gaat en dat maakt het extra mooi!

Zo simpel is het dus. Zo simpel kun je helpen en ik wil jullie dan graag oproepen water van Marie-Stella-Maris te gaan halen de volgende keer dat je naar de supermarkt gaat. Door water te drinken geef je water en uiteindelijk betekent water niets meer en niets minder dan leven.

Wil je meer weten over Marie-Stella-Maris, bezoek dan eens hun website: http://www.marie-stella-maris.com/nl/home

Doen hoor, drink, deel en help!

Groetjes,

Marco