Drukke tijden!

01 December 2009

Drukke tijden!

Ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst een decembermaand had waarin ik het NIET druk had, en dit jaar is het zeker niet anders! Ik ben een nieuw bedrijf begonnen en daar gaat ongelofelijk veel tijd en energie in zitten! Maar het is heerlijk om weer aan de slag te zijn en maak lange dagen.

Frituurpan & Borsato-Borrel 

Vorige week ging de deurbel van het nieuwe pand en toen ik vroeg wie er voor de deur stond, bleek Ruud de Wild van Qmusic daar te staan met de inmiddels beroemde frituurpan! Ruud en Jeroen Kijk in de Vegte hadden uit de inboedel van TEG de frituurpan op de kop weten te tikken, en daar de Borsato-Borrel op vrijdagmiddag aangekoppeld. Wekenlang reisde de frituurpan het hele land door, om elke vrijdagmiddag bij een ander bedrijf vlammetjes en bitterballen te presenteren. 

Leuk detail was dat Jeroen hem achter in de auto had gezet op een vuilniszak toen hij hem opgehaald had in Hilversum, maar toen later zijn partner met de auto ging rijden en wat al te fanatiek door de bochten reed, viel het ding om. Wekenlang heeft hun auto naar oliebollen geroken…

Maar nu kwamen de heren in Abcoude om de frituurpan aan me terug te geven. En niet alleen de pan, ik kreeg er ook een complete serie snacks bij, verschillende wijnen, sauzen, bakjes om de snacks in te doen en nog veel meer! Het was een complete snackset! Bedankt jongens, ik zal aan jullie denken wanneer ik aan de vrijdagmiddag Borsato-Borrel zit!

 

 

Arthur en de Wraak van Malthazard

Natuurlijk zijn we ook met het hele gezin naar de animatiefilm Arthur en de Wraak van Malthazard geweest. Voor de opvolger van Luc Besson’s internationaal zeer succesvolle CGI animatiefilm Arthur en de Minimoys, hebben de rappers Dio en Willie Wartaal de stemmen ingesproken van twee nieuwe karakters, Snow en Replay. In de originele versie zijn deze stemmen ingesproken door Will.I.Am en Fergie van de Black Eyed Peas. In dit tweede deel zijn ook de oude vertrouwde stemmen uit deel één weer te horen. Zo kroop Kim-Lian van der Meij weer in de huid van prinses Selenia en sprak Hugo Metsers de gemene schurk Malthazard in. Renée Soutendijk nam de rol van de Oma van Arthur op zich. Ook ik heb meegedaan, ik heb de stem van de Italiaanse kok Prosciutto ingesproken!

Het inleven was niet zo heel erg moeilijk, een Italiaanse kok met een behoorlijk temperament, daar kon ik wel iets mee! Het vinden van het juiste accent was lastiger, wanneer je een ‘echt’ accent gebruikt, is het bijna niet te verstaan, waardoor ik het toch een beetje moest vernederlandsen. Maar het was heel erg leuk om te doen en zeker voor herhaling vatbaar! De kinderen vonden het ook heel erg leuk, al herkenden ze mijn stem in eerste instantie niet als die van hun vader.  Ook Leontine moest even goed luisteren voor ze mijn stem herkende. Arthur en de Wraak van Malthazard is een CGI animatiefilm gecombineerd met live action scènes en een bioscoopbezoekje zeker waard!

The Sound of Music

Op zondag beleefde de musical The Sound of Music een feestelijke herstart in Theater de Efteling. Voorafgaand aan de voorstelling overhandigde ik de nieuwe muziek-CD van de musical aan de hoofdrolspelers. Wieneke Remmers (Maria) en Rein Kolpa (Kapitein Von Trapp) namen deze met hun Von Trapp kinderen namens de hele cast in ontvangst. 

Albert Verlinde: “The Sound of Music is uitgegroeid tot een wereldwijde klassieker. Na zoveel jaren heeft de musical zowel in Nederland als België nog steeds niet aan kracht ingeboet!”

Het is waar, wie kent het verhaal niet:

The Sound of Music speelt zich af aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog, in het Oostenrijkse Salzburg. Maria Rainer, een levenslustige postulante van het Nonnberg Klooster, wordt door Moeder Overste naar het huis gestuurd van kapitein Georg von Trapp als gouvernante van zijn zeven kinderen. De kapitein is weduwnaar en voedt zijn kinderen op met de militaire discipline die hem zo vertrouwd is. In tegenstelling tot alle vorige gouvernantes weet Maria echter de harten van de kinderen al snel te veroveren en brengt zij weer leven en muziek in het huis van de kapitein.

Tot en met 31 januari 2010 zijn zij allen nog te zien, samen met Koen Crucke als Max, Inge Ipenburg als barones Elsa, Jackie van Oppen als Moeder Overste, Alexandra Alphenaar als oudste dochter Liesl, Steven Colombeen als Rolf en een groot ensemble. In de Kerstvakantie zijn er voor deze familiemusical extra voorstellingen gepland.

Feestelijkheden

Gisteren werd onze zoon Luca elf jaar en donderdag mogen we Jada in de slingers zetten want dan wordt zij alweer zeven jaar! Verder is Sint natuurlijk in het land en hopen we zaterdag een gezellige pakjesavond met de hele familie te mogen vieren. Tussendoor heb ik nog twee interviews, een photoshoot, vijf afspraken, twee vergaderingen, worden er kantoorbenodigdheden bezorgd en moet ik sporten. Het zijn drukke dagen, maar ik vind het heerlijk!

Foto: Edwin Smulders

Groetjes,

Marco