Duidelijkheid

18 January 2010

Duidelijkheid

Mijn gezin en ik hebben een roerige periode achter de rug, waarbij we allemaal de behoefte voelen deze af te sluiten. We willen ons graag richten op de toekomst, die we positief tegemoet zien. Het is niet mijn gewoonte om te reageren op publicaties, maar ik wil nu graag duidelijkheid verschaffen in de onduidelijkheden die zijn ontstaan. Ik had en heb niets te verbergen!

Ik begrijp dat de recente publicatie over mogelijke ontwijking van belasting vragen oproept. Aan het begin van mijn carrière is aan mij -zoals aan zoveel artiesten- geadviseerd mijn platenroyalties te laten beheren door een op de Antillen gevestigde vennootschap. Dat advies heb ik toentertijd opgevolgd, geadviseerd door deskundigen, aangezien ik daar natuurlijk zelf geen verstand van heb.

Later, toen bleek dat mijn carrière zich helemaal niet buiten Nederland en België had ontwikkeld, heeft de fiscus daar vragen over gesteld. De discussie die met de fiscus is gevoerd heeft uiteindelijk in 2007 geresulteerd in een betaling door mij van 2 miljoen belasting. Ik heb nu al jaren niets meer op of via de Antillen lopen en betaal dus gewoon net als ieder ander in Nederland belasting over mijn inkomsten. Van een ‘potje op Curaçao’, zoals nu gesuggereerd wordt, is al helemaal geen sprake.

Dit speelde zich overigens allemaal af ruim voordat de problemen met The Entertainment Group in 2009 zich openbaarden en er is dan ook geen enkel verband tussen beide voorvallen.

Ook hier weer veel van geleerd…

 

Marco