Een nieuw wassenbeeld bij Madame Tussauds!

24 April 2015

Een nieuw wassenbeeld bij Madame Tussauds!

In 1997 mocht ik bij Madame Tussauds in Amsterdam mijn eigen wassenbeeld onthullen en wat was ik ongelooflijk trots op dat ik daar mocht staan. Ik vond het zo bijzonder dat ik vereeuwigd werd als wassenbeeld en al met al heeft dit beeld er tot dit jaar gestaan. Maar waar mensen, en uiteraard ook ik, ouder worden en hun uiterlijk verandert bleef het wassenbeeld er vanzelfsprekend net zo uitzien. Mijn beeld leek niet meer op de huidige Marco en daarom besloot de directie van Madame Tussauds het weg te halen. Maar… een paar maanden geleden werd ik benaderd door Madame Tussauds. Uit een enquete onder de bezoekers bleek dat ik in de Top 10 stond van meest gevraagde beelden en er werd gevraagd of ik bereid was te poseren voor een nieuw beeld. Nou, bereid? Ik vond het te gek! De afgelopen maanden ben ik een paar keer naar Londen gevlogen waar ze maar liefst 500 maten van me opnamen. Elke ledemaat, ieder kraaienpootje, de kleur van mijn ogen, bouw, lengte alles werd vastgelegd om zo natuurgetrouw een tweede Marco te maken. 

Donderdag 23 april vond in Madame Tussauds de onthulling plaats en ik vond het wel heel vreemd om te zien hoeveel deze Marco op mij leek. Het is bijna bizar als je jezelf zo ziet want wat is het beeld mooi geworden en wat lijken we op elkaar! Het is bijna alsof ik in de spiegel kijk, zo gaaf!

Deze wassen Marco heeft ook mijn eigen kleding aan en ook de armbandjes die ik altijd draag heb ik voor Madame Tussauds meegenomen om het verder te perfectioneren. Dat is wat ik graag wilde, als ik er mag staan dan moet het ook tot in alle details kloppen en dat is bijzonder goed gelukt!

De vaderlandse pers was massaal toegestroomd om mijn beeld en het beeld van mijn ‘tweelingbroer’ te kunnen vereeuwigen en de reacties waren zo cool om te horen! Ook een aantal fans was voor deze onthulling uitgenodigd en ook van hen hoorde ik zulke positieve reacties. Ik vind het zo bijzonder dat ik opnieuw in Madame Tussauds mag staan en dat er van mij een nieuw beeld is gemaakt. Het is nog niet heel vaak voorgekomen dat iemand een nieuw beeld krijgt en dat maakt het extra speciaal! Bij RTL Boulevard kon je een stukje van de onthulling zien en dan zie je ook hoe bizar goed het beeld is gelukt. 

Ik ben zo trots! Ben je nog nooit met me op de foto geweest? In Madame Tussauds heb ik alle tijd voor je, haha!
Ik ben benieuwd wat jullie van mijn nieuwe wassen beeld vinden, ik vind hem super!

Groetjes,

Marco


Met dank aan Peter Smulders voor de foto’s!