Een te gekke photoshoot met prijswinnaars!

25 March 2017

Een te gekke photoshoot met prijswinnaars!

Fotograferen; wat ooit als hobby begon met een smeulend vuurtje, is in de loop van de jaren meer gaan oplaaien tot een enorme passie, een enorm vreugdevuur! Ik haal veel plezier, voldoening maar ook rust uit het fotograferen en als het even kan trek ik er met mijn camera op uit. Zelfs op een grauwe dag zijn de mooiste plaatjes te schieten en dat is iets dat ik graag vastleg. Ik zong niet voor niets ‘Hoe mooi kan het leven zijn, het is maar hoe je kijkt…’.

Na mijn deelname aan het televisieprogramma ‘Het Perfecte Plaatje’ merkte ik dat ik in de loop van het programma veel goede tips had gekregen en dat mijn techniek verbeterd was, daar wilde ik meer mee doen! Niet alleen heb ik inmiddels een eigen fotostudio, in februari vertrok ik met topfotograaf Raymond Rutting een week lang naar Aruba voor een masterclass fotografie. Een luie, ontspannen vakantie waarbij we af en toe een mooi plaatje schoten was het zeker niet. Het was een zeer intensieve week waarbij werkelijk alle disciplines van de fotografie voorbij kwamen. Denk hierbij aan voedselfotografie, een fashionshoot, natuurbeelden maar ook mocht ik met professioneel kitesurfster Annabel van Westerop een te gekke actieshoot doen die spectaculaire beelden op leverden. Een hele kleine selectie van de foto’s die ik op Aruba maakte vind je op mijn Instagrampagina. Meer foto’s kun je later op de expositie bewonderen die ik met Raymond Rutting aan het voorbereiden ben en waarbij we de mooiste foto’s van deze prachtige reis zullen exposeren.Op zondag 5 maart mocht ik een bijzondere photoshoot in mijn eigen studio doen of eigenlijk waren het er meerdere. Tijdens fanclubdagen of andere prijsvragen proberen we altijd speciale prijzen weg te geven. Prijzen waar ik vaak bij betrokken ben en waardoor ik vaak even één op één tijd met de prijswinnaars heb. Dat kan een high tea zijn, een boottochtje, maar dit keer hadden we ook diverse photoshoots als prijs. Niet met mij voor, maar achter de camera, als fotograaf!

Vier photoshoots stonden er deze zondag op het programma! Een shoot met Marina en haar twee dochters Amber en Carmen, Senna met haar nichtje Jadey en ook Odette en Djedy mocht ik in mijn fotostudio ontvangen. Marina, die overigens jarig was vandaag, vond het geweldig om met haar twee dochters te mogen komen. Marina en haar meiden Amber en Carmen ken ik al jaren en ik heb Carmen en Amber op zien groeien van twee hele jonge meisjes naar de mooie jonge dames die ze nu zijn. Het leuke is dat zowel Marina als haar twee dochters heel verschillend zijn en juist die verschillen maakt dat ook dit bijzondere portretten zijn geworden.


Senna ken ik nadat ik haar zwaargewond bezocht na het verschrikkelijke ongeluk op Koninginnedag in Apeldoorn in 2009. Al die jaren hebben we contact gehouden en nadat ik de proeffoto’s had gezien die Rebecca Struik van haar maakte op de laatste fanclubdag wilde ik graag een shoot met haar doen. Senna is na dat afschuwelijke ongeluk uitgegroeid tot een prachtige jonge vrouw die al het positieve uit haar leven probeert te halen en haar leven niet wil laten regeren door die ene Koninginnedag in Apeldoorn. Senna is prachtig en een sterke jonge vrouw en dat wilde ik graag vastleggen. Natuurlijk mocht Jadey, die ik ook al heel wat jaren ken, met haar mee en het leverde prachtige portretten op!

Odette was het voorlaatste model op deze dag. Odette heeft een prachtig sereen gezichtje en geweldig mooi haar en hoewel ze in het begin nog best wat schuchter was en even moest wennen aan de camera, hield die camera onmiddellijk van haar. Ze staat fantastisch op de foto’s en die geven weer hoe elegant zij is. Ze had haar vriend Jim mee, want Odette en Jim gaan volgend jaar trouwen! Ze wilden graag een ‘save-the-date’ foto en die heb ik natuurlijk ook gemaakt!

Djedy is het kleine zusje van mijn visagiste Marcha en ken ik al jaren. Dat Djedy naast heel lief ook mooi en lang is, dat had ik de afgelopen jaren al lang gezien. Op de foto’s die ik echter van haar na de fanclubdag zag, zag ik ook talent. Het was overduidelijk dat ze fotogeniek is. Ik denk dat Djedy het als model best nog eens ver kan gaan schoppen! Want zij beweegt zich vrij voor de camera, volgt aanwijzigingen perfect op en heeft gewoon heel veel plezier in een photoshoot als deze. Haar portretten laten echt talent zien en het zou me niets verbazen als deze photoshoot de start zou kunnen zijn van een succesvolle carrière als fotomodel. En ze is nog maar veertien!

Het was een lange, maar te gekke dag. En het was super om te kunnen doen! Het is niet alleen heerlijk om de winnaars zo blij te kunnen maken, ik geniet er zelf ook erg van om al deze verschillende fans zo vast te kunnen leggen, hun af en toe uit hun comfortzone te halen en dan zo dat het foto’s zijn geworden waar niet alleen zij, maar ook ik trots op zijn. Daarnaast is het ook een bijzonder fijne manier om mijn eigen skills te blijven ontwikkelen, nieuwe dingen te proberen en ervaring op te doen.

Ik vond het persoonlijk een superleuke prijs en wat mij betreft is dit een prijs die we nog wel eens vaker gaan weggeven!
Wat vinden jullie?

Groetjes,

Marco