Een warme Kerst…

14 December 2015

Een warme Kerst…

Vorig jaar won O’G3NE het vijfde seizoen van The Voice of Holland en inmiddels gaat hun carrière in sneltreinvaart! Ze treden veel op in het hele land, waren natuurlijk mijn gast tijdens Symhponica in Rosso dit najaar en zullen dat vanaf februari bij de volgende zes concerten ook weer zijn.

Onlangs waren ze te gast bij RTL Late Night waar ze voor de allereerste keer hun nieuwe kerstsingle zongen. Niet alleen Humberto was heel enthousiast, heel social media stond op de banken!Hun single ‘The Power of Christmas’ is inmiddels overal te koop en te downloaden, ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden!
Op Spotify vind je hun single hier terug, op iTunes vind je hem hier.

Het tweede seizoen van The Voice of Holland in 2011-2012 was mijn eerste seizoen als coach en er zijn van mijn eerste seizoen nog steeds audities die me huizenhoog kippenvel kunnen bezorgen. De auditie van Iris Kroes was zo’n auditie! Ze zong ‘Someone Like You’ van Adele en begeleidde zichzelf op harp. Ze had de eerste zin nog niet eens helemaal gezongen, de eerste 10 seconden van haar auditie waren net voorbij en ik drukte als eerste op de welbekende rode knop, niet wetende dat Iris later dat seizoen als winnares van The Voice of Holland zou worden uitgeroepen!
Iris heeft, zeker in combinatie met haar harpspel iets heel eigens en dat heeft ze de afgelopen jaren veelvuldig aan ons laten horen, want Iris blijft druk bezig met haar muzikale carrière en is hier ook nog eens succesvol in. 

Wanneer je aan de komende kerstperiode denkt denk je natuurlijk ook aan de vele kerstliedjes die we ieder jaar weer voor de Kerstdagen overal horen en die al een speciale stemming met zich meebrengen. Als er één instrument is dat wel bij de kerstperiode past, dan is het wel de harp en dan denk ik ook direct aan Iris! Iris heeft, helemaal in eigen beheer, een kerstalbum uitgebracht genaamd ‘Christmas Feelings’ en daar wil ik graag een snoertje kerstverlichting op laten schijnen, haha!
Iris heeft haar favoriete kerstliedjes in een nieuw jasje gestoken en heeft daar te gekke keuzes in gemaakt. Het nummer ‘Merry X-Mas Everybody’ van de glamrockband Slade is een nummer dat iedere Kerst terugkomt maar Iris zingt het onder begeleiding van haar harp en dat geeft natuurlijk weer een heel eigen geluid en sfeer aan dit zo bekende en populaire liedje. Nog een liedje dat op het album staat is ‘Love Is Christmas’ dat je vertelt over wat nou eigenlijk het belangrijkste is met Kerst, namelijk de liefde!

Met de liedjes van dit album zal Iris een reeks Warm Winter Feelings Concerten gaan geven in verschillende kerkjes in het land maar daarnaast is ze ook druk aan het werk met haar nieuwe band voor de tour ‘Irisistible’ waarmee ze vanaf januari tot en met april langs 22 theaters door het land zal touren. Waar Iris allemaal zal gaan spelen kun je zien op haar eigen site, www.iriskroes.com.

Maar eerst… Kerst! Het nieuwe album van Iris met al die prachtige nummers mag daarbij eigenlijk niet ontbreken en daarom raad ik het jullie dan ook heel graag aan. ‘Christmas Feelings’ is voor het kleine bedrag van 3,99 euro te downloaden via iTunes en te beluisteren via Spotify.

Bijzonder is dat ook Sharon Doorson, die in hetzelfde seizoen als Iris in Team Borsato zat, ook een speciale kerstsingle heeft uitgebracht. ‘Something Good’ is een heel eigentijdse single met weer een heel ander geluid dan de nummers van Iris en de diversiteit tussen beide meiden maakt het zo leuk! ‘Something Good’ laat je swingend de kerstdagen doorbrengen en het mooie is dat de opbrengst van deze single naar ‘Dance for Life’ gaat. ‘Dance for Life’ is een organisatie die samen met jongeren aan een wereld zonder aids werkt. ‘Something Good’ is te beluisteren via Spotify maar ook te downloaden via iTunes.

Ik ben heel benieuwd wat jullie van zowel ‘Christmas Feelings’ als ‘Something Good’ vinden!

Groetjes,

Marco