Eens coach…

15 April 2016

Eens coach…

Ook al ben ik, althans voorlopig, geen coach meer bij The Voice of Holland, het wil niet zeggen dat ik me geen coach meer voel. Ik blijf mijn kandidaten van zowel The Voice of Holland als The Voice Kids zoveel mogelijk volgen en andersom houden zij mij vaak weer op de hoogte van hun nieuwe muzikale avonturen zoals een nieuwe single, optredens of zelfs een theatertour. Waar mogelijk probeer ik mijn kandidaten ook steeds te steunen en daarom hebben jullie ook al vaker iets over hen kunnen lezen op mijn website. 

Op donderdag 14 april was ik aanwezig bij de theatertour van Iris Kroes en hoewel zij natuurlijk niet voor niets winnares is geweest van The Voice of Holland zag ik dat zij zich ook in het theater fantastisch staande hield, meer dan fantastisch zelfs!
Het is alweer vijf jaar geleden dat Iris The Voice of Holland won en in die vijf jaar is ze enorm hard aan de slag geweest met haar muzikale carrière. Iris heeft een enorme vooruitgang geboekt, enorm veel kilometers gemaakt en dat kun je absoluut horen. Iris zong prachtig, ze speelde erg goed en ik was erg onder de indruk van wat ik zag en hoorde. Ik kan me zomaar voorstellen dat ik van de zomer een groepje vrienden uitnodig, de barbecue aansteek en Iris en haar bandje uitnodig om buiten in de tuin onder de sterrenhemel te spelen. Wat ik ook leuk vond is dat Iris me vroeg de harp die ik na haar overwinning voor haar had laten maken, te signeren. Natuurlijk deed ik dat graag want ik vind het te gek dat ze nog steeds intensief op deze harp speelt. Ik ben zo enthousiast over deze theatertour en hoop dat ik jullie ook enthousiast krijg naar Iris te gaan kijken. Ik kan het zo aanraden! De theatertour van Iris eindigt deze maand en waar ze nog speelt kun je vinden op haar site, www.iriskroes.com. De nieuwe single van Iris is inmiddels ook uit. ‘Out of my league’ heet het en je kunt het hier beluisteren! En hier vind je haar single op iTunes. Iris heeft veel tijd en liefde in ‘Out of my league’ gestoken, ze is dan ook -terecht- heel blij met het eindresultaat!

Anya, die jullie zullen kennen als Anja Dalhuisen, is druk aan het werk aan een nieuw album waarvan inmiddels de eerste single uit is. ‘Things I’ve Seen’ is een prachtig nummer dat me erg nieuwsgierig maakt naar het hele album. Voor ‘Things I’ve Seen’ is speciaal een videoclip gemaakt maar is ook te downloaden via iTunes. Anja heeft veel gemaakt de afgelopen jaren, zoals het verlies van haar kindje Boris. Inmiddels is ze weer in verwachting en ik vind het heerlijk om te zien dat ze net zo geniet van deze zwangerschap, zich niet gek laat maken door eerdere ervaringen. Je bent een mooi mens, lieve Anja, en het kan niet anders dan dat de liefde die jij voelt te horen is op jouw album! Ik wacht vol spanning af!

Ook de meiden van O’G3NE hebben aan het einde van deze maand een nieuwe single uit en deze zal ‘Take The Money and Run’ heten. ‘Take The Money and Run’ is een te gek up tempo nummer waarbij je niet stil kunt blijven zitten. Inmiddels is de single al een aantal keer op de radio te horen geweest en Lisa vertelde tijdens één van de interviews dat het nummer in Londen is opgenomen om het een meer internationale sound te geven. De meiden hebben de droom ook in het buitenland door te breken en ik denk dat ze met deze single daar een serieuze kans op maken! Hier kun je het nummer vast beluisteren en aan het einde van de maand kun je hem ook downloaden. 

Ook wist Maan me deze week enorm te verrassen! Haar single ‘Perfect World’ met Hardwell, die ze tijdens haar Voice avontuur uitbracht, was kortgeleden goud geworden en nu had ze ook voor mij een prachtige award laten maken! Maan wilde daarmee aangeven hoe trots en blij ze met mijn bijdrage is. Daar ben ik natuurlijk ook haar coach voor, dus dat hebben Ton Dijkman en ik heel graag voor haar gedaan! Ik ga er een mooi plekje voor zoeken want ook ik ben heel, heel blij met deze mooie gouden plaat! 

Tot slot heeft ook Melissa een single uit. Zij heeft even wat geduld op moeten brengen na de Voice, want ze was halve finalist bij The Voice of Holland maar haar single is het wachten meer dan waard! Het lied heet ‘Blue Skies’ en gaat over een onbereikbare liefde. Daar horen onzekerheden bij, maar natuurlijk ook positieve momenten. Die beide kanten belicht ze in haar single heel goed! Melissa heeft de tekst zelf geschreven en ook de melodielijn komt uit haar koker. Ze is muzikaal ondersteund door Kobus Groen en Ton Dijkman en deze combinatie heeft een fantastische single opgeleverd! Echt een te gek liedje waar de talenten van Melissa onmiskenbaar te horen zijn. Ik ben ontzettend trots op haar en heb hoge verwachtingen van deze single!

Blue Skies staat inmiddels op iTunes, maar ook hier kun je Blue Skies horen:
Klik hier voor Deezer! Voor Spotify is dit de juiste link. Voor Google Play moet je hier zijn. En voor Napster ben je hier op het goede adres!
Aan het einde gekomen besef ik weer wat een bijzonder mooi programma The Voice of Holland toch is en hoe heerlijk het is dat veel van mijn kandidaten het zo goed doen in hun carrières. Eens een Trotse Coach Borsato, Altijd Trotse Coach Borsato, haha!

Groetjes,

Marco