Eerste TMF Borsato Award uitgereikt aan

28 October 2007

Eerste TMF Borsato Award uitgereikt aan

Nog niet eerder wandelde ik zó ontspannen rond op de TMF Awards! Normaal gesproken liep ik daar met één of meerdere nominaties op zak en was het de vraag of ik een award mee naar huis zou mogen nemen. Maar dit jaar waren de rollen anders verdeeld en dat was weliswaar ook erg spannend, maar tegelijkertijd ook heel relaxed! VanVelzen, Stevie Ann, Nick & Simon en Dennis waren genomineerd en de vraag was dan ook: wie wint de eerste TMF Borsato Award in de geschiedenis van TMF? 

We waren al lekker op tijd in de Heineken Music Hall en we namen als eerste het schema door met Laura van TMF. Wanneer waren de diverse interviews, wanneer mocht ik de chat in, en hoe laat moest ik op het podium staan? Toen alle details doorgesproken waren kon ik even rondwandelen. Dat was nog best even gek want voor het eerst in 11 jaar TMF Awards had ik geen kleedkamer, haha! Dat was ook helemaal niet nodig, ik was op mijn paasbest gekomen, maar je loopt toch een beetje verloren rond, zo zonder thuisbasis. Gelukkig kwam ik al snel de eerste bekenden tegen en toen ik naar huis ging realiseerde ik me dat ik helemaal geen tijd had gehad om in de kleedkamer die ik niet had te gaan zitten! 

Want wat een drukte, wat een gezelligheid! Overal is bedrijvigheid, in ieder hoekje van het pand wordt wel iets opgenomen of voorbereid. Aan het begin van de avond begon ik aan de chat. Nou is typen niet mijn sterkste kant, ik wil nog wel eens naar de letters op het toetsenbord zoeken. Normaal is dat geen enkel probleem, maar als er ondertussen een heleboel mensen meelezen om het antwoord op een vraag te krijgen, dan kan het soms wat lang duren. Dit keer was dat niet aan de orde, via de webcam werd niet alleen het beeld op www.tmf.nl laten zien, ook het geluid was daar te horen! Ik kon de vragen dus gewoon hardop beantwoorden en dat ging een stuk sneller! Soms zitten er hele leuke vragen tussen, soms wat ondeugende, vaak ook hele lieve. Nadat ik zoveel mogelijk vragen had beantwoord stonden Lange Frans en Baas B. al klaar om de chat over te nemen. 

In de gang was er een metalen constructie geplaatst waar je met een stokje met ring langs moest gaan, zonder dat er contact was met het metaal. Je kent deze ‘buzzers’ vast nog wel uit diverse spelprogramma’s. Ik was wel nieuwsgierig en wilde het even proberen. Keer op keer begon ik overnieuw, maar ik kreeg niet eens de T van TMF klaargespeeld. Ik riep dus al dat het rondje gewoon te klein gemaakt was en dat het onmogelijk was om dit goed te kunnen doen, toen Lange Frans de chatroom uitkwam. ‘Oh leuk!’ riep hij, pakte het stokje en begon. In een razend tempo, onderwijl nog hele verhalen vertellend, ging hij de letters af en in no time had hij alle drie de letters gehad zonder ook maar 1 buzzertje te laten horen! Ik keek meteen of de stekker nog wel in het stopcontact zat, maar het was niet te geloven, hij had het echt voor elkaar gekregen! Je begrijpt dat ik de rest van de avond dit apparaat geprobeerd heb…

In de persruimte was het ook erg druk. Journalisten, reporters en fotografen van alle media waren aanwezig. Zo sprak ik o.a. met het Algemeen Dagblad, het Jeugdjournaal, RTL Boulevard, de Tina, Metro, Sp!ts, en de algemene persdienst. Ook werden er vele foto’s geschoten.

Niet veel later ging ik naar de tribune van de genomineerden en werd kort geïnterviewd door TMF’s Valerio. Vervolgens moest ik tegen achten stand by staan achter het podium want het was bijna zover, de eerste TMF Borsato Award zou de geschiedenis ingaan! Ik merkte toch wel weer wat zenuwen, en dat terwijl ik al wist wie de winnaar zou zijn! Ik heb het echter zo vaak meegemaakt, zo vaak die grote envelop gezien waarvan ik nog niet wist welke naam er uit zou komen te rollen, dat die gevoelens als vanzelf weer bovenkwamen. Maar toen was het eindelijk zover! De vier genomineerden waren bloednerveus, en het liefst zou ik ze allemaal een onderscheiding hebben meegegeven. Het is tenslotte zo dat het allemaal talenten zijn, allemaal een album hebben gemaakt en allemaal een goede kans hebben om echte blijvertjes te worden. Maar de ultieme winnaars waren toch echt Nick & Simon! 

Dit Volendamse duo is nu definitief uit de schaduw van Jan Smit gestapt en heeft Volendam een heel nieuw, eigen geluid gegeven. Verder hebben ze bewezen over een sterk achterban te beschikken, wat je in deze business beslist nodig hebt. Ik ben blij en trots dat Nick & Simon de TMF Borsato Award hebben gewonnen!