Ervaringen Afrikaanse Cast!

13 January 2009

Ervaringen Afrikaanse Cast!

In de film Wit Licht spelen een aantal Afrikaanse acteurs werkelijk de sterren van de hemel! Abby Mukiibi Nkaaga kennen we o.a. van zijn rol in The Last King of Scotland maar speelt de rebellenleider Obeke met zo’n overtuigingskracht dat je bijna vergeet dat deze imposante man de vriendelijkheid zelve is!

De kleine maar grootse acteur Andrew Kintu (Abu in de film) speelde zijn eerste hoofdrol in Wit Licht en deed dat op zeer indrukwekkende wijze. Het applaus voor Andrew tijdens de première was overweldigend en hield heel lang aan! De rol van Mafilu wordt vertolkt door Kaya Kagimu en ze veroorzaakt met haar moederliefde een aantal emotionele momenten in de film. Ook Sam Okello (vader van Abu) speelt zeer overtuigend. Wat een aantal bezoekers van de première en de acteurs zelf van hun prestatie vonden, zie je hier!

Inmiddels zijn ruim 225.000 mensen al naar Wit Licht geweest en stromen de enthousiaste mailtjes nog altijd binnen. Met Wit Licht wilde ik aan het bewustzijn van mensen peuteren, ik wilde dat dit verhaal verteld werd omdat het de realiteit is van vele, vele kinderen. Aan de reacties van het publiek merk ik dat het werkt, mensen realiseren zich dat het geen fictie is, dat wat er in de film gebeurt de werkelijkheid is. Dat geeft me een goed gevoel, samen kunnen we nog heel veel voor kindsoldaten betekenen!

Groet,

 

Marco.