Esmée is de winnaar van The Voice Kids 2016!

02 April 2016

Esmée is de winnaar van The Voice Kids 2016!

In de zomer van 2015 waren de audities voor The Voice Kids en vanaf dat moment hebben we met veel plezier en enthousiasme toegeleefd naar deze finale avond. De kinderen waarmee we werken zijn allemaal zo heerlijk ontspannen en zien hun deelname als één groot avontuur. Natuurlijk is er wel eens teleurstelling als er iemand afvalt maar al snel komt de vreugde over hun deelname en de bijzondere ervaring alweer om de hoek kijken en juist dat maakt het zo leuk om coach bij The Voice Kids te zijn.

De opening van de show begon al spectaculair met de eerste beelden uit Disneyland Parijs waar we met alle kandidaten en coaches een weekend verbleven, waarna de zang live overgenomen werd in de studio. Zes kandidaten waren er nog over op deze avond. Esmée en Jaco vertegenwoordigden Team Ilse, Alexander en Imani streden voor Team Ali en ik mocht met Bodine en Selenay de finale ingaan. Bodine had de lastige taak als eerste kandidaat de show te openen en zoals Ilse in haar commentaar al aangaf, wat een dijk van een stem heeft ze. Ali zag hetzelfde als ik, Bodine stond te genieten en dat is bijna nog mooier dan elke noot zuiver raken. Dat ze beiden deed, dat maakte haar uitvoering van ‘In The Night’ onvoorstelbaar goed!

  Selenay volgde en die knalde er vol in met haar ‘Hold On’. Selenay haalt de noten van onderaf en er zit zoveel energie in dat lijf, dat knalt eruit. Selenay en Bodine deden het beiden zo te gek vanavond. Van zo’n opening kun je als coach alleen maar dromen! Ook ik mocht met mijn meiden het podium betreden en we hadden gekozen voor ‘De Bestemming’. Het is niet alleen heerlijk om met die meiden het podium te morgen delen maar het ging ook zo fantastisch!  De keuze tussen die twee was voor mij echt onmogelijk en wat dat betreft was ik wel blij dat de keuze vanavond geheel bij het publiek lag. Selenay kreeg uiteindelijk de meeste stemmen van het publiek en daarmee ging zij door naar de laatste drie finalisten. Ik vond het zo jammer dat Bodine het toneel moest verlaten want ook zij was absoluut een kandidaat voor de titel van The Voice Kids.Vervolgens was de beurt aan Team Ali en mocht Alexander het spits afbijten. Het was misschien hier en daar niet helemaal zuiver maar wat heeft dat joch toch een gunfactor, heerlijk om te zien! Na Alexander mocht Imani haar nummer zingen, Imani die ook ik graag aan mijn Team Borsato toe had willen voegen omdat ze iedereen met haar auditie huizenhoog kippenvel bezorgde. Hoe sneu ik het ook voor Alexander vond, dat Imani door ging naar de laatste drie kandidaten begreep ik zeker.  Team Ilse sloot deze eerste serie met Jaco en Esmée. Waar Jaco de zaal op zijn kop zette bezorgde Esmée de zaal kippenvel met haar versie van ‘Kon Ik Maar Even Bij Je Zijn’. Het gevoel dat ze erin legde, de muzikaliteit, het was zo raak allemaal en ik wist dat alle finalisten een zware kluif aan Esmée zouden krijgen. Ik zei het in de uitzending al want elke kandidaat moest niet zozeer voor de overwinning maar vooral tegen Esmée knokken. Dat Esmée dan ook de meeste stemmen van het publiek kreeg verbaasde me zeker niet. 

Van de laatste drie kandidaten mocht Selenay weer als eerste aantreden en haar ‘Running’ deed ze super met de fantastische uithalen die ze kan maken. Imani koos voor ‘Hello’ van Lionel Richie en dat was beslist geen makkelijk liedje maar jeetje, wat bewees ook zij hiermee dat ze terecht tot de laatste drie kandidaten behoorde.

Ook Esmée gaf weer een duidelijk visitekaartje af en dat maakte dat ik de uitslag niet meer kon voorspellen. Die laatste paar minuten voor de uitslag, die zijn echt killing! Ik wist echter ook dat ieder van de kandidaatjes die er nog stond een terechte winnaar zou zijn.

De overwinning bleek voor Esmée te zijn en waar ik al het gevoel had dat zij één van de sterkste kandidaten zou zijn, zo niet de sterkste, bleek dat voorgevoel helemaal te kloppen. Esmée is op haar jonge leeftijd van dertien jaar al een enorm talent en deze titel heeft ze absoluut verdiend. Te gek ook voor Ilse dat ze in haar eerste seizoen als coach bij The Voice Kids de winnende coach bleek te zijn. 
Overigens was Job Cremers, lid van Team Borsato maar helaas geen winnaar van zijn Battle, dit jaar de Junior Reporter van The Voice Kids. Job was voor en achter de schermen te vinden om de laatste nieuwtjes te verzamelen voor de Voice Kids App en de kijkers thuis. En wat deed Job dat goed!Bodine en Selenay, ik heb ongelofelijk genoten van deze laatste periode waarin we naar de finale toe werkten. Wat een feestje was het om met jullie te werken en wat geweldig om met jullie dit avontuur te beleven! Ik vind het ergens jammer dat het programma afgelopen is, maar voor ik het weet gaan we alweer beginnen met de Blind Auditions voor het nieuwe seizoen. Na deze fantastische serie heb ik daar in ieder geval nu al weer enorm veel zin in!

Tot snel!

Groetjes,

Marco