Esther Vergeer Foundation, Durf te Dromen!

06 October 2019

Esther Vergeer Foundation, Durf te Dromen!

Dinsdag 1 oktober werd in het Cobra Museum of Modern Art in Amstelveen, de reizende expositie voorgesteld van het project DURF TE DROMEN in de aanwezigheid van H.K.H. Prinses Margriet. Durf te Dromen is een project van de Esther Vergeer Foundation, een prachtige organisatie die het mogelijk maakt dat kinderen met een beperking gewoon kunnen sporten bij een gewone vereniging, ook al is dat niet zo vanzelfsprekend. Esther Vergeer is een voormalig tennis en-basketbalrolstoelkampioen en weet dus als geen ander hoe het sporten met een beperking is.


Naar aanleiding van het 15-jarig bestaan stelden Esther aan 15 kinderen, met een beperking en een groot hart voor het sporten, de vraag: ‘Wat is jouw droom?’ Deze dromen zijn door 15 topfotografen en bekende Nederlanders op een unieke wijze in beeld gebracht.Ik werd door de Esther Vergeer Foundation gevraagd om de droom van Casey, een jongen van 15 jaar, te fotograferen. Ik heb natuurlijk gelijk ja gezegd en was enorm onder de indruk van Casey. Casey werd in Kameroen geboren met een hoge dwarslaesie. Samen met zijn moeder en tweelingbroertje vluchtte hij naar Nederland. Hier was de kans op een goed leven en goede gezondheidszorg groter. Hij onderging talrijke operaties en bij het minste breekt hij zijn botten. Maar hij klaagt nooit. Zijn droom is om ooit te tennissen op het hoogste niveau. Op het moment dat je een tennisbal naar Casey gooit, komt het fanatisme naar boven. En dat is ook wat we willen. Dromen en kansen waarmaken.
Ik vond het heel bijzonder om deze droom van Casey te kunnen vastleggen. Maar niet alleen de droom van Casey is indrukwekkend om te zien, als je de kans hebt moet je de expositie zeker gaan bekijken.
De expositie ‘Durf Te Dromen’ reist de komende maanden door Nederland en is te zien in verschillende ziekenhuizen en revalidatiecentra. Op deze manier wil de Esther Vergeer Foundation, kinderen met een beperking, hun ouders, verzorgers en zorginstellingen inspireren en bereiken en hen laten zien dat sport een fantastisch middel is om er ‘gewoon’ bij te horen.
 
Wil je meer weten over dit prachtig project, kijk dan op de website van de Esther Vergeer Foundation. Want om het met de mooie woorden van Esther te zeggen: “Als je iets wil bereiken in het leven, dan moet je durven dromen!”

 
Groetjes,

Marco