Fanclubdag 2016!

31 October 2016

Fanclubdag 2016!

Afgelopen weekend hadden we weer de jaarlijkse Fanclubdag en Borsato Bingo en wat kijk ik hier met een ontzettend goed gevoel op terug! Zowel de Borsato Bingo als de Fanclubdag vonden plaats in ‘Hotel Zuiderduin’ in Egmond aan Zee en dat was voor deze dagen een toplocatie! 

De Bingo was eigenlijk net zo leuk als hij elk jaar is, maar wel met dat verschil dat de opzet dit jaar wat anders was dan voorgaande jaren. Dit jaar hadden we ook een muziekquiz, een pubquiz die bestaat uit drie ronden. Een kennis-, plaatjes en muziekronde waarin de kennis van mijn fans flink op de proef werd gesteld. We hadden deze wel een beetje moeilijk gemaakt om te voorkomen dat we 500 mensen zouden hebben met uitsluitend goede antwoorden en er was dus ook niemand die de volledige pubquiz helemaal goed had. Dat hield het juist zo spannend! Uiteindelijk zijn er drie winnaars gekomen, van elke ronde 1 en een overall winnaar die gemiddeld het meeste goed had over die drie ronden bij elkaar. Zij wonnen elk een mooie award en de overall winnaar won een geliefde prijs, een boottochtje met mij. 
Tussendoor werden er bij de Bingo ritjes met mij in de Porsche weggegeven waarbij Mariëlle het absolute hoogtepunt was. Mariëlle was superblij dat ze het ritje met mij in de Porsche gewonnen had en ook voor mij was dat het absolute hoogtepunt van deze avond. 
 


Daarna mocht iedereen nog met mij op de foto en wanneer je het over 500 man hebt zul je begrijpen dat dat een hele operatie is. Het is toch altijd verrassend hoe snel dit kan gaan en waar je denkt uren bezig te zijn valt het, mede dankzij de medewerking van alle fans, heel erg mee. Wanneer er geen foto’s met mobieltjes gemaakt worden omdat we een fotograaf hebben en ik tussendoor niets hoef te signeren dan gaat het in een tempo waarbij je heel veel mensen in korte tijd blij kunt maken. Veel mensen hebben zich nog vermaakt in de bar deze avond tot in de kleine uurtjes, maar in de allerkleinste uurtjes werd er door alle vrijwilligers ook weer opgestaan om verder op te bouwen en alles klaar te zetten voor de Fanclubdag. Zelf was ik ook heel vroeg opgestaan om Angela en Bea, te verrassen met een ontbijtje op bed om kwart over zeven op zondagmorgen, haha. Ze schrokken zich rot, maar hebben er wel van gesmuld!Omdat we deze Fanclubdag als locatie ‘Hotel Zuiderduin’ hadden gekozen dat in Egmond aan Zee ligt hadden we voor een nautisch thema gekozen en gevraagd of iedereen zoveel mogelijk in het nautische blauw-wit wilde verschijnen. Zo leuk dat zoveel mensen hier gehoor aan hadden gegeven en de zaal direct al een grote eenheid uitstraalde. Het lijkt een klein detail maar het zorgt direct voor een gevoel van saamhorigheid en voor mijn gevoel is dat gevoel iets dat zeker op een dag als de Fanclubdag hoort! 
 


Aan het begin van de dag werd ik verrast met een videoclip van ‘Mooi’ dat met de hulp van mijn fans was gemaakt. Geweldig en ontroerend om ‘Mooi’ te beleven door de ogen van mijn publiek. Hierna begonnen we met de fanmomenten waarin we een fan verrassen en even voor het voetlicht halen. Deze fans weten van niets en juist dat maakt het altijd zo leuk! Wat wel een beetje jammer is is dat één van de fans waarvoor we een verrassing hadden voorbereid er niet was omdat deze wegens familieomstandigheden terug naar huis was geroepen. Ze was er in de ochtend nog wel maar moest helaas de fanclubdag vroegtijdig afbreken.
Ook mochten we Ashley verrassen. Ashley zit in een rolstoel en is visueel beperkt en ziet slechts 5%. Ze wilde mij zo graag een keertje van dichtbij zien en dat wilden we graag voor haar regelen. We hebben Ashley het podium opgehaald en ze was superblij dat ze me nu eens van dichtbij kon zien en mijn gezicht eens kon voelen, maar bleef me vooral heel veel knuffelen en ook dat mocht natuurlijk! Ook haar andere zintuigen wilden we graag prikkelen en daarom kreeg ze onder andere een heel zachte sjaal met mijn luchtje er in zodat ze dat ook nog kan ruiken als ze thuis is. Daarnaast had ik nog een Italiaans pakketje met allemaal lekkere dingen om haar smaak te prikkelen, heb ik een audiootje voor haar ingesproken zodat ze altijd naar me kan luisteren en ik heb mijn handtekening in een speciale klei gezet zodat ze mijn handtekening nu in 3D heeft. Ik kon hem natuurlijk ook gewoon voor haar zetten maar dat ziet ze natuurlijk niet goed en dit is een voelbare handtekening en dus veel specialer.


 


Verder hadden we nog een mooi moment met Anja. Anja zit ook in een rolstoel, maar leert heel voorzichtig lopen terwijl ze al haar leven lang in een rolstoel zit. Ze heeft, toen ze 12 was, onderzocht wat er nodig was om te leren lopen en sindsdien is ze daar keihard voor aan het vechten. Het ongelooflijke resultaat van al deze inspanning is dat ze in de woonkamer inmiddels een paar stapjes kan lopen. Ik wilde dat graag zien en hiervoor hadden we stiekem contact met de vader van Anja gehad, die haar eigen rollator dus stiekem had meegenomen. Het was zo’n ontroerend moment toen Anja opstond en daadwerkelijk liep. De hele zaal juichte voor haar en ik voelde een dikke brok in mijn keel. Wat een moed en wat een doorzettingsvermogen!

Anjo konden we ook al verrassen. Haar wens was een strandwandeling met mij te maken en we zaten ook nog eens op steenworp afstand van het strand. We waren er sneller dan Anjo dacht want het grote scherm achter ons liet ineens de zee zien. We hebben samen een schatkaart met schatkist gevonden en hierin zat een armbandje met bedeltjes voor Anjo. Hieraan zit onder andere het cijfer 10 omdat ze dit weekend precies 10 jaar fan is en een armbandje met een paardenbloemzaadje omdat haar wens uitgekomen is. Anjo vond het geweldig!
 


Helma wilde zo graag een actuele foto met mij, maar vond een gesprekje met mij toch wel een beetje spannend. Ze wilde dan ook geen klein interview op het podium en alleen maar een foto. Tja, hoe moesten we dat nu oplossen? Bij de enveloppenkraam was er een speciale lijn met maar 1 enveloppe voor haar, hierin zat varen met mij en helaas geen foto, haha! Altijd pech! Daarom mocht Helma haar kansen beproeven met een gelukslootje en daarbij had ze helaas weer geen foto, maar won ze een lunch met mij bij ‘Casa Caminita’. Hoe kan dat nou, wéér geen foto! Gelukkig was er nog de loterij waarbij Helma een speciaal lootje had en dit keer was het ’t juiste lootje! De confettikanonnen gingen af, er verscheen ‘winner’ knipperend op het scherm, een heus negenkoppig orkest kwam op het podium en jawel, uiteindelijk kreeg Helma toch haar foto!

Verder speelden we het Spotifyspel waarbij mooie prijzen te winnen waren. We hebben het spel ‘petje op, petje af’ gedaan met fans die zich daarvoor vooraf konden opgeven en waarin je kennis over mij getoetst werd. En natuurlijk was er muziek! Onder de bezielende leiding van Daniel Kist werden er eigen en mijn liedjes gespeeld en gezongen. We hadden een aantal Voice Kids-kandidaten en een aantal mensen die mij als mentor of als inspiratiebron zien en waarvoor ik een betekenis heb, uitgenodigd. Dus ook Cheyenne Toney, Kim Spierenburg en Lisanne Spaander waren erbij, zo te gek! Natuurlijk ontbrak ook Maan niet, winnares van The Voice of Holland. Ze zong samen met Daniël ‘Wereld Zonder Jou’ en tevens zong ze acoustisch haar eerste single ‘Perfect World’. Te gek! In het stukje ‘Op Koers’ hebben we een vraaggesprek met ze gehouden en hebben ze verteld wat ik voor hen en/of hun carrières betekende en dat was zo lief en warm! En ze hebben ons dus nog muzikaal verwend met een optreden van ruim een uur. Ook ik heb nog een liedje meegezongen en zong ‘Margherita’ onder begeleiding van Daniël Kist, heel bijzonder.
 


Ook de loterij was superleuk om te doen. Naast een aantal mooie prijzen stond er een speciaal rad. Elke keer dat ik op het podium stond en er een lootje werd getrokken mocht de winnaar op het podium komen en een slinger aan het rad geven. Daarmee konden ze een dansje, een mini-photoshoot met mij of het drinken van een cocktail winnen. Superleuk om te doen! Zo hadden de winnaars even een 1-op-1-momentje met mij en natuurlijk werd dit vastgelegd. Tussendoor werden er nog andere prijzen weggeven waardoor we veel mensen blij konden maken. Dit alles werd gepresenteerd door Ben Brand, Mr. Fanclubdag himself en we kunnen ons een fanclubdag zonder hem ook niet meer voorstellen. Ben kent inmiddels al zoveel fans en vaak ook al bij naam! Voordat de loterij begon was er een moment voor mijn jongste fans en werd er een hartverwarmend, ontroerend en soms zelfs hilarisch filmpje vertoond van deze ‘Praatjesmakers’.In de kinderhoek werd geschminkt en werden er dromenvangers geknutseld want je weet ‘Eén keer in de zoveel tijd komen dromen uit’ en er was speciaal voor de kinderen een heuse kinder meet en greet georganiseerd waardoor ik ook even tijd had met de allerkleinste fans en we even samen op de foto konden gaan. De kinderen konden zelfs gaan bowlen! We hadden superleuke en nieuwe merchandise die als warme broodjes over de toonbank ging, gelukslootjes en een enveloppenkraam en je kon je cadeautje voor mij bij een speciale kraam achterlaten omdat we weten dat veel fans graag iets voor mij mee willen nemen. Ik heb ontelbare cadeautjes gekregen, leuke, lieve, lekkere, attentvolle cadeautjes. Soms heel persoonlijk, soms kon je echt zien dat er heel veel aandacht aan besteed was en mensen echt moeite hadden gedaan iets voor mij te vinden waarvan ze wisten dat dat duidelijk maakte hoe goed ze me inmiddels kennen. Ik ben daar erg dankbaar voor al die lieve tekeningen, mooie kaarsen, boeken, knutselwerkjes, lekkere wijntjes en andere cadeautjes! 

Het was een warme en ontroerende dag voor mij waarin de liefde van het publiek zo het podium op werd geblazen en ik diezelfde liefde met dezelfde snelheid terug kon geven aan het publiek. De wederzijdse liefde en het wederzijdse respect is op zo’n dag zo duidelijk voelbaar!
 


Een dag als deze kun je nooit draaien zonder vrijwilligers en wat stonden er veel vrijwilligers vol enthousiasme in de vroege ochtend klaar om iets heel moois van de dag te maken. 58 man sterk stonden ze voor me klaar en allemaal hadden ze een belangrijke taak en plek en wat hadden we ze hard nodig deze dag! Vanaf ’s morgens vroeg tot het einde van de dag hebben ze keihard met elkaar gewerkt om alle fans een onvergetelijke dag te bezorgen en dat is ze meer dan gelukt. Vandaar ook dat ik ze allemaal heb uitgenodigd voor een etentje aanstaande zaterdag met een hapje, een dansje en een liedje!Deze editie van de Fanclubdag, of eigenlijk het gehele weekend, gaat voor mij de boeken in als een supergeslaagde!
Voor mij is de Fanclubdag altijd het hoogtepunt van het jaar en wat voel ik een blijdschap als ik hieraan terugdenk!

Dankjewel lief publiek en alle vrijwilligers voor deze onvergetelijke dagen!

Groetjes,

Marco


P.S. Met dank aan Jan Vens, Mariska Over, Rebecca Struik en Teuntje Smits voor de prachtige foto’s!

Want ik ben duizenden keren op de foto gezet, vorig weekend. Door zowel fans als door Mariska Over van Fotostudio MJS die me met honderden mensen op de foto heeft gezet.
Ook hebben Jan Vens, Rebecca Struik en Teuntje Smits zich als fotograaf ingezet dit weekend, om voor een mooie reportage te zorgen. Dank jullie wel daarvoor!

Was je bij één van de meet & greets, heb je iets gewonnen dit weekend of was je wellicht vrijwilliger?
Dan kun je je foto hier terug vinden!

De Borsato Bingo!

Winnaars Borsato Bingo!

De Loterij!

De Bofkonten!

De Meet & Greet Kinderen!

De Meet & Greet met de mindervaliden!

Sfeerbeelden Fanclubweekend!

De Vrijwilligers!


Groetjes,

Marco