Fans gaan kopje onder!

12 January 2013

Fans gaan kopje onder!

Afgelopen zaterdag vond de jaarlijkse introductieduik plaats; een prijs die we al jaren weggeven tijdens de fanclubdag en enorm gewild is onder mijn fans. Met deze introductieduik maken zij kennis met mijn favoriete sport en leren hierbij de eerste beginselen van het duiken.
Natuurlijk ga ik ook elk jaar kijken hoe zij het ervan afbrengen en uiteraard hoop ik dan dat zij net zo enthousiast worden als ik ben over het duiken.

De duik vond dit jaar niet plaats in het zwembad in De Goorn, zoals andere jaren maar werd door duikschool KevMic gegeven in zwembad De Hoornse Vaart in Alkmaar. Wat mijn bezoek aan deze introductieduik extra leuk maakte is dat dit ook het zwembad is waar ik als kind al baantjes trok. De duikinstructeurs die ook deze duik begeleiden doen dit al een heel aantal jaren voor ons en het is niet alleen leuk ze ieder jaar weer te zien, zij zijn net zo enthousiast over duiken als ik en weten dat geweldig over te brengen op de fans die voor het eerst gaan duiken. Zij weten dan inmiddels ook wel dat wanneer alle duikers ineens van de bodem omhoog komen dat niet is uit ademnood maar omdat dat vaak het moment is waarop ik het zwembad binnenloop, haha!

Het blijft ieder jaar weer zo leuk te zien hoe enthousiast mensen op het duiken reageren. Dit was voor velen van de duikers slechts een eerste introductie maar ik heb al gehoord dat er een aantal zeker door willen gaan met duiken. Voor een paar was het niet de eerste duik maar met zulke ervaren instructeurs blijft het ook wel goed de basisprincipes van het duiken weer eens even door te nemen. 

Wie weet duik ik volgend jaar mee want deze prijs zullen we er zeker inhouden tijdens de fanclubdagen!

Groetjes,

Marco