Fantastische fanclubdag!

21 October 2012

Fantastische fanclubdag!

Het weekend van 13 en 14 oktober was niet alleen een weekend waar veel van mijn fans naar uitkeken maar dat gold voor mij net zo!

Op zondag 14 oktober werd in Hotel en Congrescentrum Papendal in Arnhem de jaarlijkse fanclubdag georganiseerd, de avond voorafgaand werd er een heuse Borsato Bingo gehouden. Ook daar was ik bij aanwezig en daar heb ik beslist geen spijt van gehad, want wat was dát leuk!

Zaterdagmiddag was ik al bijtijds in Papendal te vinden waar een aantal vrijwilligers al druk bezig waren met het opbouwen van onder andere de kramen. Ik vind het altijd leuk om die eerste opbouw en de eerste spanning voor de fanclubdag mee te maken en help zelf graag ook een handje bij het opbouwen. Door de vele handen schoten we in ieder geval lekker op!

De Borsato Bingo werd georganiseerd door Ben Brand en is niet helemaal een bingo zoals je die normaal zou kunnen kennen. Bij de Borsato Bingo kun je namelijk ook je bingokaart vol krijgen door fragmenten van liedjes van mij te herkennen en dat maakt het natuurlijk net even anders. De opkomst was flink, de zaal zat zo vol dat er snel wat tafeltjes en stoeltjes bijgezet moesten worden maar dat kon in deze ruime zaal gelukkig prima. Op het moment dat er als prijs een ritje met mij in mijn Porsche op het spel stond voelde je de spanning oplopen en werd er strak naar de bingokaarten gekeken om maar geen één cijfertje te missen. Die prijs hebben we er deze avond meerdere keren uitgedaan en wat is het leuk om een stukje te gaan rijden met zulke enthousiaste fans. Bij de Borsato Bingo waren prachtige prijzen te winnen waaronder gegraveerde iPods, fotocamera’s maar ook een bijzondere zitzak die we speciaal hadden laten bedrukken. Op de Borsato Bingo zijn een heleboel foto’s gemaakt die je hier kunt vinden en downloaden: http://borsa.to/fotos/fcd2012-bingo/

Op de fanclubdag zelf waren alle vrijwilligers al vroeg in touw om de handen uit de mouwen te steken en verder te gaan met het opbouwen en klaarzetten van alle kramen. Er liepen maar liefst ruim 40 vrijwilligers rond, ieder met een eigen taak maar wel met zijn allen met hetzelfde doel: het maken van een onvergetelijke dag voor al onze bezoekers!

Om half 11 openden de deuren en wat ik eigenlijk altijd probeer bij een fanclubdag deed ik nu ook, door de zaal lopen om met zoveel mogelijk mensen een praatje te maken of even op de foto te gaan. Opvallend is eigenlijk hoe gemoedelijk dat vaak gaat. Natuurlijk is het druk om mij heen en willen veel mensen aandacht maar het gaat eigenlijk altijd heel goed en ik zie altijd veel blije gezichten!

Om 12 uur ging het programma van start en we starten altijd met het in het zonnetje zetten van een aantal fans die hier vooraf niet van op de hoogte zijn. Iedereen in de zaal weet: ook ik kan er uitgevist worden. Zo was er bijvoorbeeld de 11-jarige Fleur Mak die haar lange haar af liet knippen voor Stichting Haarwens, zodat de zieke kindjes een pruik kunnen krijgen. Geweldig toch? Alle fotos van de fanmomenten kun je hier terugkijken: http://borsa.to/fotos/fcd2012-fanmomenten/

Daarna haalden we een aantal helden op het podium. Helden heb je in alle orde van groottes, het uitgangspunt hierbij was dat we mensen hadden gezocht die, ieder op zijn eigen manier, iets voor zijn medemens doet. Zo haalden we Marcel Tinga op het podium die al jaren heel trouw, heel secuur, een fanpagina bijhoudt voor alle medefans. Marcel steekt er niet alleen heel veel tijd in, hij is altijd ontzettend bij met al het nieuws, soms zelf eerder dan ikzelf, haha. Ook Jeannette van der Pol is zo’n held. Onder de fans heeft Jeannette een kaartenservice en houdt zij bij wie er jarig zijn maar ook wie er wel een hart onder de riem kan gebruiken. Via mail geeft zij dit door en op die manier kan de jarige of degene die wel wat steun kan gebruiken op heel veel kaarten rekenen. Super is dat toch?
 

Ook alle modellen die ik tijdens de diverse photoshoots heb gehad waren deze dag aanwezig en ik had voor hen allemaal een persoonlijk album gemaakt met daarin de mooiste foto’s van hun shoots. Niet alleen is het leuk om al deze verschillende modellen eens op een rijtje te zien, ook ieder album ademt een heel eigen sfeer uit en is niet met een ander te vergelijken. 

Op een fanclubdag worden er altijd voor heel veel activiteiten gezorgd. Het zorgt er ook voor dat de fanclub hier veel werk aan heeft maar dat doen ze met zoveel enthousiasme dat hetzelfde enthousiasme door de hele fanclubdag heen voelbaar is.

Televisiekok en kookboek-bestseller Mathijs Vrieze was te gast op het podium waar hij zowel mijn broer Armando als mijzelf blinddoekte waarna we van alles moesten proeven. Ik kan je vertellen dat dat best nog best lastig is hoor. Met Mathijs samen ben ik op het podium ook tiramisu gaan maken die alle bezoekers van de fanclubdag later konden proeven aan de eigen stand die Mathijs bij ons op de fanclubdag had. Naast Mathijs had ook Iris Kroes haar eigen stand gekregen waar ze workshops op haar harp gaf maar waar je natuurlijk ook met haar op de foto kon of haar album kon laten signeren.

Ook speelden we dit jaar weer het populaire spel Ik Hou Van Marco met twee teams onder leiding van teamcaptains Rob Winter en Ferry van Leeuwen. Ik Hou Van Marco zorgt altijd voor veel hilariteit en ik vind het een geweldig leuk spel voor op de fanclubdag. Het leuke ervan is dat ik zelf de antwoorden op de vragen over mij ook wel eens niet weet of dat ik me dingen ineens weer herinner.
Ook mijn kandidaten van The Voice of Holland waren aanwezig en die moest ik uiteraard even op het podium halen waarna ze spontaan a capella een liedje zongen. Als ik daar naar kijk en luister, zie wat ze doen met het publiek en hoe onbevangen ze aan zo’n liedje beginnen, dan ben ik zo enorm trots op mijn Team Borsato! Wat een talenten heb ik bij elkaar weten te brengen! Naast de grote kandidaten waren ook mijn kleinere kandidaten van The Voice Kids van het afgelopen seizoen aanwezig met hun ouders. Dit soort dagen zijn dan ook extra leuk om hen allemaal nog eens bij elkaar te brengen en het leuke is dat ik samen met Vajèn nog een liedje kon zingen. Wat heeft dat meisje een bijzondere stem en wat een talent! En wat heeft ze een heerlijk vrolijk koppie om naar te kijken!

Bij de loterij gingen er prachtige prijzen uit, de introductieduik zat er als voorgaande jaren weer bij maar dit jaar konden we bijvoorbeeld ook een boottocht met mij weggeven. Het zorgde voor een stormloop op de lootjes want die waren dit jaar wel heel erg snel uitverkocht, haha!

Aan het einde van de middag stond een optreden gepland waarvoor mijn hele band ook naar Papendal was afgereisd. Het werd een fantastisch miniconcert in een hele zaal vol fans. Elk woord werd meegezongen en de sfeer was ongelooflijk goed. Wat ik erg leuk vond is dat alle fans in het geheim een flashmob hadden voorbereid. Toen de eerste tonen van Wit Licht klonken en ik zag dat iedereen heel stil stond was dat wel heel raar om te zien. Normaal wordt er altijd wel gesprongen en gedansd. Maar later zag ik wat de bedoeling was en wat was dat ontzettend gaaf om te zien!

Na het optreden stond er nog een meet and greet georganiseerd met onder andere de mindervaliden. Juist omdat het voor hen vaak lastiger is om met mij op de foto te gaan of omdat het bijwonen van een optreden vaak veel voeten in de aarde heeft is het zo fijn dat ik elk jaar aan het einde van de fanclubdag nog even tijd met hen heb. De diverse foto’s van de meet and greet vind je via deze link.

Natuurlijk mochten alle hardwerkende vrijwilligers die aan deze dag meewerkten niet ontbreken want mijn laatste momenten van deze dag waren voor hen. Dankzij deze vrijwilligers is het mogelijk een dag als de fanclubdag te organiseren! Met alle vrijwilligers ben ik ook op de foto geweest en deze vind je hier: http://borsa.to/fotos/fcd2012_vrijwilligers/ .

Een heleboel sfeerbeelden van de fanclubdag kun je ook bekijken en wel via deze link.

Zaterdagavond heb ik alle vrijwilligers nog uitgebreid kunnen bedanken toen we met zijn allen een klein feestje hadden. Ik noem het wel een klein feestje maar het was echt een feest en vrij kunnen rondlopen, een praatje kunnen maken en al deze mensen persoonlijk kunnen bedanken vind ik een hele fijne traditie die we er zeker in zullen houden. Ook de karaoke was weer een groot succes.

De fanclubdag wordt georganiseerd voor al mijn fans maar ik weet zeker dat ik er minstens zo van heb genoten als zij! Daarom sluit ik af met een diepe buiging voor de medewerkers van de fanclub die er opnieuw een prachtig weekend van hebben weten te maken!

Groetjes,

Marco

 

 

Met dank aan Jan Vens en Erik Degeling voor de foto’s!