Film Wit Licht GOUD!

25 December 2008

Film Wit Licht GOUD!

Vanaf 11 december is de film ‘Wit Licht’ in 91 Nederlandse bioscoopzalen te bekijken. We hebben heel veel positieve reacties mogen ontvangen, zowel van de mensen uit de filmindustrie als de bezoekers van de film. De afgelopen twee weken werd er massaal een bezoek gebracht aan de bioscopen. ‘Wit Licht’ is een verhaal over de problematiek rondom kindsoldaten waarvan ik vind dat het aan zoveel mogelijk mensen verteld moet worden:

Wit Licht verhaalt van een emotionele vader – zoon relatie in de problematiek van het Afrikaanse continent. Eduard Zuiderwijk heeft zijn dromen gerealiseerd in Afrika, waar hij een succesvol restaurant-lodge runt. Zijn droom wordt echter ruw verstoord als zijn vrouw bij een ongeluk overlijdt en niet veel later de politieke situatie in het Afrikaanse land instabiel wordt. Na een gewelddadige overval op een nabij gelegen dorp wordt het beste vriendje van zijn zoon ontvoerd en met harde hand opgeleid tot kindsoldaat. Verlies en onmacht, hoop en woede, angst en overtuiging staan vanaf dat moment centraal in het leven van Eduard Zuiderwijk.

Ik ben dan ook heel blij om jullie te kunnen vertellen dat ‘Wit Licht’ binnen twee weken door maar liefst 100.000 mensen bezocht is! ‘Wit Licht’ heeft daarmee de status van Gouden Film bereikt!

Afgelopen dinsdag hebben regisseur Jean van de Velde en acteur Siebe Schoneveld de Gouden Film in ontvangst genomen. Een mooier kerstcadeau had ik, en de rest van de cast en crew ons niet kunnen wensen!

De komende weken zal de film nog in vele bioscopen te zien zijn. Degene die ‘Wit Licht’ nog niet gezien hebben raad ik aan alsnog een bioscoopbezoek te maken. Dit verhaal kan niet genoeg mensen bereiken!

Nog steeds kun je ook jouw concertkaartje van het Gelredome inwisselen, bij elke bioscoop in Nederland waar Wit Licht draait, voor een gratis filmkaartje!

Groet,


Marco.