Finale Dancing with the Stars superspannend!

15 May 2006

Finale Dancing with the Stars superspannend!

Afgelopen weekend was de spetterende finale van Dancing with the Stars! Het is alweer het tweede seizoen van deze succesvolle show en dit keer ging de finalestrijd tussen Barbara de Loor & Marcus van Teijlingen en Winston Post & Euvgenia Parakhina. Tot mijn vreugde werd ik uitgenodigd om ‘Rood’ te komen doen en wel op een heel bijzondere manier!

Dancing with the Stars is een danswedstrijd waar elk koppel bestaat uit een professioneel danser en een Bekende Nederlander. Eerder verlieten presentator Frits Sissing, ex-voetballer John de Wolf, actrice Lieke van Lexmond, zangeres Edsilia Rombley, presentatrice Myrna Goossen en stylist Maik de Boer al de wedstrijd. 

Ik heb niet alle afleveringen kunnen kijken, maar probeerde natuurlijk wel altijd even Lieke te zien dansen! Lieke is niet alleen een schat van een meid die fantastisch kan dansen (zeker als je in overweging neemt dat ze nog nooit op de dansvloer had plaatsgenomen voor Dancing with the Stars!) ook is ze de partner van mijn keyboardspeler Jeroen Rietbergen.

Jeroen durfde de concurentie met Remco overigens wel aan, zoals je op de foto kunt zien. Als danssetje doen hij en Lieke het ook niet slecht, maar toen ik zelf voor de foto in danshouding met Lieke zou poseren, raakte ik toch wel even goed in de war. Dit onder luid gelach van Jeroen natuurlijk! Het programma trok gemiddeld anderhalf miljoen kijkers per aflevering. Ik kan me niet aan de indruk ontrekken dat Lieke daar iets mee te maken heeft!

 

Dancing with the Stars werd gepresenteerd door Ron Brandsteder en Sylvana Simons. In Een professionele jury beoordeelt de dansparen, maar het publiek beslist uiteindelijk wie de volgende ronde bereikt. In de spannende finale wonnen uiteindelijk Barbara de Loor en Marcus van Teijlingen. Ik heb altijd al veel respect voor Barbara gehad en het grappige was dat ik haar al eens in het vliegtuig was tegen gekomen. Maar omdat we elkaar nooit gesproken hadden durfde ik niet zomaar ‘hoi’ te zeggen. Nu kwamen we elkaar wederom tegen en zij bleek precies hetzelfde te hebben. Ook zij had in het vliegtuig niets durven zeggen! Dit keer zeiden we overigens wél gewoon ‘hoi’ hahaha.

Julie Fryer, de winnares van vorig jaar, danste met haar vaste danspartner Louis van Amstel, die op zijn beurt weer meedoet aan de Americaanse Dancing with the Stars. Beiden zijn al verschillende jaren wereldkampioen en hoewel hij pas die middag landde op Schiphol, wisten ze in twee uur een spectaculaire dans op ‘Rood’ in elkaar te zetten! 

‘Rood’ is geen makkelijk lied om op te dansen, maar wat ze neerzetten was fenomenaal! Ik heb genoten!

Aansluitend mochten we optreden bij een besloten gala, waarin de kapper van het jaar gekozen werd. Katja Schuurman presenteerde deze avond, wat een gezellig weerzien was. Nu moet je weten dat Ferry een grandioze moppenverteller is en ik altijd in een deuk lig nog voor hij begonnen is met vertellen. En in zijn repetoire heeft hij een mop over Katja. Ik vroeg hem die aan Katja te vertellen, wat een hele leuke variant op de mop opleverde: “En toen zei hij tegen Katja, ik bedoel tegen jou dus… Goh, toch heel anders vertellen zo…!” Maar hij vertelde hem weer briljant en Katja vond de mop ook zeer geslaagd. Kortom, het was een hele leuke dag!

Groetjes,

Marco.