Finale The Voice Kids!

24 March 2012

Finale The Voice Kids!

Maanden is er naartoe geleefd en hebben we er met elkaar keihard voor gewerkt! En afgelopen vrijdag was het dan eindelijk zo ver: de grote finale van The Voice Kids. Wat een verrassend grote hoeveelheid aan talent hebben we in al die weken voorbij zien komen, misschien zelfs nog wel meer dan bij de Volwassen Voice! Ik vond het in elk geval minstens net zo leuk om te doen, misschien, door de onbevangenheid van de kinderen, zelfs wel leuker. Ook zijn kinderen heel leergierig en flexibel. Volwassenen hebben zichzelf vaak al dingen aangeleerd die voor een coach soms moeilijk af te leren zijn. Kinderen zijn hierin vaak nog blanco en willen dan ook graag gestuurd en begeleid worden.

 

In de middag hadden we een generale repetitie en in tegenstelling tot de andere edities van dit programma, hadden we deze met publiek. Dat is veel gezelliger dan een lege zaal en het gaf de kandidaten ook al meteen een idee van hoe het ’s avonds zou zijn. Tussendoor werd ik aangesproken door sterreporter Bram, één van de winnaars van mijn battles, die tijdens de opnamen al een keer uitgesproken had dat hij zo graag presentator wilde worden. Met zijn guitige koppie en indringende vragen deed hij het geweldig. Dat kun je hier trouwens terug zien:

http://tinyurl.com/6mq99gz

Overigens was dat niet de enige journaliste die me aansprak, ook mijn eigen Jada interviewde me voor Nickelodeon! Na de auditieronden bleven er natuurlijk vijftien talenten over in mijn team waarmee ik aan de slag ben gegaan. Ik heb samen met Yes-R behoorlijk veel tijd en energie gestoken in het coachen maar het is dan ook fantastisch om iedereen zo te zien groeien. Sommigen heel hard, doordat diegene bijvoorbeeld wat minder ervaring had en daardoor alle tips en aanwijzingen opzoog als een spons, anderen die wat meer ervaring hadden behoefden weer wat minder bijsturing om tot een geweldig resultaat te komen. Ook zangcoach Babette Labeij heeft fantastisch werk verricht! Haar ervaring maar ook haar toewijding hebben hun vruchten zeker afgeworpen, hiervoor ben ik haar dan ook ontzettend dankbaar. Na de superspannende battles bleven er nog twee talenten over in mijn team, Vajèn en Melissa, met wie ik afgelopen vrijdag de finale, en tevens de enige live show, in ben gegaan. Voor de finale begon had ik wel een voorkeur maar tijdens de show werd ik werkelijk helemaal van mijn stuk gebracht door de uitzonderlijke prestaties van allebei de meiden. Vajèn zong zeer overtuigend met haar betoverende stem het nummer Because of you van Kelly Clarkson en ik denk dat ik niet de enige was met kippenvel toen Melissa de sterren van de hemel zong met haar prachtige vertolking van Whitney Houstons I will allways love you. Ik ben dan ook onwijs trots op deze twee kanjers. Wil je hun optreden nog eens terug zien?
Klik dan hieronder op de linkjes

http://tinyurl.com/7osxksv
http://tinyurl.com/8xr7aj3


Ook zong ik zelf nog een duet met beide meiden, dat kun je hier terug zien:
http://tinyurl.com/7cs29a6

Uiteindelijk heb ik om verschillende redenen mijn voorkeur toch vrij strikt uitgesproken voor Vajèn. Ook het publiek koos voor Vajèn maar in de grote finale werd Fabiënne verkozen tot de allereerste winnares van The Voice Kids. Fabiënne is een bijzonder talent dat met zo weinig ervaring al zo ongelofelijk veel neer kan zetten, ze heeft een geweldige stem, is een geweldige performer, heeft een leuke uitstraling en is bovendien ook nog eens een hele lieve meid die de overwinning dan ook meer dan gegund wordt! Angela heeft hier door haar betrokkenheid en vakkundigheid ook fantastisch coachwerk neergezet en iedereen is dan ook blij dat de moeder van de coaches ook volgend jaar weer plaats zal nemen op de coachstoel bij The Voice Kids II.


Inmiddels wist ik natuurlijk hoe de liveshows bij de volwassen editie van de Voice er uit ziet maar niemand kon zich nog een voorstelling maken over hoe dit bij The Voice Kids precies zou zijn. Ik kan alleen maar zeggen dat het nog vele malen beter en leuker is dan we hadden verwacht. Wat een geweldige show is er neergezet en wat was het goed om te zien dat de saamhorigheid onder de kandidaten zo groot was. Er was voor hen helemaal geen sprake van een wedstrijd of competitie, hoewel dit natuurlijk wel zo is. Het was vooral één groot avontuur van kinderen die niets liever willen dan zingen en dat ook uitzonderlijk goed doen. Een fantastische ervaring!

Na de show heb ik vanzelfsprekend Fabiënne maar ook Angela en Sven gefeliciteerd en ook heb ik met Vajèn en Melissa nog even gepraat. Binnenkort komen we samen om alle mooie en intense indrukken in alle rust nog even te evalueren.
Ik heb genoten van dit eerste geweldige seizoen The Voice Kids!

Groetjes,

Marco

 

P.S. Helaas zijn de filmpjes niet geschikt om op mobiele apparaten te bekijken. Via je computer natuurlijk wel!