Finale The Voice Kids!

22 April 2017

Finale The Voice Kids!

Aan het begin van de zomer van 2016 zijn we gestart met de Blind Auditions van The Voice Kids. Ik heb 15 kinderen aan mijn team mogen toevoegen, stuk voor stuk talentjes, en hieruit bleven na The Battles slechts twee kandidaten over, Merle en Noa. The Battles, niet mijn favoriete onderdeel, want alle kandidaten doen het heel goed en dan moet je een keuze maken. Maar ook dat hoort erbij als je coach bent, hoe lastig het ook is! En na maanden keihard met elkaar te hebben gewerkt was het vandaag, 21 april, dan eindelijk zo ver, de grote finale van The Voice Kids!
Ook dit seizoen bleek er weer een verrassend grote hoeveelheid talent zich te hebben opgegeven en wat hebben we genoten van al die audities, battles en optredens! Het samenwerken met de talentjes bij The Voice Kids is ongelofelijk leuk. Ze zijn enorm flexibel en willen ontzettend graag leren. Vaak zijn ze nog zo blanco dat je ze niets hoeft af te leren, alleen aan te leren. Ze willen dan ook graag gestuurd en begeleid worden. Kinderen coachen is echt geweldig om te doen! 

De opening van de show begon al spectaculair. We zijn met alle kandidaten en coaches een weekend naar Disneyland Parijs gegaan waar we het nummer ‘Chained To The Rythm’ van Katy Perry ft Skip Marley hebben opgenomen. De beelden waren dus vanuit Disneyland Parijs opgenomen met alle kandidaten en live in de studio door de zes finale kandidaten. Thijs en Raya streden voor Team Ilse, Team Ali werd vertegenwoordigd door Iris en Anna en ik ging de finale in met Merle en Noa.

 


Noa heeft de finale mogen openen met het prachtige nummer ‘Scars To Your Beautiful’ van Alessia Cara en dit deed ze vol overtuiging, ze legde de lat direct heel hoog! Noa zingt het hele lied zorgvuldig, ze is niet alleen bezig met de stukken waarin ze lekkere uithalen kan maken, maar ook de kleinere stukjes zingt ze vol overtuiging. Echt heel, heel goed. Hierna was het de beurt van Merle met het mooie nummer ‘Shed A Light’ van Robin Schultz & David Guetta Feat Cheat Codes. Merle zong het vanuit haar tenen en ik zag haar genieten en wat een talent is ze toch! Na deze fantastische optredens mocht ik het podium zelf betreden met mijn meiden. We hadden gekozen voor het nummer ‘This Town’ van Niall Horan. En wat zat ik daar te genieten, ik deelde het podium met twee fantastische meiden en het ging ook nog eens waanzinnig goed, echt een kippenvelmoment! Daarna was het team van Ilse aan de beurt, ook Thijs en Raya zongen vol enthousiasme. Anna en Iris van Team Ali sloten het eerste blok af. En de zaal werd echt gek, zo goed als beide meiden dat deden!

Nadat alle kandidaten hun nummer hadden gezongen was het tijd voor het tweede nummer.
Noa was weer de eerste en ze zong het prachtige ‘Castle On The Hill’ van Ed Sheeran. Wauw, ik voelde wat ze zong, wat raakte ze me, ze was fantastisch! Merle zong ‘Masterpiece’ van Jessie J. Dit was haar echt op haar lijf geschreven. Van Anna uit Team Ali was ik zo onder de indruk dat ik haar spontaan uitnodigde voor mijn eerstvolgende show in Ziggo Dome!
Nadat ook heel Team Ilse en Team Ali hadden gestreden lag alles in de handen van het publiek. En de tijd die toen volgde was voor alle kandidaatjes zenuwslopend, want wie zou er met die felbegeerde trofee en studiebeurs vandoor gaan? Het is bekend dat er maar één de winnaar kan zijn en wat was ik blij dat die keuze vanavond niet aan mij was! 

Een ander hoogtepunt was het moment dat er een vierde coach bekend gemaakt werd. The Voice Kids doet in kwaliteit op geen enkele manier onder voor The Voice of Holland dus een vierde coach is meer dan terecht. Meer variatie voor de kinderen, ze kunnen tenslotte uit meer coachtypen kiezen, maar ook verandert de dynamiek tussen de coaches ook meteen, wat altijd weer spannende televisie oplevert. Volgend jaar zullen ervoor het eerst in de geschiedenis van The Voice Kids dan ook geen drie stoelen zijn die kunnen omdraaien, maar vier! Nadat het duidelijk werd dat niemand minder dan Douwe Bob volgend jaar op de vierde stoel zal gaan zitten, was het even tijd voor ontspanning en konden we genieten van zijn prachtige Eurovisiesongfestival nummer ​’Slow Down’.De avond vorderde. Er was een geweldige show neergezet, het niveau was ontzettend hoog en de saamhorigheid onder de kandidaten was zo groot! Geen sprake van wedstrijd of competitie, het was één groot avontuur. Een avontuur waarin gezongen werd en dat deden ze allemaal vol overtuiging. Ook hadden we dit jaar weer twee Junior Reporters en dat hebben Denne uit mijn team samen met Max uit het team van Ilse echt fantastisch gedaan. Ze waren te vinden voor en achter de schermen om de laatste nieuwtjes te verzamelen voor de The Voice Kids App en de kijkers thuis.
Wendy en Martijn, jullie vervangers staan klaar, haha!
 


En toen was het echt tijd voor de uitslag. De stemmen waren geteld en het publiek had gekozen: winnares van de Finale van The Voice Kids 2017 is Iris. De jonge winnares heeft een platencontract en een studiebeurs ter waarde van 25.000 euro gewonnen! Van harte gefeliciteerd, lieve Iris!
En Ali, een speciale felicitatie voor jou. Na winnende coaches als Angela, Nick en Simon, Ilse en ook ik heb twee keer een winnaar afgeleverd in de vorm van Laura van Kaam en Ayoub Maach, is nu Ali de coach die de winnende kandidaat heeft afgeleverd. En Ali, je bent een geweldige, betrokken en toegewijde coach, Anna en Iris hebben met jou geboft!Merle en Noa, wat heb ik deze hele periode van jullie genoten, en vooral waarin we samen naar de finale toe werkten. Het was zo fijn om dit avontuur samen te mogen beleven en het was een feestje om met jullie te werken. En vergeet niet, eens Team Borsato…
 


Groetjes,

Marco