Finale The Voice Senior 2019!

21 September 2019

Finale The Voice Senior 2019!

De opnamen van het tweede seizoen van The Voice Senior zaten er al enige tijd op.
Twee maanden geleden wist ik dus al met wie ik de finale in zou gaan, maar nog niet wie de winnaar zou worden! De finale aflevering werd namelijk 20 september pas uitgezonden en aansluitend werd de winnaar live bij Beau, de nieuwe talkshow van Beau van Erven Dorens, bekendgemaakt.
 
Bij de opening van de finale aflevering stonden alle 8 finale kandidaten samen op het podium en zongen het nummer ‘Dancing In The Street’. Of was het nu ‘Singing In The Voice’? Wat een heerlijke ontlading, een perfecte opening!
 


Elke coach had nog 2 talenten in zijn of haar team na The Knockouts.
Nadat de twee kandidaten uit één team hadden gezongen moest de coach bepalen wie er door zou gaan als laatste finalist. Dat was voor geen van de vier coaches een makkelijke taak kan ik je vertellen!
 
Team Ilse beet de spits af met Joke en Ruud. Joke haar stem is fantastisch maar Ruud zong het nummer ‘Make You Feel My Love’ zo perfect dat hij door Ilse werd meegenomen naar de finale. Daarna was het de beurt aan Team Frans, Frans heeft zijn plekje als coach helemaal gevonden. Hij kon kiezen tussen Klaas en IJsbrand om mee te nemen naar de finale. Het was voor Frans kiezen uit het favoriete genre van hem of de man die hem kippenvel bezorgde. Het werd de man die hem kippenvel bezorgde, en zo werd IJsbrand, die het nummer ‘A Man Without Love’ zong, aan de finale toegevoegd.
 

 
Toen werd het heel spannend voor mij want het was tijd voor Team Borsato!
Ik moest de moeilijke keuze maken tussen Steve en René. Steve is een podiumdier, gewend aan het publiek, en het gemak waarmee hij de trombone speelt, bewijst dat hij een echte entertainer is. René is al jaren een geweldige zanger, sterker nog, door hem ben ik gaan zingen! Hij stond bij mijn moeder in de zaak, en toen was voor mij duidelijk dat ik dat ook wilde! Steve zong ‘Hello Dolly’ op zijn eigen wijze, hij stond op het podium als een jonge man! René zong ‘Werd De Tijd Maar Terug Gedraaid’ en hij deed dat deze avond geweldig, het liedje werd echt eer aangedaan. Ik twijfelde tot op het laatste moment, maar koos er uiteindelijk voor om Steve mee te nemen naar de finale.
 


Als laatste was het Team Angela aan de beurt. Angela ging met twee geweldige mannen de finale in, Bruno en Eddie. Bruno zong een fantastische versie van Led Zeppelin’s ‘Stairway to Heaven’. Eddie zong ‘Land of Thousand Dances’ en werd omringd door prachtige danseressen. Hij was duidelijk in zijn element. Angela koos ervoor om Eddie mee te nemen naar de laatste vier.
 
Na deze keuzes zongen de vier overgebleven finalisten nog 1 nummer. Nog één keer moesten ze laten zien en horen wat ze in huis hadden!

Voor Ruud kwam een droom uit omdat hij zijn eigen nummer ‘Everybody Falls In love Again’ kon zingen in de finale. Ruud begeleidde zichzelf op de gitaar en raakte iedereen met zijn prachtige nummer. De liefde werd gevoeld!
IJsbrand zong Tom Jones’ hit ‘It’s Not Unusual’ en wist het publiek helemaal in te pakken.
Uit de musical Junglebook zong Steve het nummer ‘I Wan’na Be Like You’. Het was heerlijk om naar te luisteren en geweldig om te zien hoe hij bewoog op het podium. Alle coaches kwamen ook de stoel uit, want je kon er niet stil bij blijven zitten! Steve is een echte entertainer en brengt de liefde voor zijn muziek mee.
Eddie vertolkte ‘(Sittin’ on) the Dock Of The Bay‘ van Otis Redding zo mooi, hij hoort op het podium. Dit lied was echt zijn verhaal en hij bracht dat ook over met zijn optreden.
 
Inmiddels kon er ook gestemd worden en dat blijft toch altijd spannend. Het publiek kiest namelijk vaak heel anders dan dat de coaches verwachten. En dit jaar was er niet echt een uitgelezen favoriet zoals je weleens hebt. De prijs, een eigen single, optreden tijdens het muziekfeest van het jaar in een afgeladen Ziggo Dome en de Titel The Voice Senior 2019 is gegaan naar Ruud van Team Ilse.
 
Gefeliciteerd Ruud en ik hoop nog veel van je te horen!
 
Bedankt voor het stemmen allemaal!
 
Groetjes,

Marco