Fotograferen in Abcoude!

21 December 2017

Fotograferen in Abcoude!

Op de Fanclubdag van 2017 hadden we wel een heel erg leuke prijs. We hadden namelijk ons eigen ‘Perfecte Plaatje’ waarbij William Rutten en ik in de vakjury zaten. Iedereen die wilde mocht een foto insturen, met als thema ‘Marco’. En dat mocht je heel breed zien, water is Marco, Italië is Marco, lekker eten en drinken is Marco en de kleur rood natuurlijk ook. Dus eigenlijk kon alles, als je de foto maar speciaal voor deze wedstrijd gemaakt had. Van de mooiste werden er 30 uitvergroot, deze hingen  op de fanclubdag om beoordeeld te worden door het publiek en ook wierpen William en ik ons blik daar vervolgens op. Er zaten ongelofelijk veel mooie foto’s bij, eigenlijk waren ze ook nauwelijks te vergelijken met elkaar. Sommigen hadden hem bijvoorbeeld met hun telefoon gemaakt en toch uitzonderlijk mooie plaatjes geschoten. Het publiek vond de foto van Cindy het mooiste, ze had er een gegooide pizza in gephotoshopt. Leuk gedaan hoor! Cindy mocht als prijs achter de schermen en tijdens de show in Eindhoven met haar Fotopas alles vastleggen!
 


Voor William en mij stak één foto erboven uit en dat was een jonge ballerina op een autokerkhof. Het contrast was zo prachtig weergegeven! De maker van deze foto was Tienka de Jong. Zij mocht een dagje met mij de fotostudio in waarbij ik haar tips en tricks kon geven en haar vragen kon beantwoorden. Tienka fotografeert nog niet zo lang, nog maar vanaf februari, maar heeft er wel echt talent voor! Eén van de moeilijkste dingen in de fotografie is het multitasken. In een fractie van een seconde moet je alle dingen gecontroleerd hebben. Je kader, diafragma, je sluitertijd, hoe je model zit, of haar haar en kleding in orde is, of het licht goed voelt en er geen gekke schaduwen zijn, en ga zo maar door. Dat multitasken, dat is iets wat je vooral leert als je veel kilometers hebt gemaakt. Maar alle losse onderdelen, die hebben we deze dag samen doorgenomen. Tienka is enorm gemotiveerd, je merkt aan alles dat fotografie echt een passie voor haar is. Dat maakt dat zij inspirerend is om mee samen te werken. En model Emy, die ook op de winnende foto stond, mocht met Tienka mee en zij was natuurlijk een geschenk uit de hemel. Wat een natuurtalent. 
 


Ook Amy was er deze dag bij, zij had de prijs ‘Personal Assistent voor een dag’ gewonnen. Amy mocht achter de schermen mee kijken hoe zo’n shoot in elkaar steekt, en welke werkzaamheden daar allemaal bij horen. Ik vond het erg gezellig om je erbij te hebben Amy, en je deed het echt heel goed!
Ik vond het een gezellige maar ook voor mij leerzame dag, het zou me niets verbazen als we deze prijs er nog een keertje ingooien!
 
Groetjes,

Marco.