Fotografie di Marco Borsato! Uniek fotoboek!

22 October 2006

Fotografie di Marco Borsato! Uniek fotoboek!

Elke concertreeks, of het nu in een bomvolle Kuip, een tot aan de nok toe gevuld Sportpaleis in Antwerpen of zoals nu in een kolkend Gelredome is, iedere keer weet ik dat ik dat fantastische moment wil vastleggen. Eerder deden we dat zowel in de vorm van een prachtige cd als indrukwekkende dvd, waar ik nog altijd met trots en veel plezier naar terug kijk en luister. 

De liedjes in een show kiezen we zorgvuldig, de beelden op de videowalls krijgen minstens zoveel aandacht en ook de lichtshow wordt tot op de seconde voorbereid. En dit alles om iedere emotie, muziek is tenslotte nog altijd pure emotie, te versterken, te benadrukken, te ondersteunen…

Een dvd is een fantastische manier om deze ervaringen te herbeleven. Zittend op de bank waan je je weer in dat stadion vol roodgekleurde mensen, zwaaiende armen, en zowel een band als een orkest dat zijn instrument bijna in brand speelt. Geweldig!

Maar een dvd laat de beelden wel in een vastgesteld tempo langs gaan. Een foto kan een emotie vangen, vastleggen tot op een fractie van een seconde. Dat ene moment, tijdens dat ene liedje, op dat bewuste moment in de show, vooral tijd vastgelegd op de gevoelige plaat. Een foto kun je in je eigen tempo bekijken, inlijsten in je geheugen of misschien wel in een lijstje. Een foto kun je blijven bestuderen omdat je iedere keer weer iets nieuws ontdekt.

Tijdens Symphonica in Rosso worden er duizenden en duizenden foto’s gemaakt. Van de repetities, de opbouw van het podium, de soundchecks en de werkelijke show worden ontelbare plaatjes geschoten door mijn vaste fotograaf Loe Beerens. In eerste instantie met de bedoeling daar een prachtig fotoboek voor mij van te maken. Een soort vakantie-album, met de mooiste plaatjes van die indrukwekkende reis.

Maar toen ik er in mijn enthousiasme over sprak, reageerde iedereen hetzelfde: zo’n boek willen wij ook wel! En daar heb ik gehoor aan gegeven! Eind november zal er een uniek fotoboek in de winkels liggen, van maar liefst 96 pagina’s dik met daarin een selectie van de mooiste foto’s, ondersteund door tekstjes en kreten! 

Eind november dus! Meer info volgt binnenkort!

Groetjes,

Marco.