Fr

03 April 2006

Fr

Vandaag bereikte mij het vreselijke nieuws dat Frédérique Huydts, 38 jaar nog maar, is overleden. Sommige mensen raken me zonder aanwijsbare reden, maken iets in me los. Frédérique deed dat vanaf haar eerste verschijning in GTST al. Een bovennatuurlijk talent, een actrice die je meteen gelooft, ongeacht welke rol ze neerzet. Gelukkig heb ik haar dat meerdere keren kunnen vertellen…

Ik sprak haar zeker niet vaak, maar was iedere keer dat ik haar zag opnieuw onder de indruk. En elke keer dat ze op TV verscheen, bevestigde ze mijn gevoel opnieuw. Een mooi mens, een fantastische vrouw, en heel, heel goed in haar vak. Vandaar ook dat haar verlies keihard bij me is aangekomen, zoals bij velen, vermoed ik. Onverwachts ook, net toen ik dacht dat het eigenlijk weer wat beter met haar ging. Zo zie je maar weer dat sommige gevechten moeilijk te voorspellen zijn en je bij deze ziekte vaak aan het kortste eind trekt.

Ik wil haar familie, haar vrienden, kennissen en bewonderaars heel veel sterkte toewensen bij dit onmogelijke verlies. Ook Frédérique is, net als destijds bij Guusje, veel te vroeg uit het leven gegrepen. Dit slaat een wak in mijn gevoel. 

Vaak kan het leven zó mooi zijn, zo vol kansen en mogelijkheden. 

En soms is het leven zó onrechtvaardig, zo ongelofelijk oneerlijk.

En in dit gevoel wil ik graag even blijven hangen.

We zijn er stuk van.

Marco & Leontine