Ga je mee naar Curaçao?

27 November 2013

Ga je mee naar Curaçao?

Op 3 mei 2014 zal ik na tien jaar weer optreden op het prachtige eiland Curaçao! Op ‘De Kleine Werf’ met uitzicht op de Koningin Julianabrug spelen we de sterren van de hemel! Een concert in de open lucht dus, met songs van mijn album Duizend Spiegels maar uiteraard ook eerder werk. Samen met mijn band ga ik genieten van zon, zee, muziek en… jullie!Wil jij net als ik verliefd worden op de parelwitte zandstranden, de adembenemende duiklocaties en het kleurrijke straatbeeld van Curaçao? Dan is dit misschien wel een uitgelezen mogelijkheid! Bij de meeste mensen staat Curaçao bekend als de ultieme zon-, zee- en strandbestemming. En terecht! Vakantie-eiland Curaçao maakt zijn clichébeeld helemaal waar: denk aan eindeloze witte zandstranden met wuivende palmbomen en een intens blauwe zee. Ondanks de afstand voelt Curaçao heel vertrouwd, met name ook vanwege de Nederlandse taal die er gesproken wordt. Het eiland heeft zeer diverse stranden. Zo vind je talloze kleinschalige strandjes omgeven door hoge kliffen, de Kleine en de Grote Knip zijn een heel bekend voorbeeld van een dergelijk strand. Maar ook vind je er bruisende stranden, zij worden zo gauw de zon ondergaat omgetoverd tot nachtclubs waar je heerlijk met een drankje in de hand en op je blote voeten in het zand kunt genieten van de muziek.

Wist je al dat de zon op Curaçao iedere dag zo’n acht uur lang schijnt, gemiddeld is het daar dan ook rond de 28 graden. Heerlijk! Zelfs de gemiddelde zeetemperatuur ligt rond de 27 graden, dat is echt aangenaam warm! En dat gewoon het hele jaar door, in combinatie met een heerlijk verfrissend windje is het altijd lekker op Curaçao!

Het duiken, mijn favoriete sport, kun je daar uitstekend uitoefenen. Er zijn talloze duikscholen en plekjes waar je heerlijk kunt duiken. Doordat het zeewater glashelder is kun je wel 300 meter onderwater kijken waar je de meest prachtige tropische vissen kunt zien en mooie koraalriffen. Ook kun je duiken naar één van de mooiste scheepswrakken van het Caraïbisch gebied. Curaçao is beroemd om zijn kleurrijke huizen in de hoofdstad Willemstad. Het is dé plek waar de koloniale stijl de kleur van de Caraïben ontmoet. In deze authentieke stad vind je het merendeel van de winkels en restaurants van het eiland. Het centrum wordt in tweeën gesplitst door de Sint Annabaai. Aan de oostzijde ligt de wijk Punda en via de bekende pontjesbrug kun je zo naar de westzijde, naar de wijk Otrobanda, oftewel ‘de andere kant’ lopen.

Ik realiseer me dat naar de Nederlandse Antillen reizen niet voor iedereen weggelegd is. Maar mocht je het toch overwegen, de Telegraaf heeft samen met touroperator Corendon een 4-tal mooie arrangementen weten samen te stellen. Boek je zo’n arrangement dan ben je verzekerd van een concertkaartje want dat zit er namelijk bij inbegrepen. Ze hebben voor elk wat wils, een heerlijk appartement aan een rustig strand, een hotel in het centrum, of zelfs all-inlcusive.
Benieuwd naar de verschillende arrangementen, kijk dan op de site van Corendon of er iets voor je bij zit!

Wil je hier wel heen maar geen gebruik maken van een arrangement dan kun je zelf je kaartje voor het concert boeken bij www.ticketmaster.nl. Denk er aan dat je dan ook zelf een vlucht en accomodatie moet boeken.
Ik heb er ongelofelijk veel zin in om na tien jaar weer een optreden te mogen verzorgen op mijn zo geliefde Curaçao! Het lijkt me leuk je daar te zien! Maar ik houd je natuurlijk sowieso via diverse social media op de hoogte!


Groetjes,

Marco