Gala overdonderend en emotioneel!

19 March 2006

Gala overdonderend en emotioneel!

Natuurlijk was ik best een beetje nerveus en maak je je toch een voorstelling van zo’n middag. 

Hoe zal het zijn om alle controle los te laten en in de zaal te zitten terwijl ik alles over me heen laat komen? Ik wist gewoon niet goed wat ik moest verwachten, maar één ding weet ik wel: het was meer dan ik ooit had kunnen verwachten! Het was prachtig, het was ontroerend, het was heel intens! En ik heb genóten van iedere minuut!

Bij binnenkomst kreeg ik al een staande ovatie, en daarmee was meteen de sfeer van de middag volkomen duidelijk. Waardering en respect voor mij, want dat was wat ik als een 

warme deken voelde, maar ook heel veel waardering en respect voor de performende artiesten. 

Paskal die zo prachtig ‘Het Water’ zong, Esther Hart met een indrukwekkende ‘Kom Maar Bij Mij’, Mir met een gevoelig ‘De Bestemming’, Frank Boeijen met het kwetsbare ‘Voor Altijd’, Herman van Veen met zijn geheel eigen en indrukwekkende theatrale versie van ‘Speeltuin’, Lenette met haar breekbare ‘Onbewoonbaar Verklaard’, het feest met Koen en Kris van Clouseau die zo swingend ‘Je Hoeft Niet Naar Huis Vannacht’ ten gehore brachten.

Dan Paul de Leeuw die fantastisch ‘Opa’ voor ons zong, Veldhuis en Kemper die een subliem duet zongen met ‘Lopen Op Het Water’, Fer, Lo & Tessa met een swingende compilatie, en dan Trijntje! Lieve Trijntje, wat zong je Margherita geweldig en wat wist je me te raken! 

En net toen ik dacht dat het afgelopen was, kwam Ricardo Cocciante het podium op! Met zijn doordringende, warme stemgeluid zong hij zijn ode aan Margherita, zoals ik het vroeger zo vaak heb beluisterd! 

Ricardo is echt een jeugdheld van me en dat hij speciaal voor mij naar het Gala was gekomen beschouw ik als een zeer, zeer groot compliment! Alle artiesten zongen tevens een liedje van zichzelf, of zoals Paul een liedje van Toon Hermans, wat ook geweldig klonk!

Ik heb zitten genieten! Echt waar, ik vond het geweldig! Ergens is al die belangstelling best een beetje griezelig want diep van binnen ben ik nog altijd een verlegen jongetje. Ik voel me inmiddels thuis op het podium als ik mijn eigen ding mag doen, maar zodra me gevraagd wordt iets anders op het podium te doen slaan de zenuwen genadeloos toe. Nadat ik hevig geëmotioneerd de Radio 2 Zendtijdprijs in ontvangst 

had mogen nemen zong ik zelf het liedje ‘Waarom’. 

Dit liedje behoort tot mijn favorieten en zeker met het fantastische Metropole Orkest komt het uitstekend tot zijn recht, maar op een middag als deze, waarbij de emoties hoog oplopen viel het zingen nog niet mee! Maar heerlijk, dat ik dit voor iedereen in de zaal en voor de luisteraars thuis, nog mocht doen. Tot slot zong de zaal samen met een gospelkoor ook nog Dromen Zijn Bedrog voor mij en Leontine. Het was 

echt een weergaloze middag! Dit was een dag om in te lijsten, eentje om nooit, nooit meer te vergeten!

Na de optredens was er nog een naborrel boven, waar ik de meesten mensen persoonlijk heb kunnen bedanken. Ook ontmoette ik weer vele vrienden uit het vak, die te gast waren. Het was allemaal heel bijzonder!

Ik ben Radio 2 dankbaar, mijn dank gaat uit naar Dick Bakker (U weet wel, die Officier in de Orde van Oranje Nassau!) en het Metropole Orkest, naar mijn eigen band die mede mijn geluid bepaalt, naar alle mensen om me heen die maken dat ik sta waar ik nu sta! 

Groetjes,

Marco